Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-09-2008, 16:12
volkantr volkantr isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Müslüman olanlar ne gibi bahaneler uydururlar

Malum ap açık bir şekilde Kuran'da bir çok saçmalık geçtiği ortada.
Nasıl oluyor da Ebu Leheb'in elleri kurusun deniliyor.Yada Muhammed'în kendi özel hayatı için ayetler geliyor.

Bu gibi saçmalıkları gördüğümde müslüman olduğum dönmede ben kendimce şöyle itiraz ederdim.
*İyi ama Kuran herkesin anlayabileceği basitlikte gönderilmiş.Böyle basit mesajların olması da doğaldır.
*Hem belki de Allah hani bazılarının inanmasını istemiyor ya...Onlar ki Allah'ı red ediyorlar işte onların sapması için uzaklaşması için böyle ayetler koymuş ...

İşte bu iki açıdan baktığımda her şey yoluna girerdi..

Dikkatimi çeken bir şeyde müslümanların çoğunun kitapta ki ayetlerden haberdar bile olmamaları.
Ben bir çok kez okuduğum için en azından bir cümle söylendiğinde böyle bir ayet var mi yok mu bilirim..

İşte inanç dogma dedikleri şey bu olsa gerek...
Alt 05-09-2008, 16:22
-InVi- -InVi- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

-InVi- - MSN üzeri Mesaj gönder

...tabi canim, kurani kerim icindeki ayetleri müslümanlarin hic birisi zaten bilmiyor, bilenler ise yanlis biliyor, eger cidden bilenler varsa bunlar'da artik bu kitabin icindeki ögütlere kendisini tabi tutmak istemeyenler, hatta bilmek ile kalmiyorlar, bir müslümanin neden neye nasil iman etmesini veya etmemesi gerektigi hakkinda da gene bu ayni insanlar "fetva" vermekte....
zaten müslümanin isi gücü yok, bahane uydurmak, ateistin kendi birseysel tercihi icin bahane uydurmasi ? cik canim olur mu öyle sey...
Alt 05-09-2008, 22:35
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Dikkatimi çeken bir şeyde müslümanların çoğunun kitapta ki ayetlerden haberdar bile olmamaları.
Ben bir çok kez okuduğum için en azından bir cümle söylendiğinde böyle bir ayet var mi yok mu bilirim..
Örneğin her namazda müslümanlar "Salli" ve "Barik" dualarını okuyup Muhammed'e salavat getirirler.
Dediğin gibi çoğu da anlamını bilmez.
Muhammed'in sağlığında geçerli olan bu duaların ölümünden sonra ona ne yarar getireceğini açıklayamaz İslamcılar.
Bu dualarda Allah'tan Muhammed ve ailesine, İbrahim ve ailesine verilen rahmet ve bereketin verilmesi istenir.
Alt 05-09-2008, 23:00
isar86 isar86 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

aynı soruları ben de sorardım namaz kılarken kendime yardıma duaya ihtiyacı olan benmiyim yoksa cennetteki peygamberlermi.çaktım köfteyi herşey bir düzmece hepsi bir sömürü puzzle nın parçaları.insanın aklı varsa ekstra dan ne bir kitaba ne bir peygambere nede bir dien ihtiyacı vardır.evren tüm yaşamın tek mekanı ve kaynağıdır.onunla uyum içinde yaşarsak gerçekten tüm insanlar mutlu olabilir .mesela evrende insan dışında hiçbir canlı ihtyacından fazlasını biriktirmez yada yok etmez insan berbat bir yaratık bu açıdan herkes ihtiyacı olanı kadar istese kimse ne açlıktan ölür nede başaka bir sebpten dolayı sıkıntı çeker .sadaka zekatı kabul eden bir sistem inanç vs .sömürü düzenini de kabul etmiş demektir. çünkü sömürünün olmadığı bir düzende sadakaya da ihtyaç kalmayacaktır. yani sömürü tanrı tarfından gelmediğine göre ve sömürüyü din bu yönüyle destekldiğine göre kesinlikle ve kesinlikle din insan uydurmasından başka birşey değildir. saygılarımla...
Alt 05-09-2008, 23:27
huseyni huseyni isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Evet Kuranda cok saçmalık var mesela:

