Re: Çalışan kadın aldatır
Gunumuzde, kadinin da katkisi olmadan aile gecindirmek, hemen hemen dunyanin her kosesinde imkansiz olmaya basladi. Bu gercegi goz ardi edip, abuk sabuk konusanlar ancak, ya karli din ticareti yapanlar, ya da su veya bu sekilde bir maddi zenginlige ulasmis olanlardir.
Aslinda kadinin emege katkisi yeni bir sey de degil. Calisan kadin deyince, bir ofiste, bir fabrikada calisan kadin akla geliyor da, anadoluda, erkek kahvede kapti kacti oynarken, tarlada calisanlar bunlara katilmiyor.
*Calisan kadin aldatir diye bir genelleme yapmak ise, kadinlara yapilan en buyuk hakarettir. Aldatan kadin her yerde aldatabilir, calismayip da aldatani hic duymadiniz herhalde.
Bir kadin tek basina da kimseyi aldatamaz. Karsisina bir erkek koymazsaniz, aldatmaktan bahsedemezsiniz bile. Biz erkek olarak kendimizi frenlemeyi bilmeyecegiz, ve butun sucu kadina atacagiz. Nerde bunda mantik?
*Meaculpa gibi, gencligimde evlilik karsitiydim. Daha dogrusu evliligin bir belge imzalamaktan ibaret oldugunu kabul etmiyordum. Aileleri memnun etmek icin esim ve ben de bu toreyi torenle uyguladik. Kuracagim ailenin guvenini bana bir kagit parcasinin degil, birlikteligimizin verecegini biliyordum ve yanilmadim 60 yasima kadar. Elimizdeki kagit parcasinin ancak bir bosanma belgesi kadar hukmu olabilirdi, ailemizin birlikteligini saglayacak olan *ise, ben ve esimin birbirimize olan durustlugu olabilirdi ancak, ve oyle de oldu.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|