Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Deizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 22-02-2015, 13:37
Lep Lep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Stepal Kepton´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Gerçekten bunu diyen bir insan, ateist olsa ne olmasa ne... Halen açıklanamayan bir gücün varlığının sebebini kaynağını bulamadığımıza göre!

Einstein uzaylılar demiş olsa, benim hayır yaratıcı dememden çok daha fazla rağbet göreceği kesindir. Einstein tanrı yok deseydi senin en büyük ilham kaynağın ve bir numaralı adamın olacaktı. Einstein gibi bir dahinin nimetlerinden faydalanırken ona hakaret etme küstahlığını anlamak güç.

Birde enteresandır. Konu neden insanların inandıklarına geliyor hep? İlk mesajda bilim dünyasının dahileri, sizin bizim pusulamız, yani boru değil bu Einstein ve Hawking'den bahsediyoruz, bunların tanrı inanışları varda ve bu onlar için normal de bizim için neden aptallık göstergesi oluyor? Bazılarımız daha kendi varlığını açıklayamazken Einstein ve Hawking'in salak olmasından aptal olmasından bahsedecek kadar küstahlaşıyor.

Bu konuda tanrı varlığı yokluğu bir kenara bırakılmalı. Bu iki DEHA'nın neden bu yönde açıklamaları olduğu tartışılmalı. Burada kek yerken, çay kahve içerken pc başında, Einstein'dan daha zeki olduğunu sananlarımız var aramızda farkındayım. Sorun değil bende yaratıcıyım zaten. Evreni kainatı ben yarattım. Asıl sorun bu insanlar neden tanrı varlığına inanıyor veya inandıkların dair açıklamaları var?
Benim Eistein ya da Hawking i küçümsediğim felan yok kardeşim.

İnanmanın ya da inanmamanın aptallıkla bir alakası da yok.

Sizin anlamadıgınız nokta ney biliyor musun açıklayayım:

Bir bilim insanı her türlü inanca mensup olabilir. Müslüman da olabilir hristiyan da. Hatta hindu bile olur. Deizm ya da ateizm i geçtim. Tarih de sizin okudugumuz ünlü bilim adamlarının çogu kiliselerde eğitim görmüş hatta din adamı olan insanlardır. Bilimi ise Tanrıyı bulmak onu tanımak için bir araç olarak kullanıyorlardı. Bu bilime zarar vermez. Her buluşlarında inandıkları yaratıcıyı tanımak onun hakkında bilgiler edinmeye çalıştılar. Ancak bir çogu geldikleri noktada kendi dinlerinden çıktılar ya agnostik ya deist ya da ateist oldular. Bu işin sonun da ya ateist oluyorlar ya da bana göre bir bilim insanına yakışan bir şekilde olasılıgı var herşey mümkün diyebilirler. Çünkü evren çok büyük. Daha öğreneceğimiz neler var neler. Aksi yönde açıklama kibirlilik olur. Ancak dinler noktasından çıktıktan sonra bunun bir önemi kalmıyor. Netice de bu bir inanç.

Eistein hristiyanken de zekiydi. Peki sana onu hristiyanlıktan çıkaran ne desem bana ne yanıt vereceksin ? Neyden ötürü hristiyandı ki neyden ötürü çıtkı ? Onun bilimde bildiği gördüğü öğrendiği şeyler zaten hiç görmediği hristiyan tanrısını yalanlamıyordu ki. Hatta onun genel görelilik kuramı ile üçlü birlik tanrı inanışı öyle güzel savunulabiliyor ki. Sen inancını sırf zeki diye bir insanın zihnine göre mi inşaa edeceksin peki ?

Bence siz 14 yaşındaki Victoria Cowie'ın ne diyeceğine bakın! Nede olsa Eistein ya da hawking den daha zeki bir cocuk...Bakalım onun inancı nolacak ?: )))

Önerilen Siteler