Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-12-2008, 06:11
katre_07 katre_07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

katre_07 - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Öteki Dünyanın Varlığı Üzerine

öteki dunyanın varlığı ya da yokluğuyla ilgili paylaşacak düşüncesi olanlar buyrun!

Konu frodo tarafından (17-12-2008 Saat 17:49 ) değiştirilmiştir.
Alt 17-12-2008, 12:13
emrekalkavan emrekalkavan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

öldükten hemen sonra olcak...

insan,cennete de cehenneme de kendi emeğiyle gider.
Alt 17-12-2008, 12:35
karadenizli karadenizli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Deist olup öteki dünyanın varlığına inanmayanlara haşir risalesini öneriyorum.Çok mükemmel şekilde ispat etmiş öteki dünyanın yani ahiretin var olduğunu.Mesela Diyor;

Yani hiç mümkünmüdür sonsuz kudrette bir varlık olsun hiç kimseye müdahale etmesin doğru yolu göstermesin.Bu dünyada zalimler var değilmi peki bunların çoğu cezasız ölüp gidiyorlar peki bunlara cezayı kim verecek nasıl verecek nerede verecek hem adaleti sağlamassa iyiye hakkını kötüye cezasını vermesse ona nasıl allah deriz işte şu küçük örnek bile ahiretin varlığını ispatlar.Bütün bu hak hukuk ceza ahirette olacak.

Not;Risalelerde eski kelimeler çok olduğu için anlaşılması güç olacağından mana olarak kendi ifadelerimle yazdım
Alt 17-12-2008, 12:46
dr humanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dr humanist dr humanist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

emrekalkavan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
öldükten hemen sonra olcak...
sevgili emre;

heralde daha önce öldün ki bu kadar emin konuşuyorsun;sahi kaç kere öldün daha önce?hele bi anlat bakalım nasıldı "öteki" dünya..

tek dünya yaşadığımız dünyadır.adalet de bu dünyada sağlanmalıdır.sahip olunan "tek" hayatı ,o insanın elinden alırsan;bu,o insana yapılacak en büyük ceza olur,hapishaneler bu yüzden vardır.türkiyede adalet sistemi zayıfsa;bu,ülkenin sorunudur.çünkü gelişmiş ülkeler adalet bakımından sorun çekmemekte olup,çoğu avrupa ülkesi refah içerisinde yaşamaktadır.

saygılarımla
Alt 17-12-2008, 13:02
çakırcalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
çakırcalı çakırcalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

karadenizli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
... Yani hiç mümkünmüdür sonsuz kudrette bir varlık olsun hiç kimseye müdahale etmesin doğru yolu göstermesin.Bu dünyada zalimler var değilmi peki bunların çoğu cezasız ölüp gidiyorlar peki bunlara cezayı kim verecek nasıl verecek nerede verecek hem adaleti sağlamassa iyiye hakkını kötüye cezasını vermesse ona nasıl allah deriz işte şu küçük örnek bile ahiretin varlığını ispatlar.Bütün bu hak hukuk ceza ahirette olacak.
Sonsuz kudrette bir varlık yok ki, onun iyilere mükafat, kötülere ceza vereceği türden öteki bir dünya olsun. Olmayan bir şeyi, olmayan bir başka şeye kanıt göstermek islamın farzı mıdır?

En acımasız zalimler, kafası kesilmedik mazlumlar arasından çıkar.
Alt 17-12-2008, 13:06
Üyeliğini Sonlandırmış

Sayın d.r hümanist asıl zalimler ülkeyi yönetenler peki cezalarını çektilermi kenan evren yargılandımı yunanistanda zamanında darbe yapan generaller hala içeride ama bizim kenan usta resim yapıyor psikopat bir katille 17 yaşında gencin yaşını büyütüp idam ettiren arasında ne fark var ama o katil idam ediliyor bizim kenan nü resimleri yapıyor

Bu sadece bir örnek nice zalimler geldi geçti hitler tam olarak cezasını çektimi hiç zannetmiyorum masumları öldüren teröristler cezalarını çektilermi geçmişte hayır rahat rahat öldüler.

İşte bu yüzden diyoruz; Cennet ucuz değil cehennem lüzumsuz değil
Alt 17-12-2008, 13:07
Üyeliğini Sonlandırmış

Çakırcalı ben orada deistlere hitap ettim ateistlere değil
Alt 17-12-2008, 13:12
mep
Üye Değil

Öteki dünya...

