Ahmet Ağbim Evde mi
Ahmet Ağbim Evde mi Evde mi
Efendim , benim adam döktürmüş yine .
''Yahu kimmiş bu senin adamın ? '' diye sormayın , vallahi çok kızarım ; nasıl bilmezsiniz yahu benim Kel Ahmet'imi ( Altan ) , teessüf ederim , kalbimi çok kırdınız !
Hani şu her tarafı orangutan gibi kıllı , Karl Marks gibi papaz sakallı , ana rahmine sonradan düşmüş Kıl Mehmet'in ( Altan ) büyük kardeşi var ya .
Babalarını da mı bilmiyorsunuz yahu ; hani şu ''kosmos kosmos '' deyip duran ve habire dönen ve döndüğü oranda da haklı olduğunu zanneden yaşından başından utanmaz şarlatan Çetin amcamız var ya , işte onun büyük oğlu , hah bildiniz , işte o .
Mütedeyyin müslümanların Hacerül Esvede yüz sürdüğü gibi kel kafasına benim de yüzümü sürüp her daim feyz aldığım değerli entellektüel ve de dantellektüel Ahmet ağabeyim Bugün Gazetesi'nde buyurmuşlar :
- Bağımsızlığımız elden gitse iyi olur . Ben Türkiye’nin bağımsızlığından yana değilim . Türkiye’nin en büyük tehlikelerinden biri , Türkiye’nin bağımsız olmasıdır...
Bence de doğru söylüyor ; bağımsızlığımız elden gitse sizce de fena olmaz mı değerli kardeşlerim ?!
Hem o ne öyle ; bağımsızlıkmış , pööeeh !..
''Yetişin komşular , namusum elden gitti '' der gibi bir şey , cık cık cık , ne gadder gerici bir kelime , yok canım , bu millet adam olmaz !
Üstelik de ne gadder kaba bir kelime , çok banal canım , ayıp denilen bir şey var yahu !..
Sağcı solcu tüm faşistlerin ağzında ; varsa da bağımsızlık , yoksa da bağımsızlık ...
''Bağımsızlık uğruna yapılan Kurtuluş Savaşı bile gerçekte silah tüccarlarının işine yaramamış mıdır ? ''
( Bkz . : Babaları Çetin Altan'ın hezeyanları , pardon heyecanları ... )
Canım Ahmet ağabeyim benim ; sen emret yeter ki , senin gül hatırını mı kıracağız ; ossaat , o dakika , o saniye bağımsızlıktan vazgeçmeyen en az senin kadar şerefsizdir ve de en az senin kadar ana kasığında değil , kahpe kasığında yatmıştır !
Bu memleketin gerekirse anasını satar , tıpkı senin de daha önce dediğin gibi ''Bir kadın memesine bu ülkenin herşeyini değişiriz '' , benim canım agil ağabeyim , böyle yaz ki , duyan görmeyen de seni essahtan horozu ötüyor zannetsin , tıpkı homoseksüelliğe övgüler dizen ağabeyin Mehmet gibi !
Bugün gazetesine verdiği demeci tüm makalem boyunca elbetteki baştan aşağı değerlendireceğim değerlendirmesine de , öncelikle yukarıda alıntıladığım sözlerine bir cevap vereyim :
Kel kafasına kurban olduğum benim güzel Ahmet ağabeyim ; kafanda kalmış o tek tük sırma saçlarını hangi değirmende ağarttın bilemem ama , affedersin sen hangi bağımsızlıktan bahsediyorsun ?
Senin şu laflarını duyan görmeyen de Türkiye'nin bağımsız bir ülke felan olduğunu zannedecek .
Devletin bütçesinin IMF'ye teslim edildiği , hükümetinin resmen ABD icazetiyle iktidara geldiği , iç ve dış politikasının tamamen AB ve ABD'ye teslim edildiği bir ülkenin neresi bağımsızdır be adam ?
En haklı olduğumuz Kıbrıs konusunda bile yığınlarca tavizler verirken , neredeyse her Allah'ın günü sanki ülkemiz müstemleke ( sömürge ) imiş gibi AB'nin küstah komiserleri tarafından azarlar işitirken , bizleri almamak için neredeyse her şeyimize ayan beyan karışırlarken , sen hangi bağımsız Türkiye'den bahsediyorsun ?
O AB'nin çıkıp da açıkça ''Bölünün kardeşim ; Kürtlere bağımsızlık verin , sizin gelişmiş Batı bölgelerinizi de eh belki 50 yıl sonra AB'ye alırız '' demedikleri kaldı , öküz bile farkında bunun , ya sen ?
Daha geçen gün IMF maliye uzmanları Türkiye'ye gelmedi mi ve bazı şeyleri bu teslimiyetçi hükümete dikte edip gitmediler mi ?
Merkez Bankası'nın aldığı kararları kim dikte etti zannediyorsun , Türkiye'de resmen çiftçiliği , üretimi , yatırımı öldüren kimler , söylesene !
Aydınmış , entellektüelmiş ; aydınlığını seveyim senin , sömürge aydını seni !
Peltek dilli artist ve de demagog baban Çetin Altan da sittin sene ''komünizm de komünizm '' dedi de ne oldu , üçün sadece birini değil , üçün resmen üçünü birden aldı , haliyle çeviremedi , bir türlü içine sindiremedi !
Ee kolay değil , üçün biri olsa neyse , üçün üçü kolay mı , şimdi de küreselleşmecilere , uluslararası sömürgecilere kırıtıyor küresel ağzıyla , sokakta müşteri avlayan profesyonel fahişeler gibi , yalan mı ?
