Saygideger bendeniz;
Benim yazdigim yazinin temeli, insanogluna dayanir ve bakis acisi tamamen insanoglu kaynaklidir. Bana gore insanoglunun disinda da kaynagi olan baska bir canlinin bakis acisi yoktur-vara bile bunu insanogluna iletecek ortak dialog yoktur.-
Sizinki bir islam inancidir, saygi duyarim. Yalniz belirtmeliyimki, dunyada insanoglu bir butundur ve tum dogal kabiliyetleri ve ozellikleri aynidir. Onlari biribirinden farkli kilan, evrensel dusunce yapisi ve bu yapinin dayandigi temel kokenin sorunudur.
Ornek olarak kul terimi sozlukte soyle tarif edilmektedir:Tanriya gore insan.Bu ifade bile insanogluna aittir ve tanrinin adina konusup, bu tarifi yapmistir. Ve ben merak etmekteyim!
Tanri adina insanoglu nasil konusabilir?, onunla nasil dialog kurabilir? Yoksa, tanri "kulun ifadesi budur, bu benim vahiymdir. Bu terimi ben size layik gordum. Sozlukte de boyle ifade etmenizi istiyorum" umu buyurmustur?
Buyurduysa, dunyada bilinen yuzlerce dil var. Bu kavrami, her dilde ayri ayri insanogluna vahiy olarakmi indirmistir?
Yoksa bu kavram, insanoglunun-ihtiyactan dolayi-dusuncesinde yarattigi tanri kavramina insanoglunun bag kurmasinin istegi ve bunu isteyenlerin, ayni zamanda bu kulluk temelinde, insanoglunu kendi cikari icin, kendine kole etmek istemesinin bir bahanesimidir?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|