karadenizli´isimli üyeden Alıntı
Tecavüz eden kişiye verilen ceza oldukça ağırdır. taşlanarak öldürülmek.tamammı aldınmı cevabını
|
Tabii ki almadım cevabımı. Ezbere okuyorsun. Hangi ayette tecavüze yeltenen taşlanarak öldürülür diyor?
Hem sana hatırlatırım, diğer başlıkta tecavüzün "hakka tecavüz etmekle" eşdeğer olduğunu, başkalarının haklarına tecavüz etmenin yasaklandığını cinsel tecavüzün de bu başlık altında incelenmesi gerektiğini savunuyordun. Hakka tecavüzün cezasının recm olduğu hangi ayette var Karadenizli kardeşim?
|
sen sadece allahın varlığıyla ilgili sorular sorabilirin.
|
Diğer konuların sizi aştığının farkındayım da sizi o aşan kısma getirmeyi, bilgilerinizi oraya yükseltmeyi amaç edindim belki, olamaz mı?
|
yukardaki meseleyle ilgili bir örnek vereyim sen bizim hakimlerin bütün meseleleri anayasa dan mı baktığını düşünüyorsun.
|
Aaa, anayasadan bakmıyorlar mıymış? Valla ben hep oraya bakıyorlar sanıyordum, Ceza kanununu, Medeni kanunu falan garnitür sanıyordum, ortada.
|
Hukuk ta içtihat diye bir kavram vardır. araştır istersen İçtihatlada bulunamassa kendileri hüküm verir.
|
Kızma tamam araştıracağım. Hukuk zor bir alan ama kafamın bastığı kadar sırf senin hatırın için bakacağım o konulara.
|
Böyle olmassa hukuk gelişmez zaten Bu bütün dünyada böyleyken sen bahaneci kadın çıkıyorsun şu niye yok bu niye yok. sen allaha inan sonra sor bu soruları
|
Ya benim bildiğim kanunsuz suç ve ceza olmaz diye bir prensip var. Birşey yasaklanmadıysa, o fiil hakkında bir tanım bir yaptırım yoksa o fiilin cezası da olmaz.
Ama sen benim tüm bilgilerimi alt üst ettin şimdi.
Cennetteki hurilerin memelerinin özelliklerini bile bize bildirmiş bir Tanrı var ama, şu basit meseleyi yani tecavüzü düzenlemeyi unutmuş ne hikmetse.
Ahh, içtihat diyeceksin yine tabii. Ama içtihatlar da sanki, galiba, bana öyle geliyor ki bu tür konularda olmuyor, sanki...