Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Fizik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-10-2005, 00:37
hyt hyt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Teleskop Hangi Yıl İcad Edildi?

Arkadaşlar teleskop hangi yıl icad edilmiştir, Merak ettim ben googlede araştırdım. Siz de araştırın.

Hz. Muhammed yalancı ise Kur'an koca bir yalan ise, gezegenler, uydular ve güneş te birer yalan......

Aslında sizin için bir açıklama yapsam mı aceba. Aksi takdir de anlamıyorsunuz.

Bu yazıları okuduktan sonra mutlaka verecek bir cevabınız olmayacağından KÜFÜR etmeye başlayacaksınız, Hakaretler bir biri ardına gelecek. Böyle bir tavır sergilerseniz bu da benim ispatım olacak.

Hadi yazacak şey bulamayanlar küfür etmeye başlasınlar

51-ZÂRIYÂT

Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'in adiyla.

1. Tozdurup savuranlara,

2.Yükünü yüklenenlere,

3.Kolayca süzülenlere,

4.Isleri ayiranlara andolsun ki,

5.Size vâdedilen, kesinlikle dogrudur.

6.Ve ceza mutlaka vuku bulacaktir.

7. Içinde yörüngeleri olan göge andolsun ki,

8.Siz çeliskili sözler söylüyorsunuz.

9.Ondan (Kur'an'dan veya imandan) dönen döndürülür (engellenmez).

10. Kahrolsun o koyu yalancilar!

11. Onlar koyu bir cehalet içerisinde kalmis gafillerdir.

7. ayete dikkat edin ve 7. ayetten sonra kime hitap ediliyor bir düşünün,
Alt 18-10-2005, 02:50
Üye

Ne oldu. Teleskopun icadı yerine Hz. Peygamberin gökbilimci olduğunu ifade eden yazılarımı arıyorsunuz.

Haklısınız yaaaa.... Hz. Muhammed o zamanlar teleskoplarla uzayı incelerdi. Hz. Ebu Bekir ise bir keresinde marsa gitmeye yeltenmişti fakat uzay mekiğine uygun yakıt bulunamamıştı.

Ya hu, sizin yüzünüzden neler yazıyorum.

Hadi be. Bu na benzer şeyler üretin hadi.

Aslı astarı olmayan yazılar yazın. Aksi takdir de kabul edin.

Şayet: Güneş yok, gezegenler yok, bu gezegenlerin uyduları yok tabii bunlar olmayınca yörüngeleri de yok.

Bilimden dem vuranlar nerdesiniz.

Atıış serbest. Başlayın hakaret etmeye.
Alt 18-10-2005, 03:27
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

1-6. Esip savuran ruzgarlara, yagmur yuklu bulutlara, kolayca suzulen gemilere ve isleri yoneten meleklere and olsun ki, size soz verilen kiyametin kopmasi suphesiz gercektir. Odesme gunu gelecektir. 7-8. Icinde yorungeler bulunan goge and olsun ki, ey inkarcilar, siz, suphesiz aykiri gorustesiniz. 9. Bundan, donebilecek kimseler dondurulur. 10-11. Yalanciligi itiyat edinenlerin, bilgisizlige saplanip kalanlarin canlari ciksin!
(Diyanet Cevirisi)

Senin cevirin hangisi bilmiyorum ama Diyanet cevirisi daha anlasilir (hatta dogru gibi) geldi bana. Zira Kuran'in bircok yerinde Allah, yildizlarin, meleklerin ve hatta ornekte oldugu gibi ruzgarin, bulutun, gogun ve hatta gemilerin ustune and iciyor.

Teleskop bu metinde yok, nerden cikardin bunu. Icinde yorungeler bulunan gok ne demek. "Gökbilimde, bir gökcisminin bir diğerinin kütleçekimi etkisi altında izlediği yola yörünge adı verilir." Yani yorunge bir cisim degildir ki bir seyin icinde olsun. Eger ceviriler dogru ise bunu bir edebi figur olarak degerlendirmek gerekir. Dusdegismece denen ve bir dusunceyi cagristirmak yada bir nesneyi temsil etmek icin bir ayrinti yada kavramin kullanilmasidir bu. Ve kuranda bu turden ifadeler fazlasiyla vardir. Bu ayetlerde gokbilimle ilgili hicbir sey anlatilmiyor. Ahiret gunu, cehennem, verilecek azaplar vb.dir tema.

