Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-04-2009, 23:09
unbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
unbe unbe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

dilaver´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
terörist başıyla oturulup konuşulsun
adam yerine konulsun yani
zaten DTPlilerde ev hapsi istediler bildiğiniz üzere

Sevgili unbelieving

Çözüm konuşmaktan geçiyorsa şayet konuşmak her zaman için kan dökmekten iyidir. Ölümlerden iyidir. Sizin de bir oglunuz var. Askerlik çagına geldiginde ve size iki seçenek sunuldugunda ne cevap vereceginizi duymak isterdim. Oglunuzu bu kirli savaşta ölüme mi göndermeyi tercih ederdiniz, yoksa terörist başı ile konuşmayı mı.

Aslında bu savaşı analar durdurabilir ve sonunda da hiç bir seçenek kalmazsa bu olacaktır.

Unutmayın Nelson Mandela 27 sene hapis yattı ve o da o zaman terörist idi. Tamam terörist Apo'yu lanetleyelim. Eyvallah. Fakat terörist devlet için ne yapıyoruz. Bunu da duymak isterdim. Bir teröristi lanetlerken daha tehlikeli olan başka bir teröristi yani devleti aklıyoruz ve terör safında yer alıyoruz.

saygılarımla
sevgili Dilaver
terörle mücadele etmek manasında somut bişi yaptığım söylenemez aslında
sadece burda fikirlerimi söylüyorum
ama devlet ya da hükümet derseniz elimden geleni yapmaya çalışıyorum
en azından bi sürü insanla konuşup hükümetin yanlışlarını bıkmadan usanmadan anlatıyorum.
oğlum konusunda derseniz kendisini askere yollamyı düşünmüyorum bana kalırsa ama mecburen gidecektir çünkü bu bir vatani görev
benim içinde vatanım herşeyden önemlidir
bunu için asla ve asla bir teröristle oturup konuşmam ve pazarlığa girmem bu benim tüm değerlerime aykırı.

sevgiler

"Varsan,çarp!!!"
Alt 23-04-2009, 00:49
pervane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pervane pervane isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

"oğlum konusunda derseniz kendisini askere yollamyı düşünmüyorum bana kalırsa ama mecburen gidecektir çünkü bu bir vatani görev
benim içinde vatanım herşeyden önemlidir"

Sn. unbelieving ikilemde bir ifade olmuş. Bu kısmın biraz açılıma ihtiyacı var.
aslında anneliği bu noktada anlamakta zorlanıyorum. Vatan ve evlat şıkları arasındaki ikilemi nasıl bir gerekçe ile bertaraf edebiliyor annelik
Alt 23-04-2009, 01:15
AzinliginFeryadi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AzinliginFeryadi AzinliginFeryadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Burada anlayamadığım neden milliyetçilik te aynı ateistlik gibi öcü haline getirildi?Milliyetçilik demek ırkçılık mı demek sizce?Hitlercilik mi?Musolinicilik mi?Asla!

Milliyetçilik demek milletini sevmek ve yine milletinin çıkarları doğrultusunda çalışmak demektir?mhp'li olmak demek değildir kesinlikle, yanlış anlaşılmasın.Onların vatan sevgisi komünist ezmek, allahsıza işkence etmek ve türban yasası önlerine gelince hiç düşünmeden onay vermekten ibarettir.

Milliyetçilik demek türkçesiyle ulusalcılık demektir.Ulusalcılık demek vatanseverlik demektir.Vatanseverlik demek, emperyalizm karşısında, en azından bu topraklarda bağımsızca bayrak dalgalandırmak için, tüm emeğini ortaya koymak demektir.Vatanını sevmeyenden, milletine yabancılaşandan ne aydın olur, ne komünist olur, ne köy olur ve ne de kasaba.

