Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-10-2005, 02:43
Aciz_bir_kul
Üye Değil

Standart hayat tesadüfen başlamıştır. harbiden bak.

Bir sperm parçası bütün bunları yapıyor. kendisi dışında başka bir el onu idare etmektedir. Herhangi bir şekli iradesi ve gücü olmayan bu meniye Hayret verici, uzun yolculuğunu düzenleyip idare eden ve onu bu güzel sonuca kadar götüren bir el vardır. Yine ortaya koymaktadır ki herhangi bir şekli ve aklı, iradesi ve gücü olmayan bir meninin bu Hayret verici, uzun yolculuğunda gözetleyen Allah tarafından görevlendirilmiş bir koruyucu, bir gözetleyici bulunmaktadır. insanın anne rahminde geçirdiği Hayret verici aşamalar onun doğumundan ölümüne kadar geçirdiği Hayret verici gelişmelerin çok çok üstündedir!

Döllenmiş olan bu tek hücre mikroskopla dahi zor görülebilecek küçüklüktedir. Zira bir damla suda bunun gibi milyonlarca hücre bulunmaktadır. İşte herhangi bir şekli, aklı, gücü ve iradesi bulunmayan bu küçük yaratık rahme yerleşir yerleşmez hemen gıda arama işlemine koyulur. Derken koruyucu, kudret eli onu bir besin arama yeteneğiyle donatmaktadır. Etrafındaki rahim duvarını taze gıda için hazırlanmış bir bereket kaynağına, akan kan havuzuna çevirir! Bu küçücük yaratık gıdasını sağlama aldıktan sonra yeni bir işleme başlar. Sürekli bir bölünme işlemidir bu. Bundan hücreler meydana gelir. Belli bir şekli, aklı, gücü ve iradesi bulunmayan bu basit yaratık ne yaptığını, ne yapmak istediğini bilir. Çünkü onu koruyan el kendisini hidayete, bilgi, kudret ve iradeyle donatır. Böylece o da yolunu öğrenir! Bu küçücük yaratık yeni oluşan bu hücre kümelerinden herbirini Hayret verici binanın yapımında, insan vücudunun binasında birer temel olarak kullanmakla yükümlüdür. İşte şu hücre kümesi insan vücudunun iskeletini oluşturacak, şu hücre kümesi kas sistemini oluşturacak, şu hücre kümesi sinir sistemini oluşturacak, şu hücre kümesi de lenf sistemini oluşturacak... Böylece insanın oluşumu için gereken bütün temel oluşumlar burada yerlerini alacak... Fakat işlem bu kadar basit değildir. Çünkü ortada gayet dakik bir farklılaşma söz konusudur. Hiçbir kemik diğer kemiğe, hiçbir kas, hiçbir damar diğerine benzememektedir. Çünkü insan vücudu dakik bir sanatla Hayret verici bir oluşumla ve her bir organ başka bir görevi üstlenmek üzere meydana getirilmiştir. Bu nedenle insan vücudunun bir temel yapısını oluşturmak için harekete geçen hücre kümesi görevini biliyor. Uzmanlaşmış gruplara ayrılıyor. Büyük insan bedeninde kendisine ayrılan temel yapıyı oluşturmak için her bir grup ayrı bir işe koyuluyor!

Her küçük hücre harekete geçiyor ve yolunu biliyor. Nereye gideceğini, kendisinden ne istendiğini kavrıyor. Bu korkunç boşluk içinde hiçbiri yolunu şaşırmıyor. Mesela, gözü yapmakla yükümlü olan hücreler gözün yüzde olması gerektiğini biliyorlar. Onun asla karında, ayakta veya kolda olmaması gerektiğini anlıyorlar. Aslında tüm bu yerlerin herbiri gözün orada oluşmasına müsaittir. Göz orada da oluşabilir. Eğer gözü yapmakla yükümlü olan ilk hücre gelip bu yerlerden birine konsa ve oraya yerleşse orada bir göz meydana gelebilirdi! Fakat bu hücre bizzat harekete geçtiğinden su karmaşık insan organizmasında göz için belirlenen yerden başka tarafa gitmiyor. Peki organizmanın başka hiçbir yerde değil, sadece bu yerde göze ihtiyacı olduğunu bu hücreye kim söylemiştir acaba? Şüphe yok ki Allah. Onu koruyan, yönlendiren Allah'tan başka hiçbir yol göstericinin bulunmadığı bu uçsuz bucaksız ortamda kendisine yol gösteren en büyük koruyucu, gözetici şüphesiz O'dur!
Alt 16-10-2005, 04:55
Üye Değil