Icinde yorungeler olan gok, o zamanin dunyasi icin gunesin dogudan dogup batidan batmasi, ayin yukselmesi gibi seyler olmali. O zaman henuz gezegenlerin, uydularin bugun kullandigimiz anlamda "yorunge"leri oldugu bilinmiyordu. Dolayisiyla sozcuk o zamanlar gokbilimdeki cekim kuvvetiyle olusan gokcisimlerinin yorungesi anlaminda degil, bir rota izlemek, bir yerden bir yere gitmek anlaminda olmali. Gunesin hep dogudan dogdugu, batidan battigi ise Muhammet'ten binlerce yil once de bilinen biseydi dogal olarak.
Alt 18-10-2005, 04:12
Üye

Ayette zaten teleskop a falan işaret edilmiyor. Yani ne ile tespit edildi bu durum. Benim anlatmak istediğim yörüngeler. Sen de yörünge nedir sanki kara cahile anlatıyorsun.

Ben de diyanet meali kullanıyorum fakat dönemleri farklı olabilir. Ama 7. ayet aynı.

Hem olmalı molmalı, cart curt bırak bunları.

Yazdıklarını bir kez daha oku, ne kadar mantıksızca yazdığını belki anlarsın.

Bana delil göster. Şayet Hz. Muhammed yazmışsa Kitap'ı neden bu ayette uydular veya yıldızlar veya ay veya güneş üzerine yemin etmiyorda. İçinde YÖRÜNGEleri barındıran göğe yemin ediyor. Dikkat edersen yörüngelere değil, Yörüngeleri barındıran göğe yemin ediliyor. Çünkü yörünge; yerçekim kuvvetlerinin etkisi ile izlenilen bir yoldur.

Birde yörüngeleri denilerek birçok yörünge olduğu vurgulanıyor...

Bana bilimsel açıklama yap. Bu yörüngeler o dönemde nasıl tespit edildi...
Senin dediğin gibi güneşin doğup batması değil, Dikkatlice oku. Varsayımlardan uzak bir açıklaman varsa yaz .

yoksa

İmanla titrer kalbin
Alt 18-10-2005, 11:22
saadetpink saadetpink isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hyt Diyor ki
Bana delil göster. Şayet Hz. Muhammed yazmışsa Kitap'ı neden bu ayette uydular veya yıldızlar veya ay veya güneş üzerine yemin etmiyorda. İçinde YÖRÜNGEleri barındıran göğe yemin ediyor. Dikkat edersen yörüngelere değil, Yörüngeleri barındıran göğe yemin ediliyor. Çünkü yörünge; yerçekim kuvvetlerinin etkisi ile izlenilen bir yoldur.

Birde yörüngeleri denilerek birçok yörünge olduğu vurgulanıyor...

Bana bilimsel açıklama yap. Bu yörüngeler o dönemde nasıl tespit edildi...
Senin dediğin gibi güneşin doğup batması değil, Dikkatlice oku. Varsayımlardan uzak bir açıklaman varsa yaz .
Birincisi; yörüngeler eski yunan, maya,mısır ve çin uygarlıklarında çoktan biliniyordu.( bugünkü bilgi düzeyinde olmasa da....)Bu uygarlıkları incelersen, görürsün.. Kuran'la ortaya atılmış bir bilgi değil...Kaldıki; Kuranda geçen "yörünge" tabiri gözle görünen, izlediği yol bağbında....Yani; sabah olur güneş doğar, akşam olur kaybolur yönü değişmeden....Periodik olarak bu sürekli tekrarlanıyorsa; kör olmayan bir insan bunun bir yol olduğunu anlar zaten...Başka bir gök cisminin etrafında çizdiği "yörüngeyi" kasdetmiyor.Nedenmi; Kuran da evren dünya merkezlidir,hareket edense gözle görülen gök cisimleridir.

Bahsettiğin ayette geçen gökler üzerine yemin ise;aslında neler olduğu bilinmeyen ama gözle gözlemlenen evrenin tamamını anlatmak açısından daha kolaydır... Tek-tek saymak yerine..Dünya merkezli bir evren düşüncesini söylemiştik ve dünyaya karşı hareket gösteren güneş ve ay, ikisi birlikte bir çoğulu ifade ediyorsa doğal olarak da "yörüngeler" denilecektir. Sen bundan evrendeki tüm yapıyı mı kasdetdiğini düşündün?...Ozaman niye tek-tek isimleri ve içerikleri ile belirtilmedi de yüzyıllardır insanlar, evrenin gizemini çözmeye çalışıyorlar?
Alt 18-10-2005, 14:37
Üye

sargon Diyor ki
"Gökbilimde, bir gökcisminin bir diğerinin kütleçekimi etkisi altında izlediği yola yörünge adı verilir."
Bakınız. bu sargon un tanımıdır. Ve özünde doğrudur. Bilime karşı gelecek değiliz ya. Varsa başka bir tanım yapmak isteyen, yapsın. Sözüm ona bilimle ağzını açıp bilimle ağzını kapatanlar, siz kendi cevaplarınızı bir okuyun birde bunu okuyun.

