Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-08-2008, 14:14
mehmetsalih mehmetsalih isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Post Allah'ı Kim Yaratı...?

Büyük İmam Hüccet'ül İslam Alame İmam Gazali (1058-1111) İtikad'ta Orta Yol Adlı Eserinde: Birinci mesele, Allah Teala'nın var olmasıdır. Allah teala Vardır. O'nun varlığının bir delili şu sözümüzdür: Alem hadistir (sonradan olmuştur) hadis olan her şey için bir muhdis (yaratıcı) lazımdır. Öyleyse , alem içinde bir muhdis (yaratıcı) lazımdır.

Eğerki alemin muhdisi (yaratıcısı) Allah ise, o halde Allah'ın muhdisi kimdir?

1- Hücet'ül islamın dediği gibi hadis (yaratılan) olanın muhdisi (yaratıcısı) vardır.

* Biliminde şahit olduğu BİG BANG (BÜYÜK PATLAMA) gerçeği ALEMİN SONRADAN VAR EDİLDİĞİ BİR KES DAHA GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ.

2- Filozoflardan bir zümre alemin yaratılmadığı idiaa ediyorlardı bu düşünceleri çürük çıktığında alemin yaratılmış olduğu ÇAĞDAŞ bilim tarafından ısbat edildi.

3- Allah 'meta fizik' Bizim tasavurumuz dışından olduğundan değişken olduğunu ısbat etmemizde muhal (imkansız) dır.

Biz değişen olan medde algı alanımız içinde olan herşeyin bir yaratıcısının olduğuna inanırız fakat algı alanımız dışında olanlar dışındakilere gelince: Zan ile konuşmamız gerçeği ısbatlayamaz. Allah fakat keyfiyeti duyularımız dışındadır. Allah'ın varlığı 'ZORUNLU'dur.

Allah var çünkü alem değişir. Allah değişseydi Onunda bir rabi olurdu fakat bunu bilmediğimiz için yaratığını söyleriz. BİLDİĞİMİZİ söyleriz bilmediğimizi BİLEMEYE çalışırız.

Selam ile...

Konu mehmetsalih tarafından (01-08-2008 Saat 15:33 ) değiştirilmiştir.
Alt 01-08-2008, 16:21
oncugenc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
oncugenc oncugenc isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Şimdi ortaya hiç bir bilimsel gerçeği atmayarak şu yukarıda yazılanlardan mantık yürütmeye çalışacağım :

Büyük İmam Hüccet'ül İslam Alame İmam Gazali (1058-1111) İtikad'ta Orta Yol Adlı Eserinde: Birinci mesele, Allah Teala'nın var olmasıdır. Allah teala Vardır. O'nun varlığının bir delili şu sözümüzdür: Alem hadistir (sonradan olmuştur) hadis olan her şey için bir muhdis (yaratıcı) lazımdır. Öyleyse , alem içinde bir muhdis (yaratıcı) lazımdır.

Eğerki alemin muhdisi (yaratıcısı) Allah ise, o halde Allah'ın muhdisi kimdir?

gazali güzel bir soru sormuş, madem var olan her şey yaratılmıştır. ve allah da vardır. allahı kim yaratmıştır? allahın varlığı onu yaratanı gerekli kılar. hatta allahı yaratıcının yaratanını da gerekli kılar...

* Biliminde şahit olduğu BİG BANG (BÜYÜK PATLAMA) gerçeği ALEMİN SONRADAN VAR EDİLDİĞİ BİR KES DAHA GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ.

2- Filozoflardan bir zümre alemin yaratılmadığı idiaa ediyorlardı bu düşünceleri çürük çıktığında alemin yaratılmış olduğu ÇAĞDAŞ bilim tarafından ısbat edildi.

3- Allah 'meta fizik' Bizim tasavurumuz dışından olduğundan değişken olduğunu ısbat etmemizde muhal (imkansız) dır

İmkansız olduğunuzu kendiniz dile getiriyorsunuz. imkansız bir şeyin varolduğuna inanmanın manası nedir? kendini kandırmakdan başka...

Biz değişen olan medde algı alanımız içinde olan herşeyin bir yaratıcısının olduğuna inanırız fakat algı alanımız dışında olanlar dışındakilere gelince: Zan ile konuşmamız gerçeği ısbatlayamaz. Allah fakat keyfiyeti duyularımız dışındadır. Allah'ın varlığı 'ZORUNLU'dur.

allahın varlığını zorunlu kılan sebepler nelerdir? neden zorunludur allah?

Allah var çünkü alem değişir. Allah değişseydi Onunda bir rabi olurdu fakat bunu bilmediğimiz için yaratığını söyleriz. BİLDİĞİMİZİ söyleriz bilmediğimizi BİLEMEYE çalışırız.

peki bilmediğiniz ya da allah tarafından sorgulanmasını istemediğiniz şeylerin ki biz buna dogma deriz...gerçek olup olmadığını nasıl anlıyorsunuz. bir kitapta yazılanları doğrular ya da gerçekler olarak kabul edilip hiç sorgulamaksızın, araştırmaksızın inanmak başkalarını da inanmaya zorlamak ne kadar doğrudur??
insan merak eden, araştıran düşünen bir canlıdır. heleki bilinmeyenler konusunda ....elbette insan aklı allahın varlığını da sorgulayacaktı... sorguladıkça, okudukça gerçekleri görüp inanmamaya başlaması insanların suçumudur. allah ''benim varlığım sorgulanmaz'' derken kendi yarattığı canlıların merak duygusundan bi habermiydi? ya da eğer sorgulanmak istemiyorsa bu duyguyu insanlara neden verdi??