Aciz_bir_kul,
Tanrının varlığını doğrulamak ile İslamı doğrulamak çok farklı şeylerdir. Birincisi, karşındaki tüm muhalifler atesitmiş gibi düşünüyorsun bu yanlış. Tanrıya inanan ama dinlere ve özellikle İslama karşı olan insanlar da çok. Bunu böyle düşün derim. Benim düşünceme göre insanlığa zarar veren tanrı inacı değil din inancıdır. Dinlerin ortaya koyduğu ve uyulması istenen kurallar, yaptırımlardır.

İnsanın rastgele etkenlerle oluştuğu iddiası bazı ateistlerin hipotezidir. Bu konu ispatlanmamış olduğu için aslında hiç bir ateistin bunu kesin dille ileri sürmemesi gerekir bence. Ancak "olası" olduğu ifade edilebilir.

İnsanın nasıl oluştuğu bu gün bilimin henüz doyurucu şekilde bizleri aydınlatamadığı bir konudur. Bilim, henüz son yüz yıldır ciddi ivme kazandı. Genetik bilimleri ise son 20 yıldır. Uzaya çıkışın geçmişi ise yaklaşık 45 yıllık. Tüm insanlık tarihi düşünülürse bilim yeni yeni atılıma geçti kabul edilebilir.

İnsanın nasıl oluştuğunu, bilim ilerledikçe yavaş yavaş bize söyleyecektir muhtemelen. Henüz göremediğimiz, bilemediğimiz bu alan hakkında bir şeyleri iddia etmek safsata yapmaktan başka bir şey olamaz.
Alt 16-10-2005, 13:26
Aciz_bir_kul
Üye Değil

Cem kardeşim;
Allahın varlığını doğrulamak islamın varlığını doğrulamaktan geçer. karşımdaki muhalifler ataist gibi davranıyolar. bende bunun farkındayım. amaç allah gerçeğini yalanlamak değil. amaç kuranı kerimi yalanlamak.
günümüzde hırıstıyanıda, yahudiside, alaha inanadıkları halde kuranı benimsememişlerdir. bu kuran-ı kerimin bir sınavıdır. yani kuranın karşısında müslümanlardan başka herkez vardır. bizde allahın izni ile kurana sahip çıkmaya çalışıyoruz. çünkü kuranda saçma birşey yokyur.

böyle bir başlık açmamdaki sebeb. hayatın tesadüfen başladığını söyleyen arakdaşlarım içindi. daha öncede buna benzer bişey yazmıştım ama pek dikkat çekmemişti. bu sefer biraz daha bilimsel konuşarak anlattımki, bizi bilimden yoksun insanlarmış gibi görmesinler diye.
eğitim düzeyi ve saygınlığı çok yüksek olan tahsilli kardeşlerim beni muhatap kabul etsin diye umarım bu yazdıklarıma düşünüp de cevap verirler. ben biliyorum. ne yaparsam yapayım bu insanlar allahın izni olmadıkça inanmayacaklardır. ben tebliğimi yaparım yinede. gerisi rabbime kalmıştır.
Alt 20-10-2005, 14:50
Yavuz87 Yavuz87 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"ben tebliğimi yaparım yinede. gerisi rabbime kalmıştır."
Allahmı görewlendirdi seni koçum?
Ayrıca bir soru sorcam sana.(çok klasik):sen bir yahudi olarak dünyaya gelseydin müslümanlığı seçicekmiydin seçermiydin.Sakın bana belki diyerek cwp werme çünkü somut olarak tartışmak istiyorum senle.Benim Annem hala hacca gitmek isteyen bir kadındır.Ama ben ateistim çünkü okuduklarımla doğru yolu buldum.(sakın beni kafanızda hippici kara giyinen bi tip olarak düşünmyin öle değilim,gayet normalimdir ve insanları sewerim,aykırılık yapmam).sorum çok basitti.eğer okursan sende doğru yolu bulacaksın.Hadisleri al ve hepsini oku 13 cilt fln galba.ama baştan sona kadar hepsini.we sakın islam yönünde biy ön yargıyla yaklaşarak okuma.Belki benden daha fazla okumuşsundur,ama neyi?her iki tarafıdamı?mesela turan dursunun hangi kitaplarını okudun?

