Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Dil, Mantık & Zihin Felsefesi

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 20-12-2018, 10:19
ilahimasal ilahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet kendisi yaklasik 1 aydir hastanede oldugunu, operasyon oncesi son 4 gunu hatirlamadigini soylemis, bununla birlikte felc esiginde dolasmis ve geri donmus.

O 4 gun icinde uyuyan Spartakus, yine kendisidir, yine memelidir, yine canlidir. Varliksal acidan bir sorun teskil etmez, sadece ortama iliskin, nicelikler ve nitelikler acisindan algi , dolasiyla bilinc sorunu yasar. Yani hiclik, yokluk gibi durumlar soz konusu olmaz. o zaman dilimine iliskin, kendi odaginda kalinmisligi yasar( bu sessizlik olabilir, basinc hissi olabilir, agir uyku olabilir vb.) aksi olsa 4 gun oncesine kadar kim oldugumu biliyordum demezdi. Bak hastaneye de kendisi gitmis yatis yapmis ustelik. Veya operasyona iliskin, o 4 gunluk durumu doktoru da disardan bir kimyasal ile bilincli olarak desteklemis olabilir. Sonucta bir baskilanacak karsi karsiyaydi. Yani bircok faktor sayabiliriz.

Hala tek basina hafizayi adeta bir organmiscasina dusun hatasi yapmaktasin sevgili Turku, Spartakus kisa sureli, gecici bilinc yitimi yasadi, uzak bir gelecekte o 4 gun icindeki edinimlerini uygun bir ortam bulursa ihtimal eslestirebilir. O donem araliginda bircok kayit yapti, ortam elemanlarinin konusmalari, bulundugu odanin vs. kokusu vb.bircok ayrintiyi...

Kisaca Spartakus yine kendisiydi, onun varligina ragmen, ona dair hafizasi kayit yapmadi, hicti, yoktu vs. dediginin bilmem farkinda misin? Hafizanin islevsel olmasi ile bilinc halini birbirine karistiriyorsun. Uclu, besli vs. organize moduller, tek bir unsur uzerinden ele alinmaz anlayacagin.

Kuskusuz su an faraza konusmaktayiz, o bir aylik surecte etap etap neler yasadigini kendisi anlattiginda daha iyi bilebiliriz.

Guzel, cagirisim yapmis demek ki, insan eti ve agac kabugu.. Yemek bir davranis bicimi ve bilgi bakimindan defalarca islenmesinin sonuclari.. Yoksa insan eti veya agac kabugu bahane..
Sn Neva yine getirmişsin konuyu bedene organizmaya. Ben hafıza gidince kayıt yapmayca beden organizme yok oluyor demedimki ! Hiç demedim.

Hatta dedim ki ;

Öyleki spartaküs sevenleri için spartaküs ama kendisi için yok - anlamsız.

Bu beden hastalıktan tekrar ayağa kalkınca geçmişteki kayıtlar yerinde olduğu için tekrar hatırladı. Spartaküs oldu.

Ben o 4 günü konuşuyorum. 4 gün spartaküs için yok. O dört gün spartaküs olduğunu bilseydi kalkınca , o 4 gün boyunca spartaküs gibi davrandım derdi.

Hafıza kayıt olmayınca benlik bilinç yok.dolayısı ile yoksun . ANLAMSIZSIN
Hafıza ve kayıt işi evrimin gerçeği ya peki böyle evrilmeden canlı olsaydık ne olurduk. Bu senaryo gerektirir. Masal olur sonunda yine tanrı üfürmesine gider. Tanrıda üfürmüş ya bize işte o mesele.

Önerilen Siteler