Kehf Sûresinin 7 . Ayetinde İnsanların hangisinin daha güzel amel yaptığını deneyelim diye şüphesiz biz yeryüzündeki şeyleri ona bir zinet yaptık

Yani düşünün ben.Hiç kimseye zararı olmayan.tüm insanları seven..
iyilik yapmayı ilke edinmiş.
bir karıncayı bile incitmemiş.biriyim..
Fakat Allaha ve ahirete inanmıyorum..
Yani yaptığım bu iyilikleri..Allah korkusuyla yada cehennem korkusuyla değil..
ve yahutta öteki dünyada rahat etmek için metozori olarak değil.
İnsani haslet olarak yapıyorum..
ve fakat tüm iyi insan oluşum,
Allaha ve ahirete inanmıyor olmam sebebiyle heba oluyor
sonsuz cehennem azabına
mahkum ediliyorum..
5 Yaşında kız çocuğuna tecavüz edip öldüren pislikse.
Allaha inanıyor olması sebebiyle..
bir süre ceza çekip Cennete gidiyor..

Buradan şu çıkarımlar elde edilebilir..

Allaha göre iyilik miyilik hikayedir tek derdi kendisine inanılmasıdır..
Dünyadaki sınavın amacı iyi ile kötüyü ayırd etmek değil
sadece inananlarla inanmayanları ayırd etmek içindir..
böyle bir adaletsizlik olamıyacağına
böyle adaletsiz bir tanrı olamıyacağına göre..
öteki alem sadece bir masaldır.

(Ey Muhammed!) De ki: “Amelce en çok ziyana uğrayan; iyi iş yaptıklarını sandıkları halde dünya hayatındaki çabaları kaybolup giden kimseleri size haber verelim mi?”
Onlar, Rab’lerinin âyetlerini ve O’na kavuşacaklarını inkar eden, böylece amelleri boşa çıkan, o yüzden de kıyamet gününde amelleri için bir terazi kurmayacağımız kimselerdir

A’râf Sûresi 147 . Âyetlerimizi ve ahirete kavuşmayı yalanlayanların amelleri boşa çıkmıştır. Onlar ancak yapmakta olduklarının cezasını çekerler.
Neml Sûresinin 4 . Ayetinde Şüphesiz, ahiret hayatına inanmayanların işlerini biz kendilerine güzel göstermişizdir de o yüzden bocalayıp dururlar
Alt 17-12-2008, 13:16
katre_07 katre_07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

katre_07 - MSN üzeri Mesaj gönder

ahırete ıman ımanın altı şartından bırıdır..

muslumanlar ıcın otekı dunyanın varlığına ınanmak çok kolaydır..çunku islamda ımanın altı ruknu bırbırını ıspat etmesı bakımından bırbırını ıspatlar..yanı bırbırınden kuvvet alırlar..

bir muslumanın otekı dunya ıle suphesı yoktur..olmamalıdır..en başta peygamberıne ınanıyor..ve onun soledıklerı elbette doğru olacaktır.. bu ılk boyutu ve en basıtıydı..

teist arkadaşların ıse bır peygamberlerı yok...bazıları cezaya mukafata inanmıyor..bu nedenle bır teıst o halde nasıl ınanacak..

ınandığı tanrısıyla..

ınsan bakar gorur tmm bır tanrı var ..tanrı bu kadar şeyı bıze sunmuş..o halde başka bır yerde bunları hatırlatacak bunlara benzer şeyler olacaktır..aksı olursa bu guzellıklerın tanrıya ınanabıleceğimiz şey lerın ne onemı olurdu..madem burdakı şeylerı bıze sunmuş..neden sonra unutturacak bır ebedi olumle tum guzellıklerıne perde çeksın..!

ben şahsen sayın karadenızlının soledıklerı yukarıdakı ınancımdan dolayı ve bence en onemlısı tanrının guzellıklerıne perde çekmeyeceği dusuncesıyle ınanmaktayım ote dunyaya..

saygılar
Alt 17-12-2008, 13:19
Üyeliğini Sonlandırmış

Mep sen küçük küçük robotlar yapsan onlara kendi içlerinde cüzi bir miktar akıl versen yani yapay zeka..Bu robotlarsa onları yapanı yani seni tanımasa ve üstelik her gün yüz kere anana,bacına kısaca tüm sevdiklerine küfür etse ne yaparsın bana bunun cevabını ver

Yada ben söyleyeyim hepsini bir tekmede kırarsın ama bak sana bir şey yapıyormu.Sana çok ciddi birşey soracağım artık onu tanıman gerekmiyormu kainatta misli olmayan bir hiç olan seni yokluk aleminden kimseler bilip tanımazken çekip alan kudreti tanıman gerekmiyormu annene ve babana duyduğun sevgiyi ona da duyman gerekmiyormu.Babanı tanıyor reddetmiyorsun ama onu tanımıyorsun

Önerilen Siteler