polemiğe girmeye meraklı değilim ancak kula nickli katılımcı şöyle yazmış:
"
"İslam'dan önce kadına miras hakkı verilmezdi ki bugün karadeniz ve kürdistan'da hala öyledir"
Bir karadenizli olarak bu sözleri esefle kınıyorum.Cahilce ve bilgiye dayanılmadan yazılmış sözlerdir.Karadenizde böyle bir durum söz konusu değildir.Özellikle lazlarda(yani bizde) aileyi kadınlar yönetir bile diyebiliriz.Daha çok anaerkil bir sistem vardır.Kadınlara mirastan pay verilmemesi gibi bir durumda söz konusudeğildir.En güzel örnek kendi ailemi verebilirim.Bugün memlekette kullandığımız çaylıkların nerdeyse tamamı babaannemden kalmıştır.
Lütfen bilmeden konuşmayalım..."
Karadeniz örneği yaşanmış olaylar üzerine verilmiştir.Adamın biri -geçmişte- müftüdür ama kızı evden çıktı mı "ne mal talep edecekmiş!" şu cehalete bak!!Benim örneklerim bilmemekten değil bilmekten kaynak alır sayın kula.
sayın sargon
yazdığınız konular daha çok antik çağlarla ilgili olduğundan fazla bir bilgim yok ancak şu kadar biliyorum:Bilimin kaynağı suhuflardır.Hatta Hz. İdris 'e inen suhuflardaki sanırım fizik kimya geometri gibi bilgileri Hermes adındaki yalancı çalmış ve kendisine mal etmiştir Turan Dursun'un DinBu-2'sinde Hz. İdris,Hermes olarak tanıtılır.
Suhufları inkar ediyorsak yani vahyi inkar ediyorsak peki diller nasıl ortaya çıktı?
açtığım topicin dışına taşacacağım ama şu adresdeki bilgiler belgeler çok önemli bence:
http://www.harunyahya.org/evrim/hy_m...u/m_sonu2.html
saygılarımla sayın sargon....