Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-09-2005, 03:16
varucan varucan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart her isinini kendi goren tanri emekliye mi ayrildi?

BUTUN SEMAVI DINLERE GORE ,ESKIDEN HER ISINI KENDI YAPAN TANRI (Hani her seye kadir.nuh'un tufanini ayarlayip,suclu sucsuz herkesi yokeden,insanlari tas kestiren atesler alevlerle cezalandiran,)acaba neden elini etegini bu islerden cekti de musa isa muhammed gibi beceriksizlere kendi gorevini yapmalarini emretti. Beceriksiz diyorum,cunku hic biri dunyadaki sefaletleri yok edemedigi gibi,gelen gideni aratmis.
Alt 26-09-2005, 12:53
burkay
Üye Değil

PEKI ONLAR YAPAMADIYSA SEN YAP OZAMAN .. SEN BIR DÜZENE KOY SEN DÜZELT OZAMAN ? PEYGAMBERLER INSANLARA DERS VE UYARMAK IÇIN YERYÜZÜNE GELMISLERDIR ... SANA BIR SORU SEN ZENGIN SIN SANA DIYORLARKI FAKIRLERE YARDIM ET SU YOLDAN GIDERSEN INSANLAR BARIS IÇINDE YASARLAR ... SEN INSANLARA YARDIM ETMEZSEN SENI KIMSE BU KONUDA ZORLIYAMAZ ... SANA ANCAK BU DOGRU OLANIDIR DERLER ... YAPIP YAPMAMAN SENIN KENDINDE OLAN BIR SEY ... BU INCELIGI ANLIYABILIYORMUSUN ? DIYORUM KI KESKE HERGÜN RAMAZAN OLSA INSANLAR ORUÇ TUTSA AÇ OLAN KISI AÇIN HALINDEN NASIL IYI ANLIYORSA TOK AÇIN HALINDEN ISTISNALAR HARIÇ ÇOK NADIR ANLARLAR .... BU YÜZDEN PEYGAMBERLERI KIMSE SORUMLU TUTMASIN ... O ALLAHIN EMIR VE YASAKLARINI SANA BILDIRIYOR YA YAPARSIN YADA YAPMAZSIN ... SEVGILERLE ...
Alt 26-09-2005, 13:39
kani kani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

varucan
(Hani her seye kadir.nuh'un tufanini ayarlayip,suclu sucsuz herkesi yokeden,insanlari tas kestiren atesler alevlerle cezalandiran,)acaba neden elini etegini bu islerden cekti de musa isa muhammed gibi beceriksizlere kendi gorevini yapmalarini emretti.
Demişsin ve iyi demişsin.
Aklıma yaklaşık 10bin yıllık insanlık tarihinin son 2bin yılına neden 3 peygamber birden gönderdiği takıldı.
Musayı gönderdi aradan zaman geçti İsayı gönderdi yok olmadı arkadan Muhammed i gönderdi.
8bin yıl insanların ona buna tapmasına izin veren Allah 2 bin yıldır kafa karıştırıyor.
Size bu dini getirdim diyor arkadan o olmadı bakın bunu gönderdim diyor aradan 600 yıl geçiyor daha önce söylediklerimi unutun bakın size yeni bir din daha gönderdim diyor .
Acaba Allah insanlığı son ikibin yılda mı sahiplendi.
Alt 26-09-2005, 14:58
Justhinking Justhinking isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

selam kardeşler;

yazdıklarınızın dikkat eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum dahası düşünmek istiyorum..

çok fazla ayrıntıya girmeye gerek yok sanırım.. Muhammedin, İsanın, Musanın beceriksiz olduğunu savunmak, sadece 3 peygamber varmış gibi varsaymak gerçekten kasten yanlış yapılması zor olan önermeler.. bu paralelde dikkat eksikliği var diye düşünüyorum..yorumlarınızı bekliyorum

selametle bereketle hidayetle

How can you be so sure?
Alt 26-09-2005, 18:57
Aliminyum Aliminyum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Gerçekten birşeyler anlatmayı samimi bir niyetle istemek kaygısıyla birşeyler yazılabilir aslında. Bu sitedeki her forumdaki anlamlı-anlamsız, iyi-kötü, doğru-yanlış her eleştiriye ya da her soruya ikna edici öyle cevaplar verilebilir ki diyalektiğin ve retoriğin dibine kadar inilebilir. Ama anlamak istemeyene hiçbir şey anlatılamaz. Bu yüzden galiba en iyisi bu siteye bundan sonra Din-Tanrı-Peygamberlik-Mucize gibi unsurlar hakkında yapılan temelsiz ve sentetik (kesinlikle analitik değil!) değerlendirmelerin komikliğini görerek eğlenmek için girmeli. Münazarada karşıdaki insan en azından samimi olmalı, birşeyler bilemeyebileceğini veya birşeyleri yanlış değerlendirmiş olabileceğini düşünmeli ve bundan hep şüphe duymalı ama nerdeee? En iyi doğru bunlarınki, bu doğrularını akıl temeline dayandırmak için de olguları tahrif etmekten başka şansları yok.

