Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-09-2005, 12:51
korelmis korelmis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart kuran ve tıp

kuranda gerçekten tıbbi ayetler var mı? yoksa ayetler zorlama yorumlarla tıbbi gerçeklere mi uyarlanıyor. tıbbi gerçeklerle kuran ayetlerinin birbirinden ayrıldığı ve yorumun okuyucuya bırakıldığı bir site:
http://dr.kara.sitemynet.com
Alt 12-09-2005, 22:52
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Emzirme & Anne sütü

*Emzirmeyi tamamlamak isteyenler için- anneler çocuklarını iki tam yıl emzirirler.(Bakara 233)

*Onun sütten kesilmesi de iki yıl içinde olur. (İşte onun için) insana şöyle emrettik: "Bana ve anne babana şükret. Dönüş banadır." (Lokman 14)

Bakara Suresi'ndeki ayetin boşanan kadınlar hakkında olduğuna yönelik itiraz dışında genel olarak eski tefsirlerde de emzirmenin 2 yaşına kadar devam ettirilmesinin ilahi bir tavsiye olduğu üzerinde durulmuştur. (YORUM:http://dr.kara.sitemynet.com/dr/id8.htm)

Evet, korelmis'in önerdiği siteden bazı bilgiler bunlar. Oğlum 5 haftalık olduğundan direk beni ilgilendiren konulardan yararlanmak istedim. Dini
'Tıp' bilgilerini KURANDAN adıktan sonra, bakalım MODERN TIP bebek emz
irme süresine nasıl bakıyor:EMZİRME
Emzirme bebeğin annesi ile arasındaki sevgi dolu sıcak bir ilişkinin başlangıcıdır.
''Duygusal bağın kurulmasında çok önemli bir yer tutmasının yanında anne sütü bebek için en mükemmel besindir.
Çağımızda bugün tıbbın bebek beslenmesinin ilk 6 ayında öngördüğü gıda tartışmasız anne sütüdür...''http://www.minikeller.com/modules.php
Hımmm, demek alta aydan sonra Özel mama ve tedricen KURU GIDAYA
geçin diyen doktorumuzun önerileri teyit ediliyor. 2 yaşındaki çocuğun annesinin memesini dişleyip yara yapmasının anlamsız olduğunun altı çizi
liyor..
Alt 12-09-2005, 23:12
Üye

5 haftalık evladına sağlık ve huzur dolu bir ömür dilerim. İlk 6 ay yalnız anne sütü verip, emzirmeyi 2 yaşına kadar devam ettirmek tıp camiasının ortak kanaatidir. Özellikle beyin gelişiminde ilk 2 yaşın önemi büyüktür. Kuran'da da tavsiye edilen süre 2 yıl boyunca emzirmenin devam ettirilmesi yönündedir...
Alt 12-09-2005, 23:16
Üye

Konuyu iyi araştırmamışsın. 6 aylık süre sadece anne sütü verilecek süre. Bu süreden sonra ek gıdalara geçilmesi önerilir ama anne sütü kesilerek değil. Dünya Sağlık Örgütü, UNICEF ve Sağlık Bakanlığı'mızın tavsiyeleri emzirmenin 2 yıl boyunca devam ettirilmesi yönünde...
Alt 12-10-2005, 22:27
Yavuz87 Yavuz87 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

2 YAŞINA KADAR NE EMEN ÇOCUK WARDIR NE EMZİREN ANNE WARDIR.O ZAMANLA BU ZAMAN BİR DEĞİLDİR O ZAMAN HAZIR GIDALAR BESİN DEĞERLERİ ÖLÇÜLÜP YAPILMUIŞ MAMALAR YOKTU WE UNUTMAYINKİ HZ.MUHAMMED ZAMANINA GÖRE YAZMAK İSTEMİŞTİR KURANI.BU GÜNLE BAĞDAŞIP BAĞDAŞMAYACAĞINI EĞER ÇOK MERAK EDEN WARSA,BİR ANNE ÇOCUK PROFÖSÖRÜNE BAŞ WURSUN.EĞER BÖLE BİR ŞEYİ DESTEKLEYEN BİR PROFOSÖR WARSA BURDA DA WAR DESİN.AMA YOK.WE KİMSE DİYEMEZ.BEN SORDUM...(AİLEDE DOTOR ÇOOOOOK)

