islamın olmazsa olmazlarından bir hususta bildiğiniz gibi hadislerdir
''kurandaki din'' ciler hadisleri yok sayarlar. yok saymanın yerine kuranın
amelde ve itikatte dini bir hayat için yetmeyeceğini es geçerleryada görmezden gelirler.
bunu bir yazıda anlatmaya çalıştım kalibresi eksik olsada ön bilgi sahibi olmaya yeter sanırım linki aşağıda.
http://www.turan-dursun.com/forumlar...ead.php?t=5143
arap kendinden olmayanı sevmez ve onlara MEVALİ der. mevali mecazda köylü ,
gerçek anlamdada köle veya azad edilmiş köle demektir.
islamcılar herne kadar muhammedin insanları eşit tuttuğunu söyleselerde hadislarine bakarsanız hem arabı hemde kabilesi kureyşi ayrı bir yer kor. ve şöyle der
Fasil : PEYGAMBERLİK BÖLÜMÜ
Konu : Resulullah (sav)`ın İsmi Ve Nesebi
Ravi : Vaile İbnu`l-Eska`
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Allah Teala hazretleri, İsmail`in evlatları arasından Kinane`yi seçti, Kinane`den kureyş`i seçti, kureyş`ten Beni Haşim`i seçti. Beni Haşim`den de beni seçti."
Fasil : HİLAFET VE İMAMETLE İLGİLİ BÖLÜM
Konu : İmamlar Kureyş`tendir
Ravi : Cabir
Hadis : Resulullah (sav) buyurdu ki: "İnsanlar hayırda da şerde de kureyş`e tabidir."
HadisNo : 1705
bunu görmezden gelmek isteyenler şu yalana sığınırlar.
ancak takvada üstün olanlar üstündür.yani bir eşitlik arıyorsanız takvadadır.
bu durum arab geleneğinde sürdürülmektedir. arabın pis işlerini müslüman ülkelerden gelen mevaliler yapar.
küçük görme ve reddediş dinde de vardır şimdi adı ''imama azam''a çıkmış ebu hanife, islamın ''bilim denirse) bilimlerini kurmuştur.
emevi ve abbasiler ırkçılığa devam etmişler bir kölenin torunu olan ebu hanifeyi
abbasi ırkçılığı onu hapislerde çürütmüş ve sonunda zehirleterk veya kafasını kestirerek öldürmüştür. ölümünün ardında 200 yıl sonra lakabı ''imamı azam'' olmuştur.
şimdi gelelim esas konumuza.
arabların islama hiç bir katkısı olmamıştır.peygamber dışında .
islamı bugünkü hale getirenler islamın '' pavloslarıdır'' VE BU PAVLOSLAR BU DİNİ YENİDEN KURMUŞLARDIR.
kutübi sitteyi hazırlayanların başında gelen buhari buharalıdır
kitabının başındaki mahlas sahih'tir anlamıda'' kusursuzve şüphesizdir.
diğerleride biri hariç ( müslim) arap değildir.
bu listeyi uzatmak ve anlatmak mümkün .
şia mezhebinin sahihi buhariside KULEYNİ adlı muhaddistir . oda arap değildir rey'lidir. şia mezhebince şahika bir adamdır ve hadislri çok muteberdir
sünnü islamın kaynaklarıyla diğer mezheblerin(sünnilik dışında) kaynaklarını diğerleri yok sayar.
ayrıca şia'nın baş vuru kaynaklarından biride nehcul belaga'dır
bu kitap ali''nin hutbelerinden oluştuğuna inanılır. ve 1000 li yıllarda yazılmıştır.
işte elimizde bir islam ve çeşitli deliller!!! var
şimdi soruyorum HANGİSİ DOĞRU