29-05-2008, 08:08
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Aydınus demiş ki:Yahu , şunu iyi bilin ki , İslam denilen olgunun içinden hadisleri çıkardığınız zaman geriye birşey kalmaz .
Elcevap:O senin kuruntun canım.İslam'ın içerisinde sanat vardır,edebiyat vardır,matematik vardır,tarih vardır,astronomi,fizik,kimya,biyoloji,jeoloji,vs vardır ama kesinlikle o hadis denilen paçavralar yoktur.Sizin o hadis dediğiniz şeyler,özellikle emevi saltanatının İslam'ı deformize edip İslam öncesi inançları İslami kılıflarla dayatma çabalarından başka birşey değildir.Bunu dıştan müslüman,içten müşrik ve yahudi inkarcılar elbirliği içerisinde gerçekleştirdiler.Bunu yaparkende Peygamberi çeşitli iğrenç iftiralarla karalamayı da ihmal etmediler.Ama bizim salak müslümanlarda bunu görecek göz nerde?
Sonra demişki:Hadislerin uyduruk olduğunu ve sadece Kur'an'ı baz aldığını söyleyen , ki böylelikle tamamen şark kurnazı bir mantalite ile hareket edenlere sormak isterim :
Sor bakalım.
- Orucun nasıl tutulacağı , ne zaman başlayıp ne zaman biteceği ve orucu bozan şeyler ; namazın kaç vakit olup hangi zamanlar diliminde kılınacağı ve nasıl kılınacağı ve buna benzer diğer temel ibadetler ; gusül abdestinin nasıl alınacağı ve hangi hallerde yapılacağı ; kısaca 64 farzda kendisini bulan dinin diğer tüm gereklerinin ne şekilde ve nasıl yapılacağını hadislerden öğrenmiyor da Kur'an'dan mı öğreniyorsunuz ?
Evet Kur'andan öğreniyoruz.
|

29-05-2008, 08:14
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Ama bizim salak müslümanlarda bunu görecek göz nerde
Hiramusta ben bu lafı yazmış olsam kıyamet kopardı, bu genelleme tüzüge aykırı. Düzeltmeni rica edeyim. Gerçi sayemde kayda geçmiş oldu, ama örnek teşkil eder, yarın bir dinsiz de bu ibareni örnek göstererek aynı yazıyı yazar. Sonra ayıkla pirincin taşını.
saygılarımla
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
Nazım Hikmet
www.dilaverkom.blogcu.com
|

29-05-2008, 08:20
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
öz müslümanları buna karıştırmıyorum,salak olanlar sözde müslüman olanlar.
|

29-05-2008, 08:57
|
 |
Üye
|
|
|
|
hiram ustaya hak veriyorum,iki cesit müslüman vardir,öz ve sözde müslümanlar.
dini kullanip allahsizca hareket yapan deyil,,,öz müslümanlarla kardesiz,beraber güc birlesdirip siviltoplum örgütü olusturabiliriz.
Kötüler Tanri,yi kullanir, *Tanri ise iyileri kullanir.
*Giordano Bruno
|

29-05-2008, 12:52
|
|
Üye
|
|
|
|
Hiramusta hadislerin hepsini mi reddediyorsun???
Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde aramayınız
Bizim mezarımız ariflerin gönüllerindedir...
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Muhammed Celaleddin
Ama bizi yeni sulara götürecek akıntı durdu!
|

29-05-2008, 13:03
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
öz müslümanları buna karıştırmıyorum,salak olanlar sözde müslüman olanlar.
Sevgili Hiram
Ben ise her türlü ibare ve tanımlamanın öz ya da söz ayrımı yapılmadan herkese eşit olarak teşmil edilmesi gerektigini düşünüyorum. Bugün senin özde müslüman tanımını yarın biri daha daraltır ve sen sözde olursun. Elbette bu sadece İslamiyet açısından degil her ideoloji ve düşünce akımı için geçerli.
Su2 arkadaşım sana hadislerin hepsini mi reddediyorsun diye sormuş. O halde o da mı sözde müslüman oluyor. İnsanların ister müslüman, ister sözde ya da özde müslüman, ya da isterse dinsiz olsun salak olarak nitelendirilmemesi konusunda öncelikle hemfikir olmamız gerekiyor. Bu sitede şimdiye kadar yapılan en ciddi mücadeleler ve fikir ayrımları bu nokta üzerinde idi.
Önce burada anlaşmamız gerekiyor. Bu noktada hemfikir olabilirsek konu daha da rahatlar gibi geliyor.
saygılarımla
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
Nazım Hikmet
www.dilaverkom.blogcu.com
|

