Redgreen´isimli üyeden Alıntı
Tanrıya inanan bir insandım.Peygambere inanırdım. Ancak burda bişey öğrendim o günden beri nefret ediyorum herşeyden hayattan. Çözümde bulamıyorum.Şaşırdım kaldım.
Peygambe 6 yaşında bir kızla evlendi 9 yaşında o kızla gerdeğe girdi dediler bana aksini savunanda çıkmadı. Benim tüm inançların altüst oldu..
Hepinizi biyerlere bişeylere havale etmek istiyorum ama o şansımıda elimden aldınız ne diyceğimi bilmiyorum küfür etsem ayıp olacak şaşkınım çok şaşkın... Bitirdiniz beni..
|
Hiç duymadın mı yüzlerce yıl önce insan kardeşlerimiz ne demişler?
''Her ne arar isen kendinde ara,
Kudüs'te Mekke'de Hac'da değildir.'
Yunus'u da mı duymadın, okumadın?
''Cennet cennet dedikleri,
birkaç gılman birkaç Huri.
İsteyene ver sen onu,
bana seni gerek seni.''
Buradaki 'sen' sözcüğünü Allah olarak anlayabilirsin. Sakıncası yok, o zaman da yine yüzyıllarca önce Hallac-ı Mansur ne demişti hatırla hele:
''Enel Hak.'' Yani 'ben Allah'ım. Evet eğer Allah var ise insandan, doğadan ayrı, dışarda değil.
Kitaplarda yazan Allah hiç mi hiç değil.
Bütün mesele fiziksel ölümü bir son olarak kabul edebilmekte. Ölüyoruz ve sonra toprak oluyoruz, hepsi bu işte.
Geri kalan insanın ölümü kabul edemeyişinin ve eski çağlarda doğa karşısındaki acizliklerinin binlerce şekilde dile gelişi, başka bir şey değil.
Peygamber dediğin kişiye gelince, O'nun kabul edilemez davranışları tahmin edemeyeceğin kadar çok, emin ol, bir iki tane değil. Peygamber olmadığı o kadar açık ki, binlerce yıldır nasıl hala insanlar farkedemiyor, asıl buna şaşmalısın. Ve asıl bunun anlaşılmasına engel olanlardan nefret etmelisin.