O DUVAR; DUVARINIZ...VIZ GELİR BİZE VIZ..!!!
Alt 01-08-2008, 16:48
Yasaklandı

1-'gazali güzel bir soru sormuş, madem var olan her şey yaratılmıştır. ve allah da vardır. allahı kim yaratmıştır? allahın varlığı onu yaratanı gerekli kılar. hatta allahı yaratıcının yaratanını da gerekli kılar...'

a- zaten cevap vermiştim sanırsam. Çünkü biz göz önünde değişen bir medeye yaratıcı geretiririz.

2-İmkansız olduğunuzu kendiniz dile getiriyorsunuz. imkansız bir şeyin varolduğuna inanmanın manası nedir? kendini kandırmakdan başka...

b- İmakansız olduğunu söylemiyoruz. Beş duyu organ ile his edilemeyeceğini söylüyoruz.

3- allahın varlığını zorunlu kılan sebepler nelerdir? neden zorunludur allah?

c- Sonaradan var olan (evren) kendiliğinden olacağı muhaldır. O yüzden onu yaratan bir yaratıcıya ihtiyaç vardır. Eğer Allahın sonradan var olduğunu ısbatlarsanız onu bir kimse yaratmış deriz. Biz alemin sonradan var olduğunu ısbatladık.

- değişen herşey sonradan var olandır.
- Big Bang 'Büyük Patlama'

4- allah ''benim varlığım sorgulanmaz'' derken kendi yarattığı canlıların merak duygusundan bi habermiydi? ya da eğer sorgulanmak istemiyorsa bu duyguyu insanlara neden verdi??

Allah ben sorgulanamam diye bir söz söylememiş. Nitekim sen daha Allaha inanmadan Allahın böyle dediğini söylüyorsun. Zaten insan onu inkar edemez çünkü insanın varlığı dahi onu ısbatlar.

İnsan niye var? doğa hatasımı? çok gülünç.

Dengeyi kim tutuyor? Atomu parçaladınızmı? bakın bi onu tutan biri varmı? eğer yoksa cevap verin? onu düzenleyen kimse o yaratıcıdır.

Senin bedenine yerleştirirlen RUH neyi ifade ediyor? ya hisler, duygular peki ya akıl......?
Alt 01-08-2008, 16:51
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Sayın Mehmetsalih
1-) Büyük İmam Hüccet'ül İslam Alame İmam Gazali
senin buyuk dedigin adamı hangi bilimadamı tanır.
2-) Biliminde şahit olduğu BİG BANG (BÜYÜK PATLAMA) gerçeği ALEMİN SONRADAN VAR EDİLDİĞİ BİR KES DAHA GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ.
senin bilimdende anlamadıgın ortada. big bang birkere olmus degildir, sonsuzdan beri var olmaya devam ediyor ve edecek. Evren buyuk bir patlama ile olustu bunu kabul eder teori ama oncesinde ne vardı evren yine vardı big bang ile patladı ortaya cıktı milyarlarca sene genisledi sonra maddenin cekimi sayesinde genişleme durdu tekrar buzulmeye basladı oyle bir an geldiki evren tek bir noktada hızla bir araya toplanıp buzuldu bir nokta haline geldi ve o an tekrar patladı. sonsuzdan beri batlayıp buzulmeler yeniden patlamalar devam eder. Sarkacın salınım hareketi gibi bilmem biraz fizik bilirmisin.
Yani bilim senin dedigin gibi demiyor bigbankı dinci sitelerden degilde gercek bilim kitablarından ogren.
Kendi topiğinde cuvallamak nasıl bir duygu ?

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Konu walla tarafından (01-08-2008 Saat 16:53 ) değiştirilmiştir.
Alt 01-08-2008, 16:51
oncugenc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
oncugenc oncugenc isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

neden illa bir yaratıcıya ihtiyaç duyulur??

O DUVAR; DUVARINIZ...VIZ GELİR BİZE VIZ..!!!
Alt 01-08-2008, 16:54
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

BigBang kı anlatsana Mehmetsalih sen ne biliyorsan.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 01-08-2008, 17:01
star trek
Üye Değil

Sorulan sorularının hiç birinin yanıtı "Allah" değil. Bu sorular dünya kurulalı beri soruluyor. Tarih öncesinin en tartışılan soruları. Bu soruların yanıtlarını her toplum kendine göre açıklamış. Ama bütün yanıtlar aşşağı yukarı aynı. Ve her toplum aynı yerde çakılıp kalmış. "Her şeyi var eden bir ilk olmalı." "Tamam!" "O kim olabilir". "O" "O" işte. Ama "O" nu kim yarattı? Orada tıkanıp kalınıyor. Ama bu ilk yaratan kesinlikle "Allah" olamaz. "Allah" terimini "büyük" alimler (?) ne kadar büyütürse büyütsün ne kadar koşullandırsa koşullandırsın Babil Krallarına verilen bir "ad" dır. Babil Kralları da tıpkı Mısır egemenleri gibi "Tanrı" idi. Kendilerine "Firavun" denir ve tapınılırdı. Babil krallarıda toplumu yönetmek için "tanrılık" iddiasında idiler. Eloh" un çoculu "Elohim" dir. "Tanrılar" ve "Krallar" demektir.

