Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-11-2008, 18:08
karadenizli karadenizli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Biraz da biz soralım

sevgili arkadaşlar bugüne kadar bu sitede tanıştığım materyalist arkadaşların hep soru sorduklarını gördüm.şimdi soru sırası bende size bir kaç sorum olacak;

1-)Rüyayı materyalist bakış açısıyla açıklarmısınız neden rüya görüyoruz (sadece maddeden ibaretsek)

2-)Materyalistler ruhun varlığını reddeder ama tıp biliminin alt dalları kabul ediyor (Psikiyatri,ruh ve sinir hastalıklar v.s) peki bilimin kabul ettiği bir şeyi reddederek bilimle çelişmiyormusunuz

3-)Bir tesadüf sonucu kainat oluştuysa (ki ihtimal bile yok) üzüntü, sevinç,aşk gibi duygular nasıl oluştu bunları nasıl açıklıyorsunuz

4-)Eğer bir gün dirilirseniz (demekki söylenenler doğruymuş) Pişman olurmusunuz

Bütün bu soruları materyalist bakış açısıyla demagoji yapmadan açıklarsanız sevinirim.

Saygılaımla
Alt 17-11-2008, 18:28
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

1.Dış dünya beyin tarafından algılanır. Uyku sırasında bilinçaltı açığa çıkar beyin kodladığı depoladığı bastırdığı bazı şeyleri serbest bırakır. Beynimize giden elektrik olmasa algılama olmazdı beyinden gelen komutlar da organları hareket ettiriyor rüyalar tamamen maddi temelli süreçlerdir.
2.Tıp bilimi ruhun varlığını kabul etmez "ruh hastalığı" dilimizde yerleşmiş bir deyimdir. Psikiyatriste gittiğinde verdiği ilaçlar beyni, hormonları, sinir sistemini etkiler ruh için ilaç yoktur.
3. Kainat bir tesadüf sonucu oluştu, demiyoruz. Madde var enerji var sürekli değişim ve dönüşümler var. Bunlara sen tesadüf dersin o başka bir şey der.
Sevinç, aşk gibi duygular dış dünyadan gelen uyarıcıların beynimizdeki etkileridir.
4. Hayır. Ben pişman olmam. Eğer denilenler doğruysa ve dirilirsem ateşe atılmayı hak edecek hiçbir şey yapmadım ve Allah'ın beni cayır cayır yakacağını dirildiğim vakit düşünmem bile. Bence varsa beni çok seviyordur. İnanmamamın ona hiçbir zararı yok ve beni cezalandıracağını sanmıyorum.
Alt 17-11-2008, 18:29
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger karadenizli;

Ben aciklardim ama; aciklamam hem evrensel, hemde insansal; disaridan bakis acili ve notr algili olurdu. O yuzden, sen, sorunun aciklanmasini; materyalizm le; sinirli tuttugun icin, aciklamayacagim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 17-11-2008, 18:44
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger atlas;

Aciklamalarin, gayet mantiki ve tutarli. Umarim, karadenizli'yi "tatmin etmistir"

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 17-11-2008, 18:47
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Tek kelimeyle beyinin fonksiyonu ilk uc srunun cevabi. Beyin olurse, ne ruh kalir, ne ask, ne de aci.ispati ise gayet basit, bitkisel hayata girmis birini incelemek kafi.
Son sorunun cevabi, yine beyinle ilgili. Butun cevremi algilamama sebep olan beyin olurse, ben diye birsey kalmaz. Ben olmayinca da , ne ceza ne de mukafat "ben"i ilgilendirmez.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 17-11-2008, 18:55
prozac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prozac prozac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Karadenizlim rüya ve aşk ı sende islami bakış açısından acıklarsan sevinirim merak ettim valla..
Alt 17-11-2008, 19:11
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

2-)Materyalistler ruhun varlığını reddeder ama tıp biliminin alt dalları kabul ediyor (Psikiyatri,ruh ve sinir hastalıklar v.s) peki bilimin kabul ettiği bir şeyi reddederek bilimle çelişmiyormusunuz
maddeden oluşmayan ruh, nasıl oluyor da maddeden oluşan ilaçlardan etkilenip halden hale giriyor, ben de bunu açıklayamıyorum. Ya sen?

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 17-11-2008, 21:30
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sevgili karadenizli her caminin avlusunda '' büyük rüya tabirleri'' adlı osuruktan hiçbir bilimsel içeriği olmayan paçavralar satılmaktadır sen bu kitaplara ve yazdıklarına inanıyormusun?eğer bu konuda fikrini açıklarsan gerisini getireceğim

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 17-11-2008, 21:48
Güçistenci Güçistenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

karadenizli kardeş diyelim ki bilim bir şeyi açıklayamıyor. açıklayamadığı şeyi tanrıya bağlamak ne kadar mantıklı. dediğin şu: aha i açık buldum işte sizin bilim adamları bunu açıklayamıyor. o halde tanrı vardır.

gökteki arştaki semadaki ya da her hangi bir yerdeki bi tanrı bu işleri asla yapamaz!!!
Alt 17-11-2008, 21:56
dr humanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dr humanist dr humanist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

cevap verecektim;ama ,arkadaşlar çok güzel cevaplar vermişler,üstüne eklenecek bişe yok.beyindeki nöronların sinapslardaki elektriksel hareketi,çoğu sorunun basit bir cevabıdır.beyin yoksa ruh da yok.ayrıca ruh ve sinir hastalıkları sadece türkçede var.ben tıbbı ingilizce okudum ve spiritual diseases diye bir bilim dalı görmedim.

saygılarımla;
dr humanist

Önerilen Siteler