31-05-2008, 10:09
|
|
|
hiramusta´isimli üyeden Alıntı
Aydınus demiş ki:Yahu , şunu iyi bilin ki , İslam denilen olgunun içinden hadisleri çıkardığınız zaman geriye birşey kalmaz .
Elcevap:O senin kuruntun canım.İslam'ın içerisinde sanat vardır,edebiyat vardır,matematik vardır,tarih vardır,astronomi,fizik,kimya,biyoloji,jeoloji,vs vardır ama kesinlikle o hadis denilen paçavralar yoktur.Sizin o hadis dediğiniz şeyler,özellikle emevi saltanatının İslam'ı deformize edip İslam öncesi inançları İslami kılıflarla dayatma çabalarından başka birşey değildir.Bunu dıştan müslüman,içten müşrik ve yahudi inkarcılar elbirliği içerisinde gerçekleştirdiler.Bunu yaparkende Peygamberi çeşitli iğrenç iftiralarla karalamayı da ihmal etmediler.Ama bizim salak müslümanlarda bunu görecek göz nerde?
Sonra demişki:Hadislerin uyduruk olduğunu ve sadece Kur'an'ı baz aldığını söyleyen , ki böylelikle tamamen şark kurnazı bir mantalite ile hareket edenlere sormak isterim :
Sor bakalım.
- Orucun nasıl tutulacağı , ne zaman başlayıp ne zaman biteceği ve orucu bozan şeyler ; namazın kaç vakit olup hangi zamanlar diliminde kılınacağı ve nasıl kılınacağı ve buna benzer diğer temel ibadetler ; gusül abdestinin nasıl alınacağı ve hangi hallerde yapılacağı ; kısaca 64 farzda kendisini bulan dinin diğer tüm gereklerinin ne şekilde ve nasıl yapılacağını hadislerden öğrenmiyor da Kur'an'dan mı öğreniyorsunuz ?
Evet Kur'andan öğreniyoruz.
|
Hiramusta !
Aslında size uzun bir yorum yazmıştım , ama sonra sildirdim ve göndermekten vazgeçtim .
Kuran'da , sizin saydığınız POZİTİF bilimlerin var olması iddianız eminim ki sadece beni değil , diğer site sakinlerini de epey güldürmüştür .
( Kaldı ki , hadisleri yahudilerin uydurduğu iddianız ise , neredeyse istisnasız her müslümanda bulunan tipik antisemitizmin açık bir göstergesidir , bu sebeple kaale almaya değmez . )
Tamamen sizin bu komik iddianızdan yola çıkarak bir de tutup benim de bu konuda onlarca cümle eşliğinde şahsınıza yönelik olarak ironi yapmak , sonraları belki vicdanımı çok yaralayacaktı .
Benim sorum gayet açıktı oysa , o sebeple de tekrarlamak istemiyorum .
Soruma yönelik olarak , sanki insanla dalga geçer gibi , sadece ve sadece bir cümle ile ''Evet, hepsi Kuran'da yazıyor'' demeniz , tek kelimeyle başta ben Aydınus olmak üzere sitenin diğer tüm sakinlerini de din konusunda oldukça bilgisiz , birşey okumamış , araştırmamış cahil ateistler olarak görmenizden kaynaklanıyor düşüncesindeyim .
Dalga dedim de ...
Eğer ki sonradan vicdanımın kanamayacağından emin olsa idim , az önce emek sarfederek size yönelik yazmış olduğum o , uzun ve dahi o korkunç ironik yazıyı okumanız için size derhal gönderir , insanları aptal yerine koymanın ne demek olduğunu da zat-ı alilerinize bir güzel öğretmiş olurdum .
Ama dedim ya ; değmez .
|