EY AYDIN CEMAT UNUTTURMAYALIM TURAN ABIYI!
Alt 20-10-2005, 14:58
burkay
Üye Değil

YAVUZ SELAM YAHUDI OLSAYDIN MÜSLÜMANLIGI SEÇERMIYDIN ... ALLAH DILEDIGINI MÜSLÜMANLIGA GETIRIR YAVUZ ÇÜNKI ILERIYI GÖREBILEN BIR RAB ILERIDE OLUP BITECEKLERI HERSEYI BIR DÜZEN IÇINDE YARATMISTIR ... HIRISTIYAN DÜNYASINDA BINLERCE INSAN MÜSLÜMAN OLUYOR YAHUDILER DE MÜSLÜMAN OLAN ÇOK INSAN VAR ... SONRA MÜSLÜMANLIK ADEM ALEYHISSELAMDAN BASLAYAN BIR INANÇTIR ... SIRF HZ MUHAMMED DEN DEGIL ... HZ MUHAMMED ISLAMIYETI YAYMISTIR ... MÜSLÜMANLIK ZATEN VARDI ... YOKSA BEN MI YANILIYORUM ..
Alt 20-10-2005, 15:12
Yavuz87 Yavuz87 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

zaten adem denilen şahıstan önce insan yaşadığı bellidir bu 1(adem yahudilikten gelir ve tewrata 6000 sene diye geçer)
2.si BİR AN İÇİN ÇOK OBJEKTİF BAK. VE belkide gerçeğin hristiyanlıkta olduğunu düşün.Aslında allah insanların hristiyan olmasını istio we kuranı bakalım yanılacaklarmı diye yolladı.Sen şurdan sonra hristiyan olmicanı biliosun.Eğe o zaman o gariban hristiyanın ne suçu war?
BİDE NEYE KIL OLUYORUM BİLİYOMUSUNUZ ŞU BİZİM KAHWEDE OTURAN ASALAK DÜNYADA Bİ BOKA YARAMAMIŞ ADAMLAR CENNETE GİDECEK ŞU EWİMİZİ AYDINLATAN EDİSON CEHENNEME GİDECEK DİYEN BİR ADALETSİZ DİNE İNANILMASINA.

Ayrıca allah önceden görür we ona getirir ne demek.Burda kader konusuna giriyoruz.Buna karşılık yazdığım yazıyı nurun siteye merhaba diyerek girdiği cafedeki forumda okuyabilirsiniz.

İYİ FORUMLAR...

EY AYDIN CEMAT UNUTTURMAYALIM TURAN ABIYI!
Alt 20-10-2005, 15:26
burkay
Üye Değil

ÖNCE SUNU SANA BELIRTEYIM KI SEN BENIM GEÇMIS YAZILARIMI OKUSAYDIN BANA BU SORULARI SORMAZDIN ... SANA KAHVE KÖSELERINDE OTURAN INSANLARIN CENNETE EDISONUN CEHENNEME GIDECEGINI KIM SÖYLEDI ? ALLAHDAN BASKA KIMIN NEREYE GIDECEGI BELLI DEGIL ... KIMIN SONU NE OLUR ONUDA ALLAH BILIR HIÇ BIR INSAN BASKASINI NE CENNETE NEDE CEHENNEME YOLLAYABILIR ...

Önerilen Siteler