EY AYDIN CEMAT UNUTTURMAYALIM TURAN ABIYI!
Alt 15-10-2005, 05:39
hyt hyt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yemin ederim ki TRT de bir program izledim ve konuşan bayan bir prof idi. Vallahi 2 yıl dedi. Dünya ca kabul gören bir durum.
Alt 16-10-2005, 13:36
Aciz_bir_kul
Üye Değil

sevgili yavuzcuğum. ne çakal adamsın yaw. heheheh. olm bu tıpbın benimsediği bir gerçektir "2 yaşına kadar anne sütünün kesilmemesi" gerektiği. senin ailende de doktor falan yok. hgayet kara cahil bir aileye sahip olduğunu anladım. çünkü bi tarafında sallıyosun. olm biraz kitap oku ya. her denilene inanma kardeşim. hehee. ualn yazuz. sen adamı öldürürsün. seni bu sitede benden başka ciddiye alıp da cevap veren varmı lan. hehheheh
Alt 18-10-2005, 21:55
Yavuz87 Yavuz87 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ulan sana ailemdeki doktor sayısını sölemeye ihtiyacım yok.çocuğunu istersen 15 yaşına kdr emdir.Ama git doktorlara sor koçum 2 yaşına kadar çocuk anne sütü ile yaşarmı diye.bak bakalım onlar ne dicekler.yaşarsada ancak senin gibi bişey olur heralde.Ayrıca ah ailemdeki doktorları bir tanısan.Neyse kimseye ailemi kanıtlicak halim yok ama neyse aciz çocuk.=)

EY AYDIN CEMAT UNUTTURMAYALIM TURAN ABIYI!
Alt 18-10-2005, 22:17
Aciz_bir_kul
Üye Değil

hehhehe. ama yavuz sen beni üzüyosun. senin gibi tahsili(anadoluun bağrından kopan doktorların) yetiştirdiği bir çocuğa hiç yakışmıyo "ulan" demek. hadi ben kara cahilim ama sana hiç yakışmıyo.
ama bişey farketim. yazıları bi tarafından okuduğunu farekttim. eğer küçük bir beynin olsa idi kavrayabilirdin.
şimdi iyi dinle. ve ukelalığı bi kenara bırak.
iki yaşına kadar süt ile yaşasın diyen yok. 2 yaşına kadar sütün kesilmemesi öneriliyor diyorum.
adam gibi oku şu yazılar. kendini bu kadar zorlama ol. morlaştığın zaman zorlama "ne yapsamda sunları döt etsem diye." olm çok komik adamsın ya. akıllı çocuk seni. demek ailen tıp fakültesi ha. heheh. o zaman şu 46 tane kromozomun nasıl oluyorda kol bacak kalp dalak çük beyin(sende olmayanından) bir araya gelip mükemmel bir uyum içerisinde çalışıyor.

hehee. anlaşılan ailen seni, pek bilgilendirmemiş. hehhe. ulan ne komik adamsın yaw. hehee. olm öldürdün beni ya. krize girdim lan. smile146
Alt 18-10-2005, 22:18
hyt hyt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bayan bir prof. en az 2 yıl dedi diyorum, herif ailemde doktor var diyor. Seninkiler dortorda bunu diyen kimya profosörü mü?

TRT de bayan bir prof bebekler en az 2 yıl anne sütü ile beslenmeli, Başka hiç bir çeşit mamayada ihtiyaç yoktur. ÇÜNKÜ anne sütü bebek için gerekli olan bütün besin öğelerini içermektedir diyor.

Hala ailemde, çevremde doktor var dersen, şöyle böyle dersen. Sana sözüm olmaz

Önerilen Siteler