Irkçılığa lanet olsun diyoruz ve millet bilinciyle parçalanmadan emperyalizmin karşısında duralım diyoruz.Bunun yanlışı neresinde arkadaşlar?Birlikten kuvvet doğmaz mı?Taş ancak başbaşa verince yerinden oynamaz mı?Bu ayrılma arzusu nedir?Minicik toprakta deforme olmuş bir dili konuşacaksın da ne olacak?Mutlu mu olacaksın?Bağımsız mı olacaksın?Faşistin hangi emrine itiraz edebileceksin bir gıdım gücünle?

Hatta mümkünse Azeri ile de birleşelim Iraklı ile de İranlı ile de.Ne kadar büyürsek emperyalizmin oyunlarını o kadar bozmuş oluruz.Unutmayalım ki küçük lokma kolay yutulur.Biz milletimizi sevmezsek elin conileri mi bizi sevecek?Niye milletinizden ve milliyetçilikten bu kadar soğudunuz anlamış değilim.Emperyalizm ne güzel de kavramların içini boşaltmış, becerilerine imrenmemek mümkün değil.

Şimdi halkların kardeşliği diyerek, binbir zorluklar içerisinde, çakur çukur çizilmiş yeminli milli sınırlarımızı bozarak, toprak vermek suretiyle, Irak'ın kuzeyinde abd emrinde oluşturulan küçücük ve güçsüz bir kukla devleti destekleyecek miyim?

Laz da ben ayrı devlet istiyorum diyecek ve al sana devlet.Çerkez de bir devlet isteyecek ona da...Sonu nereye varacak peki?Ufacık ufacık devletçikler.
Sonra büyük abi amerika gelecek.Höt diyecek al sana dört denilecek karşılığında.Koca Dünya 1001 devletli devasa bir pazar.Büyük abi istediğinin başını anında eziyor.Bu mu isteniliyor?Açık söyleyin de neye hizmet ettiğiniz ortaya çıksın.Herkes te bilsin.

Kaç Kürt Türkçe bilmiyor?Kaç Türk Kürtçe biliyor?Biraz detaylı düşünelim.Dil dil, demokrasi demokrasi diyerek, amerikanın iştahını kabartın bakalım.Birileri de çıkıp onlarca etnik kimlik saydı.Ya hepsi dil derse ne olacak?Tarihte emperyalizme ilk dur diyen bir milletin kurduğu bu ülkeden geriye ufacık ufacık kuklamsı devletler kalmaz mı?

Emperyalizmin yeni hedefinden de haberiniz yok anladığım kadarıyla.SSCB dağıldıktan sonra komünist tehdit neredeyse yok oldu.Artık abd istediği gibi cirit atabilir dünyada.Emperyalizmin yeni tehdidi ulus devletlerdir.Dünyadaki devletlerden 1000 devlet çıkarılması yeni hedefleridir ve bunu açıkça söylemişlerdir.Kendi duayenleri de bunu defalarca dile getirmiştir.

Yani hedef Rusya'dır, Çin'dir, İran'dır, Türkiye'dir v.b.dir.Emperyalizm bu gibi ülkelerden onlarca ruscuk, çincik, irancık ve türkiyecikler çıkarmak gayesindedir.Bugün emperyalizmle savaşmak demek ulus devletlere sahip çıkmak demektir artık.Onları bin parçaya ayırmak değildir yani.Komünist rüya askıya alınmıştır ve yeni hedef ulus devletleri dil, din, etnik temellerde devletçiklere ayırarak mukavemet gösteremeyecek duruma getirmektir.

Bizim sosyalist diye bilinen bazı aydınları da anlamak mümkün değil.Türkiye'nin paramparça olması ve bırakın emperyalizmi hak talep eden ufacık bir ermenistana bile cevabını veremeyecek hale gelmesi için ellerinden geleni yapmaktadırlar.

Yazık bizlere yazık.Ne kadar kolay kanıyoruz masum görünümlü ölümcül yalanlara.Kimimiz gaflette, kimimiz delalette ve azımsanmayacak kadar büyük bir kesimimiz de hıyanette.

