Gayet tabi her topluluk içinde iyi ve kötü insanlar var.Ben ateistlere iyi kötü diye bir şey demiyorum zaten.Ateistlerden de gerçekten insanlık namına iyi işler yapan örnek olan insanlar çıkabilir ve çıkmıştır da bunda hemfikiriz merak etme

sorularına gelince:
Birseyin haram oldugunu bilip, yapmak nedir ? Reddetmek degilmidir ? Reddediyorum denildiginde mi reddedilmis olunuyor yoksa o yasak cignendiginde mi ?
İslamda kurallar vardır.Mesala bir insan müslümanım diyordur ama zina ediyordur,içki içiyordur yani kuranda haram olan şeyleri yapıyordur.
Şimdi bu arkadaşın durumunu ne olur_?
Eğer bu arkadaş :'' ya içki zina haram felan değildir uydurmuşlardır inanmıyom haram olduğuna'' derse artık o arkadaş allahın kuranda belirttiği üzere dinden çıkar,müslüman değildir.
Ama bu arkadaş'' ya ben içki içiyorum zina ediyorum ama bunlar günah, allah affeder inş birgün bırakırım bu işleri'' der ise günahkar olur,müslümanlıktan çıkmaz.
umarım anlaşılmıştır yukarısı...
Biz de soyle olabilirmiyiz, Islami reddetmiyoruz ama islami yasamiyoruz. Bize de gunahkar musluman deyip cennetin yolunu acabilirmisiniz. ??
Eğer islama inanırsanız ,allahın varlığına birliğine ve onun gonderdiği peygamberlere,dinlere inanırsanız kurtulma şansınız vardır.Müslüman olmak zorunda değilsiniz,ama çok riskli bir yoldasınız demektir...
Ateist olup da islamın şartlarına uygun yaşayan çok insan vardır.İçki içmez,zina etmez ,kötülük yapmaz.Ama allaha inanmadıktan sonra bunların ahirette bir anlamı olmayacağını allah bize bildiriyor.
Allahın kuldan istediği şey basit arkadaşım: Bana iman edin varlığıma inanın ve öldükten sonra hesap vereceğinizi asla unutmayın,buna iman edin.
Yoksa sen dünyada iyilik perisi olsan da allaha iman etmezsen ahirette pek iyi bir gelecek seni beklemiyor...
Umarım yeterince açıklayanilmişimdir...