1) Hz.Peygamber o zamanlar ultrason aletini icat etmiş ve insanın anne karnında üç evrede oluştuğunu bilmiş ve bunu Kurana yazmıştır.Nede güzel uydurmuş be

2) Haman Tevratta Babin Kralının yardımcısıyken, Hz.Peygamber mısır tabletlerini okumuş çözmüş ve Hamanı Kuranda mısır firavununun yardımcısı olarak yazmıstır.(İlhan Arsel bunla cok alay etmişti ama onunda elinde patladı)

3) Yine Peygamber tüm cografya kitaplarını yalayıp yutmus ondan sonra dunyayı gezmiş ve lut gölünün dünyanın en alcaktaki yeri oldugunu bilmiştir

Bırakın arkadaslar sizde propaganda cumleleri bizde kanıtlar.Bakalım daha ne kadar dayanacaksınız
Alt 06-09-2008, 00:10
gokheyn gokheyn isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ya arkadşım sen bilimsel cevaplar vermeye çalışıyon ama kuranın kendisi bilimsel değil
tamam kuran da böyle örnekler var diyelim peki sen kuranda da anlatılan kızıldenizin ortadan ikiye yarılmasınıda bana bilimsel bir şekilde anlatabilir misin
huseyni cevabını dört gözle bekliyom
Alt 06-09-2008, 02:11
meas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
meas meas isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

huseyni;

Biraz yavaş yeni başladık bi besmele cek bakalım önce sitenin içinde bulunan yazıların tamamını okumasanda en azından bir çoguna göz gezdir buda yaklaşık bir 6 ay gibi süre alır bu zaman zarfında site dört beş kez kapatılır bu zamanıda göz önüne alırsak yaklaşık bir sene sonra bile herşeyin cevabı bizde demeyeceksin.

Birisi herşeyi biliyorum derse kimse özgür olamaz.

Bu birinin sözüydü kim oldugunu hatırlamıyorum ama...
Alt 06-09-2008, 03:53
Anyon€ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Anyon€ Anyon€ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

-InVi-´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
...tabi canim, kurani kerim icindeki ayetleri müslümanlarin hic birisi zaten bilmiyor, bilenler ise yanlis biliyor, eger cidden bilenler varsa bunlar'da artik bu kitabin icindeki ögütlere kendisini tabi tutmak istemeyenler, hatta bilmek ile kalmiyorlar, bir müslümanin neden neye nasil iman etmesini veya etmemesi gerektigi hakkinda da gene bu ayni insanlar "fetva" vermekte....
zaten müslümanin isi gücü yok, bahane uydurmak, ateistin kendi birseysel tercihi icin bahane uydurmasi ? cik canim olur mu öyle sey...

Önce içkinin haram olduğunu öğren de ondan sonra maval oku.Sana torpil gösteren tanrıyı da bu siteden uzak tut.

Dinlerden Özgür Olduğunu Sanan;bağımlı dinler üyesi.
Alt 06-09-2008, 11:32
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

gokheyn´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ya arkadşım sen bilimsel cevaplar vermeye çalışıyon ama kuranın kendisi bilimsel değil
tamam kuran da böyle örnekler var diyelim peki sen kuranda da anlatılan kızıldenizin ortadan ikiye yarılmasınıda bana bilimsel bir şekilde anlatabilir misin
huseyni cevabını dört gözle bekliyom
Çok basit.
Tsunami öncesi denizin çekilip ortaya bir yol çıkmasıdır.
Alt 06-09-2008, 11:38
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

pante´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Örneğin her namazda müslümanlar "Salli" ve "Barik" dualarını okuyup Muhammed'e salavat getirirler.
Dediğin gibi çoğu da anlamını bilmez.
Muhammed'in sağlığında geçerli olan bu duaların ölümünden sonra ona ne yarar getireceğini açıklayamaz İslamcılar.
Bu dualarda Allah'tan Muhammed ve ailesine, İbrahim ve ailesine verilen rahmet ve bereketin verilmesi istenir.
Pante.
Ben namazda salli ve barik dualarını okumam.Şayet okuyacak olursam duanın içine kendimi ve ailemi de katarım.Yalnız ,bunlar Kur'andaki ayetlerden değildir.Bu yanlışını da düzeltmek isterim.

Önerilen Siteler