Gerçek aydın önce vatanını sever ve onun güçlü olması için elinden geleni yapar.Onu yaralamak ve zayıflatmak için girişilen tüm işlerin de karşısına çıkar.Dimdik durarak, halkını aydınlatır.Ülkesinin en zor günlerinde emperyalizmin emelleri doğrultusunda utanmadan çalışanlara ne vatansever denir, ne aydın denir, ne ateist, ne de sosyalist.Olsa olsa onlar, iradesi zayıf, 3000-5000 dolara tav olan zavallılardır.

Umarım gerçekler artık görülmeye başlanmıştır.Aksi takdirde Atatürk'ün ''Türk Milleti zekidir!'' tümcesini yeniden düşünmeye başlayacağım.Sevgiler sizinle olsun...

1)A, A'dır. 2)A, B değildir. 3)A, aynı zamanda hem A, hem de B olamaz.
Alt 23-04-2009, 01:23
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Sayın azinligin feryadı

Bölünme istendigini bu başlıgın hangi iletisinde okudunuz bunu bize gösterebilir misiniz. Anlaşılan başlıgı okumadan yazdınız. Ön yargı ile ve Kürtlere dolu olarak. Bu iletinize cevap yazmak için önce bunu ögrenmek zorundayım. Çünkü tamamı duygusallık ve yazılmayan iletiler üzerine kurulmuş.

Ayrıca SSCB hakkında herhalde hiç bilginiz yok. Emperyalizm hakkında da net olmadıgınızı düşünüyorum. Bana emperyalizmi somutlayabilir misiniz. Mesela ABD emperyalist midir sizce. Şayet öyle ise bu devlet ile kapalı kapılar arkasında kim görüşme yapar ve hangi devletin ordusu ABD genel kurmayını agırlar.

Bunlara cevap alabilirsek netleşebiliriz sanıyorum.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 23-04-2009, 01:42
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

oğlum konusunda derseniz kendisini askere yollamyı düşünmüyorum bana kalırsa ama mecburen gidecektir çünkü bu bir vatani görev benim içinde vatanım herşeyden önemlidir

Hangisi unbelieving.

Göndermeyi düşünmüyorum mu, mecburen gidecek mi. Tercihiniz ne. Vatan mı önemli, ogul mu. İsterseniz bunu 15 sene sonra konuşalım. Ben gene buralarda olacagım.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 23-04-2009, 01:46
pervane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pervane pervane isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu başlığın 10 yıl daha aynı minvalde devam edeceğini düşünüyorum. Yeniden yeniden başa dönerek.

Milliyetçilik demek milletini sevmek ve yine milletinin çıkarları doğrultusunda çalışmak demektir?

Sizin bu tanımınızdan yola çıkarak benim milliyetimi sevmem ve onun çıkarları doğrultusunda çalışıyor olmamın bir sakıncası olmadığını anlıyorum. O halde doğum ile tarafıma yüklenen milliyetin şu anda kendi dilini konuşmaya kültürünü özgürce yaşamaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Üstelik bu ihtiyacın bir çıkar meselesi degil insani bir ihtiyaç olduğunu savunuyorum. Bu konuda bir çalışma içinde bulunmam ülke çıkarlarına ters bir tutum olarak algılanıyor. Benim bu öncelikli sorunumun çözümü görüyorum ki tarafınızdan "Minicik toprakta deforme olmuş bir dili konuşacaksın da ne olacak?Mutlu mu olacaksın?" ifadesi ile değerlendirilmiş. Size benim ne ile mutlu olup olmayacağımın kararını verdiren hakları neler olduğunu merak ediyorum. Madem aynı toprağı paylaşıyoruz. Benim yerime neden siz karar veriyorsunuz ne ile mutlu olacağıma?

Bu cevabı aldıktan sonra diğer konulara devam etmek dileğiyle.
Alt 23-04-2009, 02:03
AzinliginFeryadi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AzinliginFeryadi AzinliginFeryadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Saygıdeğer dilaver;
Başlığı elbette okudum.Fakat 138 iletinin tamamını okumadım.Başlıklara sırayla bakıyorum.Ortalardan 1-2 iletide bazı cümleler dikkatimi çekti.Milliyetçiliği bir hastalıkmış gibi sunan 1-2 ileti.Şu an için fazlasıyla uykusuzum.Ama söz veriyorum yarın bulup örnekleriyle göstereceğim.