31-05-2008, 22:41
|
|
Üye
|
|
|
|
|
;9315 Diyor ki
Kuranda Muhammedin hanımlarının adı doğrudan geçmese bile Aişe ve Zeynebin adları verilmeden bazı ayetlerde ele alınıyor. Gerek bunlarla ilgili ayetleri gerekse de diğer ayetleri hadisleri göz ardı ederek tam anlayabilmek mümkün değil. sadece Kuran gözönüne alınırsa pek çok ayeti ancak kısmi açıklayabiliriz. Örneği Aişenin zina yapmadığı le ilgili ayetleri içeren Nur suresi ancak "İfk Olayı" ile ilgili çeşitli hadisler ve aktarmalar toplu olarak incelenerek iyice anlaşılabilir. )
ayeti verseydin tüm zamanlarda bu tip olaylarda ne yapmamiz gerekiyormus bakardik..sadece aisenin degil herkesin basina gelebilir iftira olayi...hikayeyi bilmene gerek varmi..kimin basina gelmis nerde gelmis,nasil olmus çokmu lazim...
(Uydurma hadisler elbette olabilir ancak işine gelen yerde hadislere sahih, işine gelmeyen yerde uydurma demek gerçekçi değil. Bunun arkasında İslamın ayıplarını örtme gayreti vardır.)
demissin de hadisler olmadanda kur'ani anlamak mümkündür ve hadis diye biseyde yoktur,hepsi muhammedin ölümünden sonra ve kur'an okunmasini engellemek insanlarin kafasini karistirmak için yazilmistir.
Nasıl olur? Namazın nasıl kılınması gerektiği (hangi hareketlerin ve duaların, kaç rekat vs.) Kuran'da yazmıyor. Demekki sizi alakadar eden her bilgi Kuranda mevcut?
|
kur'anda adi geçen ve bizim namaz diye çevirdigimiz seyin asli duadir,kur'anda sekli semaili yoksa bugünkü bizim bildigimiz namaz degil demektir Allahin bahsettigi sey(salat)
not:alintinin içinede yazdim biseyler ama olmadi bu cevap böyle,silmek istedim öyle bi seçenek yok
Konu gamze tarafından (31-05-2008 Saat 22:43 ) değiştirilmiştir.
|

31-05-2008, 22:51
|
|
Üye
|
|
|
|
Aydınus´isimli üyeden Alıntı
Hiramusta !
Aslında size uzun bir yorum yazmıştım , ama sonra sildirdim ve göndermekten vazgeçtim .
Kuran'da , sizin saydığınız POZİTİF bilimlerin var olması iddianız eminim ki sadece beni değil , diğer site sakinlerini de epey güldürmüştür .
gülmeye devam edin son gülen iyi güler bunu da biliyorsunuzdur umarim
( Kaldı ki , hadisleri yahudilerin uydurduğu iddianız ise , neredeyse istisnasız her müslümanda bulunan tipik antisemitizmin açık bir göstergesidir , bu sebeple kaale almaya değmez . )
kur'anda olmayan hiç birseyi peygamber yapmistir diyerek Ona iftira edemezsiniz,bu da Kur'ani bilmediginizin en açik göstergesi Hakka sûresi 40 dan 47 ye kadar olan ayetleri okursaniz anlayabilirsiniz.
Tamamen sizin bu komik iddianızdan yola çıkarak bir de tutup benim de bu konuda onlarca cümle eşliğinde şahsınıza yönelik olarak ironi yapmak , sonraları belki vicdanımı çok yaralayacaktı .
Benim sorum gayet açıktı oysa , o sebeple de tekrarlamak istemiyorum .
Soruma yönelik olarak , sanki insanla dalga geçer gibi , sadece ve sadece bir cümle ile ''Evet, hepsi Kuran'da yazıyor'' demeniz , tek kelimeyle başta ben Aydınus olmak üzere sitenin diğer tüm sakinlerini de din konusunda oldukça bilgisiz , birşey okumamış , araştırmamış cahil ateistler olarak görmenizden kaynaklanıyor düşüncesindeyim .
evet aynen arkadasin dedigi gibi sizin beyniniz almasada hadislerden ögrendiginiz uydurma dini bizim dinimize yamamaya çalissanizda biz o dediklerinizden uzagiz ve kabul etmiyoruz..caniniz nasil istiyorsa öyle inanmaya devam edin...ve biz bilmemiz gereken herseyi ku'andan ögreniyoruz..
Dalga dedim de ...
Eğer ki sonradan vicdanımın kanamayacağından emin olsa idim , az önce emek sarfederek size yönelik yazmış olduğum o , uzun ve dahi o korkunç ironik yazıyı okumanız için size derhal gönderir , insanları aptal yerine koymanın ne demek olduğunu da zat-ı alilerinize bir güzel öğretmiş olurdum .
Ama dedim ya ; değmez .
|
.........
boyama seçeneklerini bulamadim,alintinin içindedir cevabim..
Konu gamze tarafından (31-05-2008 Saat 22:56 ) değiştirilmiştir.
|

