Bu akşam bir hoca misafirimizdi. Din hakkında biraz sohbet ettik. Zaten uzun zamandır benden şüphelenen babam, dinden çıktığımı anladı. Muhtemelen şu hoca misaifirimiz çıkıp gittikten sonra. Babam ilede tartışacağız bu konuda ya oturup bana din dersi verecek veya tutup azarlayacak.
Sizce insanın dinlere inanmadığını ailesine söylemeyip kişiliğinden taviz vermesimi önemli yoksa gizli bir şekilde deist veya agnostik olarak kalmasımı gerekli. Acil cevaplarınızı bekliyorum çünkü babamla diyolağum cevaplarınıza göre gelişecek.
Bence babanı etkilemenin, onun sorgulamasını sağlamanın imkanı yoksa hiç açıklama. Kafana takılan sorular olduğundan bahsedebilirsin.
Bu durum kişilikten taviz vermekten ziyade babayı "kafir bir evladım var" düşüncesiyle üzmemek içindir.
Sevgili onursal babanı kırma ben kendi babamdan biliyorum eğer böyle bir şey olursa(ki ben müslümanı) adamcağız kalbden gider. sen yine dinine geri dön
kaybedecek bir şeyin yok merak etme.
''Allahını kaybeden neyi bulmuş allahını bulan neyi kaybetmiş''
kesinlikle sorgulayamaz. hocayla konuşurken bile bana bağırdı "sen kimsinki bediüzzaman dersin it oğlu it, bediüzzaman hazretleri diyeceksin sen kimsinki onun söylediklerini eleştirirsin" dedi, muhtemelen misafir gittikten sonra beni camdan aşağı atacak
Sesini çıkarma babalar ne derse doğru der,hatır için çiğ tavuk yenir.
Onun değer verdiği bir şeyi yok sayamazsın.
itin hatırı yoksa sahibinin hatırı vardır.
''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
"Nereden çıkardın bunları baba, bak kafirunların sitesinde kafirleri nasıl haşlıyorum" deyip bu sitenin adresini verebilirsin Şaka tabii, bu yaştan sonra babanı değiştiremezsin, zaten kuşaklar, doğal yollarla kendini revize ederek istemese de çağa uydurmak zorunda kalacak.
"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"