Yazılan ilk iletide zaten Ahmet Kaya'dan basediliyor.Benim yazdıklarımın arasında baştaki ileti ile ilgili hiçbir şey yok zaten.

Benim yazım ''ben kesinlikle milliyetçi değilim'', ''benim karşı olduğum Kürt ve Türk milliyetçiliğidir'' gibi söylemlerde bulunan arkadaşlara yöneliktir.Neden milliyetçilik fikrine bu kadar yabancılaştık üzerinedir.Burada bölünme istendiğine dair iletilerin var olduğunu da ifade etmedim.Fakat ülkemizde böyle bir hülyanın peşine takılan ve her geçen gün sayıları artan insanlar var.

Kürtlere dolu filan değilim.Benim kadar Kürt arkadaşı ve dostu olan fazla Türk yoktur kanımca.Ben insana insan olarak bakarım.Gerisi aşılacak şeylerdir.Annemin de Kürt olduğunu ve hayatta uğrunda öleceğim tek kişi olduğunu bilmenizi isterim.Sayesinde oldukça fazla Kürtçe kelime de öğrendim.Türkçeyi ve Kürtçeyi bu kadar iyi konuşan pek fazla kadın olduğunu da sanmıyorum.Önyargılı olmak ise en nefret ettiğim tutumlardan biridir.

SSCB'yi Türkiye tarihi kadar iyi biliyorum, merak etmeyin.Emperyalizmi tanıma hususuna gelince şunu diyebilirim; pencereden dışarı baktığımda daha rahatlıkla kendini gösterebiliyor.Bizimle bu kadar içiçe bir sistemi nasıl olur da bilmem?Emperyalizmi somutlamak çok kolay.Ömrünü emek yolunda harcamış, bu ülkeye en güzel yıllarını vermiş olan babam 1990 model bir araba dahi alamıyor, öte yandan general motors parasını koyacak yer bulamıyorsa, bir işçi 24 saatinin 12 saatini çalışarak geçirdiği halde evine bir ekmeği dahi götüremiyor ve buna rağmen zamanı gelince işinden gözünün yaşına bakmadan kovulabiliyorsa ve yine öte yandan birileri babasının sayesinde kotalar düşürülerek mısır ithal edip daha sonra kotaları eski seviyesine getirtebiliyor bu sayede köşeyi dönebiliyorsa bunun adına emperyalizm denir.Bir tarafta emekçi, aç ve sayısı milyarları bulan ancak bastırılmış milyarlarca insan, diğer tarafta aşırı zenginlikten sapkınlıkları oluşmuş azınlıklar.Bunun adı sosyalizm olmasa gerek.Onlarca örnek daha verebilirim.

''abd emperyalist midir?'' demişsiniz.abd hem emperyalist hem de emperyalizmin merkezinde bir ülkedir.Emperyalizmin üssüdür yani.Elbette emperyalist ülkeler abd ile sınırlı değildir.

Türk ordusuna gelince,
Türk ordusu Nato'ya katıldığı günden itibaren emperyalizmin kucağına oturmuştur.Mustafa Kemal'in ordusu emperyalizmin jandarması haline gelmiştir.Ordunun ne durumda olduğunu çok iyi biliyorum.Şu an Türkiye'de mevcut hiçbir kurum Atatürk'ün felsefesine sadık değildir.Tamamen içi boşaltılmıştır.Atatürkçülük demek herşeyden önce antiemperyalist olmak demektir.

Yarın uzun uzadıya herşeyi konuşuruz.İyi geceler hoş sohbetler diliyor ve uyumaya gidiyorum dilaver.Saygılar-sevgiler...