Varucanın dahiyane! değerlendirmelerine bakıp da düşüncenin namusunun ne hallere geldiğini görmemek mümkün değil. Eskiden gerçekten ateistler böyle düşünmezlerdi. Ateist görüşlerini daha adamakıllı argümanlara dayandırmaya çalışırlardı. Hayır ben de bir dönem ateisttim oradan biliyorum. Nerde o eski ateistler!
Alt 27-09-2005, 04:06
Üye

Sevgili aluminyum .Senin gibi kaliteli eski bir ateist,boyle cevaplar yazarsa rumuzunu alumunyumdan TENEKEye cevirmesinin ,kalitesine daha uygun dusecegine eminim.
Alt 27-09-2005, 14:28
Justhinking Justhinking isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

selam,

konuyu dağıtmayalım kardeşler..

selametle bereketle hidayetle

How can you be so sure?
Alt 27-09-2005, 16:07
burkay
Üye Değil

VARUCAN SANA SAYGILI DAVRANANLARA SENDE SAYGI GÖSTER ...
Alt 27-09-2005, 17:23
Üye

Burkay! Senin saygi anlayisin nedir bilmiyorum.Sizler gibi dusunmeyenlere yaptiginiz hakaretleri SAYGI gosterisi olarak algiliyorsan diyecegim yok.Konunun tamamen disinda kalan alayci yazilar SAYGISIZLIKTIR.
Alt 27-09-2005, 19:01
NUR NUR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

BİRİNCİSİ HAK DİNİ GERÇEK YOL OLAN İSLAMİYET HZ.ADEM (A.S) DAN BU YANA VAROLAN BI DINDIR AYRICA HELAK EDILEN KAVIMLEREDE DAHA ÖNCE ALLAH 'U TEALA TARAFINDAN ELÇİLER GÖNDERİLMİŞ UYARILMIŞLARDIR ŞUAN KAVİMLERİN HELAK OLMAYIŞININ TEK SEBEİ HZ. MUHAMMED S.A.V İN ÜMMETİ OLUŞUMUZDUR YANİ RABBİMİN EN GÜZEL KULUNUN ÜMMETİ OLUŞUMUZDUR. BECERIKSIZ DEDİĞİZ HAŞA RABBİM AFFETSİN PEYGAMBER EFENDİMİZ S.A.V ARAP IRKINI CAHILIYEDEN KURTARAN DÜNYAYA HAK DİNİNİ YAYAN İSLAMİYETİ GÖNÜLLERE YERLEŞTİREN İNSANLIĞA İNSAN OLMANIN GEREKLERINI ANLATAN KİŞİDİR HANGİ DİNDE VAR YARATILANI YARADANDAN ÖTÜRÜ SEVME GÜZELLİĞİ NERDE VAR HOŞGÖRÜ, SEVGİ ,DOĞRULUK, KARDEŞLİK AYRICA BU DÜNYA FANİ SINAV ALANIDIR RABBİM KİTAPLARINI GÖNDERDİ ANLATMASI İÇİN ELÇİLERİNİ GÖNDERDİ İNANANLA İNANMAYANI AYIRMAK İÇİN BİR GÜN HESABA ÇEKİLĞİMİZDE İNKAR ETMEMİZ İÇİN HERKE YAPTIKLARINI BİLİYOR KİMSE AHİRETTE BEN YAPMADIM DİYEMEZ SINAV ALEMI DEDIK SIZE SORUYOM SIZ HANGI SINAV ÖNCESI SINAV SORULARINI VE CEVAPLARINI ALDINIZ YOLLAR AÇIK ALLAH'U TEALA GERÇEKLERİ PEYGAMBERLER VE KİTAPLARIYLA ANLATTI. HAK DINI ANLATILIYOR İSLAMIYET ŞİMDİ BİR ASRA HAYKIRIYOR. AMA BAZI GÖZLER OKADAR KÖRKÜ GÖRMEK İSTEMİYOR NE KADAR YAZIK SİZİN ADINIZA ÜZÜLÜYORUM :cry:

Önerilen Siteler