Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kadın & İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-12-2008, 13:49
Ayejj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ayejj Ayejj isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Keşke Kadınlar Daha Güçlü Olsa

Kadının ezilmiş ,bastırılmış,pasifleştirilmiş toplumsal konumu sadece kadınlara zarar vermiyor.Vicdanlı erkeklerde bu durumdan zarar görüyor.

Örneğin;bir kız arkadaşınız var ondan ayrılmak istiyorsunuz.

Ama ayrılırsanızda kız hem ailesine karşı mahçup olacak,hem toplumda ona değişik bir gözle bakılacak.Bunu da biliyorsunuz.

Bu durumda eğer vicdanlı bir erkekseniz kızdan ayrılamıyorsunuz.Devam etmekte sizi mağdur ediyor.
Keşke şu toplumda kadının pozisyonu güçlü olsa da,
istediğimiz ve bizi isteyen kadınlarla, insana yakışır şekilde bir takım duyguları paylaşıp, sonrada ayrılabilsek.
Alt 01-12-2008, 14:18
meaculpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
meaculpa meaculpa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İlginç bir tespit olmuş. Rahat ve sıkıntısız bir ayrılık için kadının güçlü olmasını arzulayan vicdan sahibi bir erkek profili

Kadınlar bu konuda ciddi anlamda fazla duygusal olabiliyorlar. Çünkü karşılarında olan her erkek vicdan sahibi olma yolunda çok da sağlam adımlar atamayabilyorlarlar. Durum böyle olunca kadın, ilişkinin kaygılarını yüklenen ve hem partnerini hemde çevresini hoş tutma çabasında çırpınan taraf olup cıkıyor. Bunca sorumluluğun kadında tezahür etmesi koşulları onu daha kaygılı, daha kırılgan ve duygusal yönelişleriyle daha güçsüz kılabiliyor.

Erkeklerin bu tür durumlarda aldıkları kararları sırf vicdani esaslara dayanarak çok da uzattıklarını düşünmüyorum. Yani mağdur olmayı bir kadın kadar uzatan taraf olmuyorlar. Toplumun kendilerine sağladığı kolaycı koşulları yaşamlarına yansıtmakda da bu yüzden çok da sıkıntı çekmiyorlar. Ama aynı durum bir kadın için geçerli değil. Mutsuz bir birlikteliği yıllarca sürdüren kadınlar var. Tabi bu olayı var eden sebebler arasında ekonomik koşullarda önemli fakat bu bile kadının güçsüzlüğüne çanak tutan kesin bir varış.

Bir birliktelik yada evlilik için de ayrılma kararını erkek alıyorsa er yada gec ki cok fazla sürenin uzayacagınıda düşünmemekle beraber, ilişkinin daha kolay sonlanabileceğini düşünüyorum. Ama kadın için durum aynı değil. Kuşatılan çevre ve iç dünyası onu baskıcı bir psikoloji altında tutmakta, durum böyle oluncada kadının güçlü olsa bile güçsüz lanse edilmesi kacınılmaz oluyor.

Evlilikler ve flörtler olarak konu daha farklı değerlendirilebilir tabi ki. Benim yazdıklarım genelde evlilik minvali üzerine. Flörtlerde ayrılıklar daha kolay çünkü.

