İlginç bir tespit olmuş. Rahat ve sıkıntısız bir ayrılık için kadının güçlü olmasını arzulayan vicdan sahibi bir erkek profili
Kadınlar bu konuda ciddi anlamda fazla duygusal olabiliyorlar. Çünkü karşılarında olan her erkek vicdan sahibi olma yolunda çok da sağlam adımlar atamayabilyorlarlar. Durum böyle olunca kadın, ilişkinin kaygılarını yüklenen ve hem partnerini hemde çevresini hoş tutma çabasında çırpınan taraf olup cıkıyor. Bunca sorumluluğun kadında tezahür etmesi koşulları onu daha kaygılı, daha kırılgan ve duygusal yönelişleriyle daha güçsüz kılabiliyor.
Erkeklerin bu tür durumlarda aldıkları kararları sırf vicdani esaslara dayanarak çok da uzattıklarını düşünmüyorum. Yani mağdur olmayı bir kadın kadar uzatan taraf olmuyorlar. Toplumun kendilerine sağladığı kolaycı koşulları yaşamlarına yansıtmakda da bu yüzden çok da sıkıntı çekmiyorlar. Ama aynı durum bir kadın için geçerli değil. Mutsuz bir birlikteliği yıllarca sürdüren kadınlar var. Tabi bu olayı var eden sebebler arasında ekonomik koşullarda önemli fakat bu bile kadının güçsüzlüğüne çanak tutan kesin bir varış.
Bir birliktelik yada evlilik için de ayrılma kararını erkek alıyorsa er yada gec ki cok fazla sürenin uzayacagınıda düşünmemekle beraber, ilişkinin daha kolay sonlanabileceğini düşünüyorum. Ama kadın için durum aynı değil. Kuşatılan çevre ve iç dünyası onu baskıcı bir psikoloji altında tutmakta, durum böyle oluncada kadının güçlü olsa bile güçsüz lanse edilmesi kacınılmaz oluyor.
Evlilikler ve flörtler olarak konu daha farklı değerlendirilebilir tabi ki. Benim yazdıklarım genelde evlilik minvali üzerine. Flörtlerde ayrılıklar daha kolay çünkü.
Kadınların güçlü olabilmesini sağlayacak en önemli etkenin ekonomik özgürlük olduğunu düşünüyorum. Eğer bu güç edinilirse kadınlar tarafından; toplumun bakış açısı yüzde yüzde
değişmekte. Ve alınabilecek her kararda kadına daha bir özgür tavırla yanaşılabilmekte. Ekonomik özgürlüğe rağmen alınabilecek kararlarda hala dayatmalar mevcut ise de o zaman kadının daha güçlü olabilmesini sağlayacak şey kendi içinde. Ama öncül olarak somut anlamda kadının kendine birşeyler katıp ( ekonomik özgürlük ) mevcut koşullarını değişime götürmeye hedef kilitlemesi lazımdır. Bu mücadeleyi yaşamına katma çabasında olan bir kadının daha sonraki adımları daha güçlü ve daha bilinçli atacağına inanmaktayım.