|
Olmadi ama iste eksik gozlem.
Solucanin yaninda cakmak cakarsaniz sensorleriyle bunun yapay oldugunu yani gunes olmadigini bilir. Bu yuzden sera domatesleri, dogal ve serasiz tarimla yapilan domatesler gibi degildir. Uzaklik algisi sebebiyle bilir. Olur mu hic hayat sasirmalardan ibaret zaten..
|
Tamam çakmak olmasın hadi solucanın deride ki sensorleri! ile güneş etkisi yapan bir başka cihaz (UV) olsun. Şimdi solucan bunu güneş mi sanıyor? Ya da hangi başak bilmediğimiz muhteşem sensörleri sayesinde güneşin dünya ile arasında ki mesafesini ölçüp "hayır kardeşim bu 1 mt çok yakın, oysa güneş 149,6 milyon km uzakta olmalı beni kandırmayın" mı derdi?
|
Bilakis ben sizi asagilamiyorum ki, aksine bir tesbihsel bir ifadedir o!? (cengelli s, elde cekilen tesbih degil)Beyin firtinasi yapiyoruz sunun surasinda.. Abartmissiniz. Kaldi ki asagilayacak da olsaydim, bunun ateist, deist, panteist, teist vb. kimliklerle ilgisi yok ki!? Cok rica ederim cikin bu onyargilarinizdan ben deistim, o ateisttir, o bilmemnedir seklinde...
Insaniz yahu sonucta, bunu algilamak bu kadar zor olmasa gerek degil mi?
|
Sizin tavana çarpma fantastik hayalinizin ürünü
|
Tabi ki yogurt da sureriz, pahali gunes kremleri de sureriz. Ama yogurt acik ara onde, icindeki yasayan organizmalari ile.. Maya faktoru yani..
|
Aklımızda bulunsun.
|
Hah bakin yakalamissiniz iste, aferin sivi sabun, yumusak, kaygan dokusuyla, anatomizde boyle her yerinde sivi sabun benzeri hormonlariniz var, kan var vs. varoglu var. Mideniz mesela, adeta bir camasir makinasi, yukardan ne dokerseniz dokun, kopuruyor.
|
Hormonlarımızın olduğunu öğrenmem iyi oldu ama burada halen dokunma ile görme arasında bağlantı kuramadım! Biz midemizle mi görüyoruz yoksa? Yoksa dalağımı çırpınca elektriksel sinyaller gönderip deride ki
gözenekleri açıp, o
göz(enekler),
göz görevi mi görüyorlar?
|
Farketmez ki, itiniz olsun sonar sistemi sizin! Hamile bir bayanin karnina kulaginizi dayadiginizda, sinyal aliyor musunuz siz? Sperm sonar sistemi ile mi calisir yoksa!?
|
Neyi ispatladık? Bu örnekler nereye götürecek bizi? Bende onlarca örnekle devam edeyim mi yoksa bunu kısa yoldan bağlayalım mı? Mesela bebeğin anne karnında olması onu
görmediğinizi gösterir. Peki bebeğin orada olmadığını iddia edebilir misiniz gibi...
|
Tekrar solucana donelim, solucan isiyi emip kullanabiliyor da, sizin vucudunuz isiyi emip kullanamiyor mu?
Katiyen terlemem, usumem diyorsunuz yani!?
|
Bu iddiaların asıl sebebini bilmek istiyorum açıkçası. Neden bu tip benim iddia etmediğim konuları araya sokuşturmaya çalışmanızı anlamak! mümkün mü? Maksat konuyu unutturmak mı? Benim vücudum ısı emdiği zaman terliyor muyum? Evet sonra o terler boncuk boncuk birleşiyorlar ve bir kornea oluşturup, damarlar üzerinden (nasıl bir şeyse) göz görevi görüyorlar!!!! Siz halen hissetmekle görmek arasında ispat mı arıyorsunuz? Bence şaka yaptım demeniz yerinde olacaktır. Anlarım! merak etmeyin.
|
Sinyal dedigime bakmayin, kunefe o! Eksik yok bilakis kunefeyi yiyin once, pek tabi ki ustune bir bardak klorsuz su ikram edecegiz.
|
Bu kısmı kaçırmışım ama olabilir.
Teşekkürler.