1)A, A'dır. 2)A, B değildir. 3)A, aynı zamanda hem A, hem de B olamaz.
Alt 23-04-2009, 02:03
one
Üye Değil

devletin paralarını servetini hazinesini hortumlamayı maskelemenin en haklı gerekçesi

insanları vatanın bölüneceğine kürtlerin devletten toprak isteyebileceklerine inandırıp

yüce duygular illüzyonu gerisinde servetine servet katma taktiklerini içerir

bu taktiklerin farkında değilseniz

ülke bölünecek paranoyalarını bir kenara bırakın sayın ulusalcı babacan

devlet kol kanat gerdi şefkatli elini ne zaman uzattıda o el ısırıldıki?

siz GAFFAR OKKAN gibi ülkesinin tüm insanlarına gösterdigi sevgiyi kürt insanınada

göstermekte tereddüt etmemiş bu uğurda yaşamını feda etmiş AYDINLARIN

YOKLUGUNU sorun soruşturun sorgulayın

kürt sorunuymuş korkuyormuş kürtlerin toprak istemesinden , vatanın

bölünmesinden korkuyormuş , daha çok korkarsın

kürdün yiyecek ekmeği yok , kürdün sefaletine 80 yıldan beri çanak tutmuş olan;

toprak reformunu devletin milli hainleriyle birlikte sırtsırta vererek engellemiş

olan mülki amirler poltikacılar siyasetçiler bürokratlara ve sıgınılacak son kale olarak

vatanseverlikten başka yeri kalmamış ALÇAKLARI konuşsanıza ??

sahi siz hangi azınlıgın feryadı idiniz pomakmı?? çotanakmı??

milliyetçilikmiş

semte yeni taşınan esnafların soyulmamak için milliyetçi elemanların mekanına ugrayıp 10.. 15 lahmacun söyleyip

tanışıklık kurduğu milliyetçilikten başka milliyetçilik yok ...!!!

Konu one tarafından (23-04-2009 Saat 02:56 ) değiştirilmiştir.
Alt 23-04-2009, 14:20
tanset
Üye Değil

Korkularımızı yıllardır aynı cümlelerle harfi harfine söylemeyi değiştirmeden yaşıyoruz.
Birilerinin illaki hekimlik yapması gerekir yoksa bizmi düşüncelerimizdeki yaratıcılığımızdan mı korkuyoruz, anlamsızlaştırmamamız hangi yönümüzü mutlu ediyor yoksa kendi içimizdeki korkularımızın sadece kendi korkularımız olduğunu görmeden bilmediğimiz bir canavarımı yaratıp savaşıyoruz.Savaştığımızı görmeden savunduğumuz her değerin anlamsızca hiç bilmeden mevzilenmekmidir dersiniz, yoksa mahsum bırakdığımız diğer bir yarımıza sahiplenmeden, bunun ismini koymadan kim kar ediyor, kim vatanı sevmiyor, kimler.
Arkadaşlar bizim komşunun evinde kavga var deymeyin aile meselesidir, bizim evde kavga var diyoruz gözümüz pencerede ahhh bir komşumuz gelsede arabuluculuk yapsa pusuda çünkü her halimiz hiç uyumadan iki seçeneğimiz var yaa savaş kuralsızca, acımasızca yada anlamaktır kardeşlik değerlerini, sahiplenmekse her halimizi haklılıklarımıza baktığımız kadar haksızlıklarımızıda görmeliyiz akıyorsa bu amansız zehir her haliyle içimize ki tedavide geç kalmamak gerekir. Yoksa yanılıyormuyuz, kendimiz olmaktanmı korkuyoruz? Nedense bir türlü vazgeçemiyoruz, başkalaşmaktan.

Emperyalizmin acımasız kuralları, menfeatler doğrultusunda herşey mübahtır mantığı....
!!

sevgiler...
Alt 23-04-2009, 16:48
unbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
unbe unbe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Başarı Ödülü 

sevgili Dilaver
göndermek istemem bana kalırsa
ama herkes gittiğine göre ve oğlumun kimseden herhangi bir ayrıcalığı olmadığından
kutsalda bi görev olduğundan gidecek
ama belki onun gideceği zamana kadar değişir sistem!

"Varsan,çarp!!!"

Önerilen Siteler