01-06-2008, 00:32
|
|
|
gülmeye devam edin son gülen iyi güler bunu da biliyorsunuzdur umarim
Çok korktum ; bir bardak su içeyim de kendime geleyim bari !
Gamze hanım ( veya bey ) ; biz burada bahsi edilen tüm pozitif bilimlerin Kuran'da yer alıp almadığını tartışıyoruz , siz ise iddiayı ispata yönelik birşeyler yazacağınıza kendi aklınızca beni ahiretle korkutuyorsunuz . Kalıbımı basarım ki sizi de böyle inandırdılar .
kur'anda olmayan hiç birseyi peygamber yapmistir diyerek Ona iftira edemezsiniz,bu da Kur'ani bilmediginizin en açik göstergesi Hakka sûresi 40 dan 47 ye kadar olan ayetleri okursaniz anlayabilirsiniz.
Kim iftira atıyor ?
İftirayı atan sizlersiniz . Kendiniz gibi düşünmeyen yahudilere , müşriklere , şunlara , bunlara iftira atarak kendinizi kandırır durursunuz . Çok affedersiniz , bilmem nerenizden eğri bir necaset çıksa , onun suçunu dahi yahudilere ( veya başkalarına ) atacak kadar gözünüzü kin bürümüş sizin .
Antisemitizm , yahudi düşmanlığıdır . Nazilerin adı çıkmış , oysaki müslümanlar arasında tonlarca antisemitist var .
Hem söyler misiniz bana ; sahih hadis ortaya koyduğu ileri sürülenlerin hangisi yahudi ; hepsi de müslüman değil mi ?
Eğer ki hadisler doğru değilse , demek ki bu hadisleri uyduran da senin gibi müslüman kimseler ...
Bana lüften önce abdesti bozan şeyleri açıklar mısınız ?
Abdesti bozan şeyler Kuran'da da yazıyor mu çok bilmiş , sayın Kuran uzmanı (!) Gamze hanım ?
evet aynen arkadasin dedigi gibi sizin beyniniz almasada hadislerden ögrendiginiz uydurma dini bizim dinimize yamamaya çalissanizda biz o dediklerinizden uzagiz ve kabul etmiyoruz..caniniz nasil istiyorsa öyle inanmaya devam edin...ve biz bilmemiz gereken herseyi ku'andan ögreniyoruz..
Sizin beyniniz almasa da ...
Evet ; benim beynim almaz , çünkü benim beynim sizinki gibi dogmalarla örülü değil .
Size birşey söyleyeyim mi ; sizin amacınız tartışma değil aslında , daha doğrusu tartışma adabını bilmiyor , her dincinin yaptığı gibi nicelerine böyle hakaret ederek kendi aklınızca susturduğunuzu zanneder , kendi kendinizi tatmin edersiniz .
Burası bir ateist site değil de herhangi başka bir site olsaydı , şahsıma yönelik olarak nasıl da küfürler ederdiniz .
Hani tam da müslüman terbiye ve trakkasına yaraşır şekilde ...
|