yeni bir yöntem buyrun.....
arkadaşlar burda konuşma tarzında bi tartışma olsun diyorum ben mesela aşağıda bir ateist bir teistin örnek konuşmasını ele aldım
-ben diyorum ki sen big bang modeline inanıyosan evrenin başlangıcına da inanmalısın
- evet ben zaten inanıyorum
- o zaman başlangıcı olan maddenin başka bir güç tarafından başlatıldığını kabul etmelisin
-nedenmiş o bilinemez bi durum bu
- olur mu hiç zorunlu bir durum bu eğer madde kendi kendine yetebiliyo olsaydı zaten tanrıdan söz edemezdik fakat bilim bugün göstermiştir ki madde başka bir maddeye bağımlı olarak çalışır ve maddenin kendini başlatması söz konusu dahi değil
-bu gözlemlenmediği için bilinemez
- E peki evrim de gözlemlenemiyor ona nasıl inanıyosun sadece eldeki kanıtları birleştirirek bir tahminde bulunuyosun
- Bilimsel veriler sürekli değişir evrim çürütüledebilir fakat şimdi kabul gören bir teori
- Peki sürekli değişken bir materyale nasıl güverek dinlere saldırabiliyosun
- Çünkü din zararlıdır şiddetin temelidir bilimde ise böyle bir şey yoktur
- Yanlış söyledin doğrusu şu olacaktı din ve bilim zararlı değildir bazı dinciler ve bazı bilimciler zararlıdır. Bugünkü bilimin insanları en gelişmiş silahlarla nasıl sakat bıraktığını biliyoruz bunu bilime mi yüklicez yoksa……
darwinci tutumla harekete geçen naziler koministler nasıl canlara kıymıştır pkk kominist bir örgüttür Allah din tanımıyorlar insanları nasıl öldürüyolar bu mu be insanlık……..
-ateistler neden çaresiz kalınca ya da sorumluluktan kaçmak için bilinemez diyorsunuz
-bilinmeyen bir şeye inanamam ben bilmek istiyorum inanmak değil
- inanmak deyimini biz bildiğimiz şeyler için kullanırız ama tanımadığımız şeylere inanıyorum demeyiz günlük hayatta bu lafzı hep bunun için kullanırız
- ben inanmak istemiyorum olay bu kadar basit.
- peki tanrı parçacıklarına bilim önce inanmak zorunda çünkü teorileri buna muhtaç
-bu daha belli değil başka birşey de olabilir daha teori aşamasında
- iyi de anlatmak istediğim şu big bang teorisinde şu ana kadar gözlemlenemeyen bir olgudan bahsediyorsunuz ve adını da tanrı parçacığı koydunuz bu ne demek big bang bilimsel değil mi yani materyalist değil mi.
- öyle ama bilimde önce tahminler yapılır sonra doğrulanması beklenir doğrulanırsa teori olur ilerde bu da açıklığa kavuşacaktır.
- biz de diyoruz ki mevcut koşullarda maddenin tüm sırlarına erişilmiştir ve maddenin başka bir güç tarafından yönlendirilmesi big bangi başka bir gücün başlarması gerekir aksi düşünülemez çünkü bu sonsuza kadar gidemez siz diyebilir misiniz ki bir yumurta tavuktan tavuk yumurtadan bu böyle sonsuza kadar gider diyemezsiniz aynı şey big bang için de geçerli yanılıyor muyum.
-neden maddeyi illa ki bir güç yönlendirsinbaşka bir sebebi olabilir bilinmeyen bi sebep
- başka bir sebebi varsa bu madde üstü birşey olmalıdır çünkü maddeyi tanıyoruz eğer başka bir sebep var diyorsanız o halde siz materyalist bilimin dışına çıkmış oluyorsunuz ve metafiziğe inanmış oluyorsunuz benden ne farkınız var
- bilim ilerde herşeyi çözüme kavuşturacaktır ben buna inanıyorum
devam edecek.........
|