Bilimsel herhangi bir tahsili olmayan turan dursunun süpürge ve su ile yaptığı deney ve bunun sonucu çıkardığı varsayımlaramı inanırsınız. Yoksa tüm dünyanın üzerinde fikir birliği yaptığı gerçekleremi inanırsınız. (Henüz okumayanlar turan dursunun süpürge ile yaptığı deneyi araştırıp bulsunlar).

Yörünge kütle çekim kuvveti ile alakalı ise( zatenöyle), Bir düşünün, Güneşin etrafında dönen dünyamız nasıl bir hesap sonunda tam olması gereken yörüngede bulunmaktadır. Mevsimler içerisinde dünya güneşe bazen yaklaşmakta bazanse uzaklaşmaktadır. Dünya kendi ekseninde güneşe karşı farklı eğimler sergilenektedir. Dünya bu hareketini bir gün farklılaştırsa ya iyice güneşe yaklaşırız. (ve büyük bir ivmeyle güneşe yapışırız. Çünkü cisimler arası mesafe azalırsa kütle çekim kuvveti artar.)

Yada : Güneşle dünya arası mesafe, mevsimsel farklılıklar harici biraz daha artsa uzaya savrulur gideriz. Çünkü kütleçekim kuvveti, mesafe artıkça azalır.

Aynı açıklamalar dünya ile ay arasındaki kütleçekim kuvveti içinde geçerlidir. Bunda da Allah ın mucizesi ortadadır. Çünkü, Ay yörüngesi sebebiyle bazen dünyaya yaklaşmakta bazense uzaklaşmaktadır. Şayet yörüngesinden (dikkat edin yörüngesinden) dışa doğru 1km dahi sapsa (bu deger evren düşünülürse çok küçüktür) ay uzaya savrlur gider. Başka bir durum ise söyledir. (inşallah deniz ve okyanus sularının ayın çekim kuvveti sebebiyle yükseldiğini biliyorsunuzdur) Med-cezir olayları olmasa ayın dünyaya her yaklaşıp uzaklaşmasında denizler yerine karalar bu kuvvetin sönüdürülmesi için kabaracaktır. O zaman seyreyleyin dünyayı.
Gelgit vakitlerinde denizler amortisor yayı gibi bir işlev görmektedir. Yine denizlerin oranı farklı olsaydı (dünyada ki su miktarı) dünya felakete uğrardı.

Bu düzen nasıl oluşmuştur?. Burada size kısaca evrendeki "3 minicik cisimden" (güneş dünya ay) bahsettim. Güneş sistemi, galaxy nin küçük bir üyesi olduğuna göre, Geri kalanını bir düşünün.

Bu düzen kimin eseridir. Yoksa bu evren raslantısal olarakmı oluşmuştur. Gerçektende raslantılar sonucu oluşmuş ise hala raslantılar sonucumu dengede durmaktadır. Bilimlelidir ki bu düzen bir bozulsa dünyanın yok olması 1 saniyeden az sürede gerçekleşir. Abartmıyorum, Güneşin dünyaya göre büyüklüğü düşülünürse, Dünyaya etki eden kütleçekim kuvvetinin büyüklüğü düşünülürse, Bu düzenin işlemesi raslantılara bağlanamaz.

Şimdi ispat için turan dursunun süpürgesine mi inanırsınız yoksa bunlara mı, güneşe dünyaya aya mı inanırsınız.
Alt 18-10-2005, 15:10
Üye Değil

HYT,
Kuran'ı dikkatli okursan dünyanın da bir yörüngesi olduğundan bahsetmez hiç bir yerde. Halbuki dünyada bir gök cismidir. Ama gerek Muhammed gerekse de o dönemdeki insanların belki de tamamı bunu gözleyememiştir doğal olarak. Neyi gözleyebilmişlerdir çıplak gözle? En başta güneşi ve ayı. Bakmışlarki ay ve güneş hep benzeri bir rota izliyor. Yukarıda yazan arkadaşlar da bunu yazmışlar zaten. Güneşi ve ayı gözlemek için teleskoba gerek yok.

Kuran eğer dünyanın da bir yörüngesi olduğunu söyleseydi çok önemli bir tesbit yapmış olacak idi. Ama Kuran dünyanın bırakın yörüngesi olmasını onu düz tepsi olarak düşünmektedir.
Alt 18-10-2005, 15:31
Üye

Son yazdıklarımı oku, onlara cevap ver.

Bilimsel herhangi bir tahsili olmayan turan dursunun süpürge ve su ile yaptığı deney ve bunun sonucu çıkardığı varsayımlaramı inanırsınız. Yoksa tüm dünyanın üzerinde fikir birliği yaptığı gerçekleremi inanırsınız. (Henüz okumayanlar turan dursunun süpürge ile yaptığı deneyi araştırıp bulsunlar).