Ensest ilişki uzmanı ağabeyin Mehmet Altan da homoseksüelliğe övgüler dizmiyor mu ?
Yahu siz , baba ve evlatlar olarak bu işlere ne kadar da meraklısınız böyle , vallahi pes doğrusu .
Aydın maydın deyince aklıma durduk yerde , üstelik de akşam akşam Alman yazarı Peter Handke geldi iyi mi !
Yugoslavya iç savaşı ve bütün dünya Sırpların barbarlığında hemfikir ...
Gerek ''etnik temizlik'' doğrultusunda Bosnalılara karşı giriştikleri , gerekse Arnavutlara karşı giriştikleri insanlık dışı katliamlar sebebiyle ...
Alman yazarı bu Peter Handke ne yaptı biliyor musunuz ?
Gitti , bu vahşi , barbar , hatta canavaroğlu canavar Sırpların tarafını tuttu , iyi mi !
Niçin biliyor musunuz ?
Herkesin kabul ettiği müşterek şeye karşı çıkmak , aykırı olmak güya entelliğin kitabında yazıyordu ya , ondan...
Öyle düşünüyordu kendi aklınca sivri akıllı .
Ne oldu sonunda ; bu Peter Handke'yi şimdi kimse takmıyor , adam yerine bile koymuyor , ne yazmış diye kitabını satın alıp da bakan bile yok .
İşte sevgili kardeşlerim ; entel ve de dantel kafası böyle işler !
Eğer bir entele ''dünya elips şeklindedir ve dönüyor'' dedirtmek istiyorsanız şöyle diyeceksiniz :
- Dünya düzdür ve de kesinlikle dönmüyor , o gadder .
Biliniz ki entel , o zavallıların zavallısı , sırf entellik uğruna sizin söylediğinizin tamamen tersini söyleyecektir .
Gerçekler onu asla ilgilendirmez ; onun gerçeği , sizin söylediğinizin tersidir .
Bir batağın içine düşüp der der debelenmelerini sadece gören , görmesini bilen gözler görür ; bu zavallıların bataklıktaki çırpınışları ise bazılarınca entellektüellik zannedilir .
Gerçekte bunlar yiril yiril kompleks kokan zavallılardır , ama bilmeyene adam , o da ayrı bir dert .
Söyleşiye gelince ; büyük müstemleke yazarı ve de enteli Ahmet ağabeyim döktürmüş de döktürmüş , entel olduğu için de Arap'ın akılsız develerine ne danteller örmüş ne danteller ...
Sorular da entellektüel ve dantellektüel ağabeyimin tam ağzına layık ha , yeme de yanında yat :
- Türkiye'de derin devlet var mı A'meeet aaaabiii ?
- Evet , bu ülkede bir derin devlet var .
- Yapma be A'meet abiii , eee...?
- Bu derin devletle bildiğimiz devlet karşı karşıya geldi .
- Cık cık cık ! So'ooona aaabiii...?
- So'nacıma bu bildiğimiz devlet , derin devletle baş edemedi .
- Vay canına , kurbanın olayım devam et , bal akıyor ağzından A'meeeet aabiiim benim !
- Abisi , sonra bildiğimiz devlet , derin devlete dedi ki ...
- Yapma be aabiiii , ne dedi ne dedi , dur yavaş söyle , sindire sindire ...
- Dedi ki , '' Bak kardeşim ; biz Susurluk’u çok fazla incelemeyelim ama , artık bu çetecilik, yani bombalama , haraç alma , uyuşturucu kaçakçılığı , faili meçhuller vs. bitsin ...''
- Deme , vay alçaklar vaaaaay !
- Yaa , böyle işte !
- Peki anlaşabildiler mi ?
- Yok , anlaşamadılar . ( Derin devlet , bildiğimiz devletle anlaşsa ben ne yazıp çizeceğim be muhterem , ekmeğimi elimden mi alacaksın sen , bu konuda bu kadar zift yeter sana , hadi anca gidersin. )
Okuyun da şu abuklukları feyzlenin değerli kardeşlerim ; hani şu , Bilderberg toplantılarına katılanları masonlukla , sabetaylıkla , dinsizlikle vs. suçlayıp da bu toplantılara en önce kendisi katılan muhterem Fehmi Koru ve onun tek yumurta ikizi Taha Kıvanç var ya , onun gibi atıyor mübarek , ne malın önünü çeviriyor ne de davarın .
Ah ah , karşısında bir Hulki Cevizoğlu olacaktı ki görelim bakalım , saçıp savurmak , malın davarın önünü düşünmeden kapıp koyvermek bu kadar kolay mıymış .
Şimdi geldik zurnanın zırt dediği yere , daha doğrusu 21. yüzyılın moderen sömürge aydını Ali Kemal'in esas düşüncelerine ...
Çanakçı muhabir de az değil ha , yakalamış avını can damarından , sokuyor da sokuyor , pardon soruyor da soruyor !
Çanakçı muhabir soruyor :
- Ulusalcılığı, yani yeni bir kurtuluş savaşı vermek gerektiğine dair anlayışı nasıl yorumluyorsun A'meet abiiii?
Modern sömürge aydını Ali Kemal cevap veriyor :
- Eğer bütün dünyanın sana karşı olduğunu düşünüyorsan ben de senin biraz paranoyak olduğunu düşünürüm .
Buyur , buradan yak !
Aydınus
|