Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-11-2008, 13:47
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Tecavüz

Genel anlamda Tecavüz, bir başkasının hakkına saldırı olarak tanımlanabilir.
Son zamanlarda Üzmez ve türevleri sayesinde ayyuka çıkmış şekliyle tecavüz ise karşı cinse şehevi duygularla ortaya konan bir istismar, bir beden bütünlüğü ihlalidir.

Bir başka başlıkta Karadenizli'yle yaptığımız tartışmalarla o konuyu amacından saptırmamak için yeni bir konu açma gereği duydum.

Sorularımı çocukça bulmuş. Olabilir. Bazı sorular öğrenmek için değil, öğretmek için sorulan cinstendir. Karşı tarafın öğrenmesini istediğimiz konulara onu yönlendirmek için en basit şekliyle başlamayı tercih ederiz. Anlayabilirse ne ala.

Kadının cinsel istismarı niteliğindeki tecavüze Kur'an ne ceza veriyor diye sorduğumda herşeyin kur'an'da olmadığını, Fıkıh bilgisi gerektiğini söyledi öncelikle.

Daha sonra, Kur'an'daki tecavüz kelimesinin, hak tecavüzü niteliğinde olduğunu bu tür düzenlemelerin kadının cinsel istismarı niteliğindeki tecavüzü de kapsadığını söyledi.

Peki dedik ve kendisine kur'an'ın geniş anlamdaki tecavüzcülere ne tür cezalar getirdiğini bildirmesini istedik.

Burada tartışmaya devam edelim.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 17-11-2008, 14:58
karadenizli karadenizli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Bana çok bilmiş havaları yapma ben senin gibi google alimi değilim.

Tecavüz eden kişiye verilen ceza oldukça ağırdır. taşlanarak öldürülmek.tamammı aldınmı cevabını

ama sana tekrar söylüyorum böyle tartışma olmaz bu meseleler müslümanların soracağı meselelerdir senin değil. sen sadece allahın varlığıyla ilgili sorular sorabilirin.

yukardaki meseleyle ilgili bir örnek vereyim sen bizim hakimlerin bütün meseleleri anayasa dan mı baktığını düşünüyorsun.Hukuk ta içtihat diye bir kavram vardır. araştır istersen İçtihatlada bulunamassa kendileri hüküm verir.

Böyle olmassa hukuk gelişmez zaten Bu bütün dünyada böyleyken sen bahaneci kadın çıkıyorsun şu niye yok bu niye yok. sen allaha inan sonra sor bu soruları
Alt 17-11-2008, 15:07
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Karadenizli kimin ne soracağına ne sen ne ben karar veremeyiz sen Darwin'le ilgili konuşurken Ateist ol da gel demedik. Hatta hatırlarsan sandık odasına kaldırılan bir msjında Darwin'e maymunlar tecavüz etmiş dedin. Bunu daha dün yazdın. Aynı espriyi biri Muhammed için yapsa ne dersin ona eminim çok ağır söversin. Karşına getirseler de bir kılıçla kafasını güzelce kesersin değil mi?
Ben bir iki Ateist arkadaşla sohbet ederken sen kalktın ordan cehennemde bana rezervasyon yapmak için kolları sıvadın ben sadece hayrola karadenizli sen cennete gitmeyecek misin, dedim. Sana gösterilen hoşgörünün yarısını sen de bizlere göster lütfen. Burası bir forum araştırma tartışma ve fikir paylaşımı yapılıyor. Kimin ne soracağı konusunda karar mercii sen değilsin ben de değilim. KC hakaret etmeden istediğini sorabilir cvp verirsin vermezsin orası sana kalmış. Saygılar...
Alt 17-11-2008, 15:12
Üyeliğini Sonlandırmış

''Ben bir iki Ateist arkadaşla sohbet ederken sen kalktın ordan cehennemde bana rezervasyon yapmak için kolları sıvadın ben sadece hayrola karadenizli sen cennete gitmeyecek misin, dedim. ''

Gerçekten yanlış anlamışsın atlas ben muhabbet etmek için yazdım kötü bir niyetim yoktu. ama genede özür dilerim.

Darwinle ilgili yazdıklarım da tamamen espriydi zaten cafe de yazdım siz de çook ciddiye aldınız. ama ona da özür diler bu karadenizli

saygılar
Alt 17-11-2008, 15:14
Üyeliğini Sonlandırmış

Bu arada kıdemli yazar olduk... yönetim kurulu üyesi olamazmıyım şimdi
Alt 17-11-2008, 15:29
Kıdemli Üye

karadenizli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tecavüz eden kişiye verilen ceza oldukça ağırdır. taşlanarak öldürülmek.tamammı aldınmı cevabını
Tabii ki almadım cevabımı. Ezbere okuyorsun. Hangi ayette tecavüze yeltenen taşlanarak öldürülür diyor?

Hem sana hatırlatırım, diğer başlıkta tecavüzün "hakka tecavüz etmekle" eşdeğer olduğunu, başkalarının haklarına tecavüz etmenin yasaklandığını cinsel tecavüzün de bu başlık altında incelenmesi gerektiğini savunuyordun. Hakka tecavüzün cezasının recm olduğu hangi ayette var Karadenizli kardeşim?

sen sadece allahın varlığıyla ilgili sorular sorabilirin.
Diğer konuların sizi aştığının farkındayım da sizi o aşan kısma getirmeyi, bilgilerinizi oraya yükseltmeyi amaç edindim belki, olamaz mı?

yukardaki meseleyle ilgili bir örnek vereyim sen bizim hakimlerin bütün meseleleri anayasa dan mı baktığını düşünüyorsun.
Aaa, anayasadan bakmıyorlar mıymış? Valla ben hep oraya bakıyorlar sanıyordum, Ceza kanununu, Medeni kanunu falan garnitür sanıyordum, ortada.