Yörünge kütle çekim kuvveti ile alakalı ise( zatenöyle), Bir düşünün, Güneşin etrafında dönen dünyamız nasıl bir hesap sonunda tam olması gereken yörüngede bulunmaktadır. Mevsimler içerisinde dünya güneşe bazen yaklaşmakta bazanse uzaklaşmaktadır. Dünya kendi ekseninde güneşe karşı farklı eğimler sergilenektedir. Dünya bu hareketini bir gün farklılaştırsa ya iyice güneşe yaklaşırız. (ve büyük bir ivmeyle güneşe yapışırız. Çünkü cisimler arası mesafe azalırsa kütle çekim kuvveti artar.)

Yada : Güneşle dünya arası mesafe, mevsimsel farklılıklar harici biraz daha artsa uzaya savrulur gideriz. Çünkü kütleçekim kuvveti, mesafe artıkça azalır.

Aynı açıklamalar dünya ile ay arasındaki kütleçekim kuvveti içinde geçerlidir. Bunda da Allah ın mucizesi ortadadır. Çünkü, Ay yörüngesi sebebiyle bazen dünyaya yaklaşmakta bazense uzaklaşmaktadır. Şayet yörüngesinden (dikkat edin yörüngesinden) dışa doğru 1km dahi sapsa (bu deger evren düşünülürse çok küçüktür) ay uzaya savrlur gider. Başka bir durum ise söyledir. (inşallah deniz ve okyanus sularının ayın çekim kuvveti sebebiyle yükseldiğini biliyorsunuzdur) Med-cezir olayları olmasa ayın dünyaya her yaklaşıp uzaklaşmasında denizler yerine karalar bu kuvvetin sönüdürülmesi için kabaracaktır. O zaman seyreyleyin dünyayı.
Gelgit vakitlerinde denizler amortisor yayı gibi bir işlev görmektedir. Yine denizlerin oranı farklı olsaydı (dünyada ki su miktarı) dünya felakete uğrardı.

Bu düzen nasıl oluşmuştur?. Burada size kısaca evrendeki "3 minicik cisimden" (güneş dünya ay) bahsettim. Güneş sistemi, galaxy nin küçük bir üyesi olduğuna göre, Geri kalanını bir düşünün.

Bu düzen kimin eseridir. Yoksa bu evren raslantısal olarakmı oluşmuştur. Gerçektende raslantılar sonucu oluşmuş ise hala raslantılar sonucumu dengede durmaktadır. Bilimlelidir ki bu düzen bir bozulsa dünyanın yok olması 1 saniyeden az sürede gerçekleşir. Abartmıyorum, Güneşin dünyaya göre büyüklüğü düşülünürse, Dünyaya etki eden kütleçekim kuvvetinin büyüklüğü düşünülürse, Bu düzenin işlemesi raslantılara bağlanamaz.

Şimdi ispat için turan dursunun süpürgesine mi inanırsınız yoksa bunlara mı, güneşe dünyaya aya mı inanırsınız.
Alt 18-10-2005, 15:42
Üye Değil

HYT,
Senin bu en son yazdıkların Kuran'da geçiyor mu hiç sen onu söyle önce. Bu bilgilerin çoğu avrupalı veya amerikalılar tarafından bulunmuş bilimsel gerçeklerdir. Kuran ile hiçbir ilgisi yoktur.

Konuyu Zariyat Suresi 7. ayetinden farklı bir konuya; "tanrının varlığı" konusuna çekmeye çalıştığını farkediyor musun? Başlığı ne olarak açmıştın: "Teleskop hangi yıl icad edilmişti?" Bununla zariyat 7 arasında bağlantı kurmaya çalıştın. Biz de sana bağlantı olmadığını çok güzel açıkladık.

Evrenin mükemmelliği konusu zaten çok kez tartışılmış olan ayrı bir konu. Önce zariyat 7 hakkında yanıldığını kabul et ki diğer konuya geçebilelim.
Alt 18-10-2005, 20:43
saadetpink saadetpink isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hyt Diyor ki

Sana tek bir sorum var tüm bu yazdıklarına karşılık; Evrendeki galaksi sayısını(gözlemlenebilinen evrende...) yaklaşık olarak biliyorsun değilmi? Yukarıda bilim verilerinin çarpıtılmış biçimleri ile verdiğine göre bilmen gerekir;

Peki; bu kadar geniş bir evrende, milyarlarca galaksi içinde sadece dünya üzerinde, dünyaya özgü bir canlı yaşamının oluşması, sana neyi ifade ediyor?....

Önerilen Siteler