uydurtu´isimli üyeden Alıntı
Küreden düşüyorum aşağılar dolu ve bir anda....
Bir kürenin etrafında dikey dönüş dikey tur öneriyorum.
Dünyayı ön-yukarı da düşünmek ve dünyanın altından/aşağısından bakmak gibi bir fikirlerle birlikte
Peki soru şu:
Uzayda dünyaya bakarken dünyanın altında/aşağısında hissedebilir miyiz?
Peki bize göre dünyanın (yaklaşık tam dikey) altında ve aşağısında konumlanmış hissi veren bir gezegene gidelim ve yukarı ve gökyüzüne (bizden daha yüksek ve üst uzak bir noktaya) bakarak dünyayı gördüğümüzü hayal edelim.
Dünya dan aşağıya düşey olarak dünyadan uzaklaştığımızı düşünelim. Ve bu uzaklaşmayı sürdürelim.
|
Uzayda Aşağı İnmek ya da Uzaydan Aşağı İnmek
Uzaya İniş
Dünyanın altında da gezegenler var. Aşağısında da gezegenler var.
Dünyanın altında da bir uzay var. Bir bakalım isterseniz.
Dünyanın arkasında ve altında tam bir küre biçimde bir alt gezegen (aşağıdaki ve tam alttaki gezegen) düşünebiliriz.
Uzaya çıkmak yukarı gitmek, ileri gitmek ya da göğe çıkmak ve yükselmek olarak kavramsallaşır
Biz aşağı gidelim/inelim ve ne kadar aşağı (ve uzağa) gidilebiliyor bir bakalım. Aşağı ve alta giderek ( ve inerek) uzayın (alt) derinliklerine dalalım./derinliklerini keşfedelim.
Dünyanın tam altında, dikey/düşey altında , konumlanmış gezegenler/küreler ve gezegen topları (hayal edelim) ve bu küreleri/kürecikleri tıpkı "Küçük Prens"teki gibi düşünelim. Aşağıdaki gezegenlere atlıyoruz. Dünya çok uzakta ve yüksekte/yükseklerde (tepede/tepelerde bir yerde) oluncaya dek aşağıdaki gezegenlere atlamayı sürdürüyoruz.
Gezegenden gezegene aşağı düşüş/iniş düşünüyoruz. Sürekli bir alt gezegene, aşağıdaki/aşağılardaki gezegenlere atlıyoruz.... Küçük Prensin gezegeni çook çok yükseklerde ve yukarılarda kalıncaya dek aşağıdaki gezegenlere atlamayı sürdürüyoruz.
Ekvatordan ya da güney kutbundan aşağı düşebiliriz . Dünyanın tam altı neresi? Kuzey yarım kürede durduğumuz yerden dünyanın yan tarafından aşağı kayıp boşluğa serbest düşebiliriz ve dünyayı üstte bir küre olarak düşünebiliriz. Belki hala tamamını bile göremediğimiz kafamızın üzerinde bir yarım top dünya. Uzaklaştıkça tepedeki güneş ve gezegenler gibi bir form alacaktır.
Aşağıda da gezegen topları var. Atlaya atlaya aşağı gidiyoruz. Uzaya iniyoruz
Uzaya inmek ve Uzaya iniş.
Uzayda aşağıya iniyoruz... Ve uzaydan aşağı..
Birileri dünyaya düşmekten mi sözetti?/sözetmişti?
---
Kuzeydoğuya Doğru Aşağıya Düşmek
Şöyle bir baktım da benim evimin balkonu doğu kuzeydoğu arası bir yöne bakıyor ve durup burada sürekli sigara içitiğim için, sürekli dışarı baktığım için bu yönü ön olarak kavramlaştırıyorum.
Yani yukarıda sunduğum dünyanın çevresinde dikey dönme ve aşağıya doğru dönüş (ileri ve aşağıdan tam dönüş) fikrimi buradan gerçeklesem Kuzey doğuya yakın bir yöne ileri gitmem gerekiyor. Tabi ki tüm yönlerden yapabilirim ve yapılabilir ancak ön kavramım burayı işaret ediyor.
Sanırım Rusya ve Çin üzerinden, belki de okyanusa varıp oralarda bir yerden dünyadan (aşağı-ya) düşebilirim ve aşağı inebilirim. Aşağıya nerden inebilirim bilmiyorum ama bana göre aşağısı ileride ve ileriden sonra da . Rusyanın sonrasında kuzeydoğuda aşağısı var. Yani kuzeydoğuya doğru aşağıya düşebilirim...
Güneye Doğru Gitmek
Peki tam güneye doğru gittiğimi ve güney kutup dairesini bulduğumda arkama tam kuzeyi alıp dikey olarak uzaya düştüğümü varsayalım..
Ekliptik düzleme dikey mi düşmeliyim. Alt konusunda tam olarak kafam karıştı...