Hukuk ta içtihat diye bir kavram vardır. araştır istersen İçtihatlada bulunamassa kendileri hüküm verir.
Kızma tamam araştıracağım. Hukuk zor bir alan ama kafamın bastığı kadar sırf senin hatırın için bakacağım o konulara.

Böyle olmassa hukuk gelişmez zaten Bu bütün dünyada böyleyken sen bahaneci kadın çıkıyorsun şu niye yok bu niye yok. sen allaha inan sonra sor bu soruları
Ya benim bildiğim kanunsuz suç ve ceza olmaz diye bir prensip var. Birşey yasaklanmadıysa, o fiil hakkında bir tanım bir yaptırım yoksa o fiilin cezası da olmaz.
Ama sen benim tüm bilgilerimi alt üst ettin şimdi.

Cennetteki hurilerin memelerinin özelliklerini bile bize bildirmiş bir Tanrı var ama, şu basit meseleyi yani tecavüzü düzenlemeyi unutmuş ne hikmetse.
Ahh, içtihat diyeceksin yine tabii. Ama içtihatlar da sanki, galiba, bana öyle geliyor ki bu tür konularda olmuyor, sanki...

Alt 17-11-2008, 15:39
Üyeliğini Sonlandırmış

''Diğer konuların sizi aştığının farkındayım da sizi o aşan kısma getirmeyi, bilgilerinizi oraya yükseltmeyi amaç edindim belki, olamaz mı?''

Sadece metadolojik olarak yanlış buluyorum ''Güneşin varlığına inanmayan bir insana güneşin sıcaklığını anlatmaya çalışıyorum''
ne kadar saçma değilmi

İşte sende bu meseleleri bu yüzden saçma buluyorsun anlatabiliyormuyum.
Alt 17-11-2008, 16:27
meaculpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
meaculpa meaculpa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

karadenizli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bana çok bilmiş havaları yapma ben senin gibi google alimi değilim.

ama sana tekrar söylüyorum böyle tartışma olmaz bu meseleler müslümanların soracağı meselelerdir senin değil. sen sadece allahın varlığıyla ilgili sorular sorabilirin.

yukardaki meseleyle ilgili bir örnek vereyim sen bizim hakimlerin bütün meseleleri anayasa dan mı baktığını düşünüyorsun.Hukuk ta içtihat diye bir kavram vardır. araştır istersen İçtihatlada bulunamassa kendileri hüküm verir.

Kızıyorum artık karadenizli. Burda herkes sana hak etttiğinden fazla müsamaha gösteriyor ben dahil. Sende edeble yazılar yazacaksan yaz. Az haya et; karşındaki insanı bilmeden saçma sapan iddialar ile google alimliği yapıyormussun tarzındaki ithamlarından. Çokmu zor senin için K.C İsmindeki bu şahsın altta koca harflerle verdıgı adresi tıklayıp da yahu bu şahıs neler yazmış bir okuyayım zahmetine katlanıver.

Yok öyle içtihat bilirmisin hukukda var mavalları! Karşındaki insan tevazu sahibi biri ama ben daha fazla tevazu göstermemesini istirham ediyorum. O savunduğun dini içtihatlar de asıl dininizin başına ördü çoraplarını da kendinizden haberiniz yok. Peygamberin hayatını bugüne uyarlamaya çalışan her zırtapoz, her kadın düşkünü kalkıp da sunnetten , içtihatten girdi. Tabi biz böyle deyince efendim bunlar islamda yok tesellisi ile karşılayabilirsin bizi fakat bizden sana tavsiye bir an evvel yüzleş gerçeklerinle.

Hem ne demek inanmıyorsan sormayacaksın anlayışı. Dini tanımadan iman edip dizini kırıp oturmak mı sizin öngörünüz. Bu saçmalıkları dinden temizleyeceğine tutmuş bir de bunun savunmasını yapıyorsun. Önce ALLAH a inan sonra gel diye. Yok ya! inanıp sorguladıgı zaman da bu kez höst! dinden çıkarsın sus bre melun ! olur dimi...

Olur olur hiç yan çizme. Aklı başında olan bunları didik didik eder hala varsa inancı onunla kalır yoksa da zaten sepeti koluna, herkes kendi yoluna...
Alt 17-11-2008, 16:47
Üyeliğini Sonlandırmış

Bak ne demişim meaculpa temel meselelerin sorulması lazım Dört işlemi bilmeyen trigonometriye saçma der

Yaaaaaav bu örnekleri ne kadar daha çoğaltmam gerekiyor anlamıyorum.

''Minarede ''ölü var'' diye bir acı sala
Er kişi niyetine saf saf namaz... ne ala

Böyledir de ölüme kimse inanmaz hala
Ne tabutu taşıyan ne de toprağı kazan....N.fazıl

Bir daha düşünün isterseniz
Alt 17-11-2008, 18:49
Kıdemli Üye

Senin mantığınla gidelim karadenizli,
Ben ateist değilim.
Bir yaratıcıya inanıyorum.

Şu durumda üstte sorduğum tüm sorular senin dilinde mer'i...

Buyur, dinliyorum savunmalarını.

Konuyu saptırmadan tecavüzle ilgili ayet getireceksin sadece. Tecavüzün her türlüsü olur. Geniş anlamdakine de razıyım, cinsel istismar şeklinde olanına da.

(bunca mesaj yazacağına bir tane patlatıvarseydin, gözüme gözüme sokuverseydin daha kestirmeden biterdi bu mevzu ya neyse)

Önerilen Siteler