Konu star trek tarafından (01-08-2008 Saat 17:19 ) değiştirilmiştir.
Alt 01-08-2008, 17:07
Bora4p - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bora4p Bora4p isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Mehmetsalih sen bigbangi cok kullaniyorsun dikkat et, o bir teori yanlisda cikabilir o zaman baska kilif aramak zorunda kalabilirsin. Bigbang teorisini de Walla iyi anlatmis iyice oku.

Mehmetsalih demis:
"Atomu parçaladınızmı? bakın bi onu tutan biri varmı? eğer yoksa cevap verin?"

Atomu parcalamaktan kolay bir sey yok. Nükleer santrallerde bir maddenin atomu parcalanarak baska bir maddeye cevrilir ortaya cikan enerjide elektrik üretiminde kullanilir.
Bkz. http://tr.wikipedia.org/wiki/Fisyon (ingilizce ve almanca biliyorsun odilde ki aciklamasi daha iyi)

Yaşar ya yaşar ya yaşamaz ama Yaşar yaşadığına sansa da yaşamanın yaşamak olmadığına Yaşar yasasada yaşının sonuna kadar anlamaz.
Alt 01-08-2008, 17:10
star trek
Üye Değil

Babil'den Arap yarımadasına geçen ve muhtemelen siyasi nedenlerle olan büyük bir "göç" olayı yaşanmış. Babil'den getirdikleri inançları Mekke ve Medine başta olmak üzere bütün Arap yarımadasına yaymışlardı. Hicaz ve özellikle Mekke'de 'de aslen Arap olmayan dışardan gelmiş ama Araplarla karışan büyük bir topluluk vardır.Bunlara Arab-ı Müsta'rebe deniyor. Bunlar Kabe'yi de kuranlardır. Babil Tanrısı "Eloh" u el- ilah yapmışlar. Hatta üç kızı da var. Peygamberin soyunun işte bu topluluktan ortaya çıktığı söyleniyor. Adnan oğulları.

Konu star trek tarafından (01-08-2008 Saat 17:28 ) değiştirilmiştir.
Alt 01-08-2008, 17:11
Yasaklandı

walla´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın Mehmetsalih
1-) Büyük İmam Hüccet'ül İslam Alame İmam Gazali
senin buyuk dedigin adamı hangi bilimadamı tanır.
2-) Biliminde şahit olduğu BİG BANG (BÜYÜK PATLAMA) gerçeği ALEMİN SONRADAN VAR EDİLDİĞİ BİR KES DAHA GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ.
senin bilimdende anlamadıgın ortada. big bang birkere olmus degildir, sonsuzdan beri var olmaya devam ediyor ve edecek. Evren buyuk bir patlama ile olustu bunu kabul eder teori ama oncesinde ne vardı evren yine vardı big bang ile patladı ortaya cıktı milyarlarca sene genisledi sonra maddenin cekimi sayesinde genişleme durdu tekrar buzulmeye basladı oyle bir an geldiki evren tek bir noktada hızla bir araya toplanıp buzuldu bir nokta haline geldi ve o an tekrar patladı. sonsuzdan beri batlayıp buzulmeler yeniden patlamalar devam eder. Sarkacın salınım hareketi gibi bilmem biraz fizik bilirmisin.
Yani bilim senin dedigin gibi demiyor bigbankı dinci sitelerden degilde gercek bilim kitablarından ogren.
Kendi topiğinde cuvallamak nasıl bir duygu ?
Sen herhalde dalga geçiyorsun. Ben sana ne diyorumki 'Büyük Patlama' olduğuna göre alem sonradan değişikliklere uğramış ve en sonunda bir düzene girmiş. Ve kuranında dediği bidi 'genişletende biziz' (zariyat 42) Hala evrenin genişlediğide malumunuzdur.

Batlamaya ilk neden maddenin kendisi olamaz. Çünkü kendisi daha önceden kendisine niye neden olmadı. EĞER SONRADAN BU GÜCE SAHİP OLDUYSA BU GÜCE SEBEP OLAN NEDİR. SEBEB OLAN GÜCE, NE SEBEB OLDU, YİNE SEBEB OLAN NEDİR.

Kısaca genişlemenin bir başlangıcı. Batmaya neden olan bir güç var. Ne kadar sıralasanız zincirleme olur ki buda imakansızdır. O halde
Bunu patlamaya sebeb olan halere sebeb olan ZORUNLU BİR VARLIĞIN olaması zorunludur. Oda Allah'tır.

Önerilen Siteler