Kadınların güçlü olabilmesini sağlayacak en önemli etkenin ekonomik özgürlük olduğunu düşünüyorum. Eğer bu güç edinilirse kadınlar tarafından; toplumun bakış açısı yüzde yüzde
değişmekte. Ve alınabilecek her kararda kadına daha bir özgür tavırla yanaşılabilmekte. Ekonomik özgürlüğe rağmen alınabilecek kararlarda hala dayatmalar mevcut ise de o zaman kadının daha güçlü olabilmesini sağlayacak şey kendi içinde. Ama öncül olarak somut anlamda kadının kendine birşeyler katıp ( ekonomik özgürlük ) mevcut koşullarını değişime götürmeye hedef kilitlemesi lazımdır. Bu mücadeleyi yaşamına katma çabasında olan bir kadının daha sonraki adımları daha güçlü ve daha bilinçli atacağına inanmaktayım.
Alt 01-12-2008, 14:33
Ayejj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ayejj Ayejj isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Erkeklerin bu tür durumlarda aldıkları kararları sırf vicdani esaslara dayanarak çok da uzattıklarını düşünmüyorum. Yani mağdur olmayı bir kadın kadar uzatan taraf olmuyorlar.
sevgili meaculpa,
Değişiklik yapmak için imkana sahip olan bir kişinin ne kadar süre vicdanı tarafından kontrol edilebileceği meçhul bir durum.Ve genelde kişiler kendi lehine olan değişikleri kadın olsun erkek olsun hemen yapmayı ister.
Bence bu cinsiyetle değil imkan sahibi olmakla alakalıdır.
Alt 01-12-2008, 14:51
meaculpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
meaculpa meaculpa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İşte sevgili Kapecuk, toplumumuzda imkan sahibi olan taraf genelde erkek oldugu için bende o cümleleri sarfettim.
Alt 01-12-2008, 19:02
sinner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sinner sinner isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

sinner - MSN üzeri Mesaj gönder

Güçlü deyince ben de fizksel güç anladım.
Güçlü olup da n'apacaklar bizi mi dövsünler istiyorsun
Alt 02-12-2008, 00:43
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

valla bende başlığı okuyunca şaşırdım yaw eyvah dedim şu vücut geliştiren kadınlar gibi mi olacaklar yani valla hepimizi döverler diyecedim

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 02-12-2008, 00:52
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Valla ne yalan söyleyeyim başlığı okuyunca ben de keşke kadınlar daha güçlü olsa da erkekleri bir güzel dövse, gibi bir şey okuyacağımı sandım
Alt 02-12-2008, 16:40
Davudi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Davudi Davudi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

zaten bu halleriyle cekilmiyolar ,bide dahamı güçlü olacaklar ,abovvvv
Alt 21-02-2009, 15:38
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Aslında kadınların güçlenmesi ilişkilerin sağlıklı yürümesi için de şart.
Bir de kadınlardaki şu annelik dürtülerini, çocuk düşkünlüğünü biraz törpüledik mi daha da güçlü olurlar diye düşünüyorum.

Mesela birkaç evlilik yapmış erkekler, her eşten bir de çocuk sahibi olmuşlar ama adamlar eski karılarından her zaman daha özgür. Çünkü çocukların sorumluluğunu eşlere tamamen yıkmışlar, ayda bir ödedikleri nafakayla, hafta sonu çocukları görmekle babalık yaptıklarını sanıyorlar.

Vereceksin cümle çocuğun velayetini babalarına, bakalım o zaman erkek kolay kolay karısını boşayabiliyor mu, yoksa kadın gibi katlanma yolunu mu seçiyor.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 21-02-2009, 15:57
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

En buyuk guc, dusuncenin gucudur. Erkegin, asil gucu de burdan gelmektedir. Kadinlar, dusunce olarak; erkeklere hukmettikleri zaman; erkeklerin fiziksel guclerini; kendi lehlerine kullanabilirler.

Dunya, boyle bir dusunce de; kadin hakimiyeti, donemi yasayacak mi?, bilinmez ama! Eger, yasar ve erkege de; yasatirsa, o zaman insan olmanin ve insanligin-kadin, erkek ayrimsiz temelde-vay haline!

Insanlik, enaz 10000 yildir, erkek egemenliginin elinden cekiyor zaten. Birde buna kadin egemenliginin sureci eklenirse; insanligin vay haline. Gerci; tarihte, hemde erkekten once, bir kadin egemenligi doneminden bahsediliyor ama; bu kadinin sirasini savdigi anlamina gelirmi?, bilinmez!

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

Önerilen Siteler

Etiket
kadın, kadın erkek ilişkileri, toplum