Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-06-2009, 11:28
AzinliginFeryadi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AzinliginFeryadi AzinliginFeryadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Umarım çok geç olmaz Ayrıntı.Böyle giderse Dünya, kahrimizi daha fazla çekemeyecek.

1)A, A'dır. 2)A, B değildir. 3)A, aynı zamanda hem A, hem de B olamaz.
Alt 11-06-2009, 21:36
boğaziçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
boğaziçi boğaziçi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

George Friedman, bütün dünyanın gündemine bomba gibi düşen Gelecek 100 Yıl "21. Yüzyıl İçin Öngörüler" kitabında "21. yüzyılda ihtiyarlayan Avrupa, bugün elinin tersiyle ittiği Türkiye'nin genç nüfusunu çekmek için “promosyon” yapar hale gelecek. AB -hâlâ var olacaksa- tam üyeliği Türkiye'ye altın tepside sunacak.
http://www.turktime.com/haber/2050-Y...Haritasi/57695

``biz daima hakikati arayan ve onu buldukca ve buldugumuza kani oldukca ifadeye cur`ret gosteren adamlar olmaliyiz.``mustafa kemal ataturk
Alt 11-06-2009, 21:44
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ne güzel bir harita ya o öyle ama balkanlardan orta avrupaya kadar daha genişlemesi gerek değilmi hatta orta asyadan çin sınırlarına

Saygılarımla...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 12-06-2009, 13:42
selanikli selanikli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Serdar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ama mühendisler neyin doktoru olduklarını anlayamadılar. Onlar da aslında toplumun doktoruydular. Fakat, makinelerin ihtişamına fena kaptırdılar kendilerini. Ver yansın ettiler, makineleşen dünyaya. Medeniyet sandılar robot kollarını. Herşeyin büyük ölçekte üretimini araştırdılar, tasarladılar. Bu şekilde büyük yanlış yaptılar. Üretimin kontrolünü başkasına devrettiler. Ve tabi ki gücü ve parayı da.
Sevgili Serdar;
ben bir mühendisim, mühendisleri iyi tanırım, onlar genellikle iyi bir teknisyen olmuşlardır.
Toplumsal sorunların çözümünü mühendislerden bekleme derim.
İkincisi üretimin kontrolü hiç bir zaman mühendislerde olmadı.
Çözümü, toplumbilimlerine vakıf insanlar geliştirebilir ancak.
Toplumsal sorunların da çözülebileceği tek platform siyasi platformdur diye düşünüyorum.
Her aydın ve dürüst insan mutlaka politikanın göbeğinde olmaya çalışmalıdır.
Saygılar.

Yarin yanağından gayrı, her yerde, her şeyde, hep beraber demek için.
Alt 12-06-2009, 13:50
selanikli selanikli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sayın güç istenci'nin iyimserliğine katılıyorum.
Ayrıca şu noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum.
Baraj duvarında açılacak ufacık bir delik, o kadar kısa sürede baraj duvarını yıkar ki, kimse tahmin bile edemez.
Birikim sağlamdır, endişem yok. Öyle şeyler oluverir, bir bakarsınız herşey değişivermiş.
Verili koşulları, değişmez sanmak her zaman yanıltıcı olmuştur.
Baraj duvarında ise hatırı sayılır delikler açılmış durumdadır.
Saygılar.

Yarin yanağından gayrı, her yerde, her şeyde, hep beraber demek için.
Alt 12-06-2009, 18:53
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Güçistenci´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşlar bu kadar karamsar olmayın bea.

100 yıl önce ben dinsizim diyebiliyor muydu bizim dedelerimiz? ya da sokaktaki biri ben ateistim diyebiliyor muydu? hatta onu geçin. fes takmadan dolaşabiliyor muydu? ama şimdi fikirlerimizi yazabileceğimiz sitelerimiz bile var. engellemelere rağmen kavgamıza devam ediyoruz. dinlerin gerçekleri gün ışığına çıktıkça insanlar dinlerini bırakmaya devam edecekler. zaman her zaman dinlerin alehine işliyor bu devirde. ayrıca türkiyenin çoğu da gerçek müslüman değil. yumuşak müslüman... dinin her türlü aşırılıklarını reddiyor bizim halkımız. bu iyiye işaret.

http://en.wikipedia.org/wiki/Irreligion

30-40 seneye kadar fransa kadar dinsiz bi ülke oluruz. 70-80 seneye kadar da rusya kadar dinsiz. ben buna inanıyorum!
Tam tersine Avrupa kıtasında gözle görülür biçimde bir sağa ve hristiyanlığa kayma var.Neredeyse her yerde hristiyanlığa atıfta bulunulması tartışılıyor.Ülkelerdeki seçmenlerin oylarındada sağa ve yükselen milliyetçiliğe doğru bir kayma var.

Rusya konusundada şunu söleyebilirim 80 seneye yakın bir Kominist tarihe,zorlamaya,felsefeye ve eğitime rağmen kominizmin çöküşü ile halk sanki din olgusu hiç ellerinden alınmamış gibi kiliselerdeki yerlerini almışlar ve o kadar zorlama dinsizlik propagandasına rağmen yeni eski tüm nesillerde bir dini anlayış ortaya çıkmıştı.Bunun yanında rusyadaan bir çok inasn ortodoks misyonerliği için dünyaya açılmaya ve bir nevide bu mezhepin papa'lığını üstlenmey girişmiştir.

Ayrıca bir milletin gelişmesine din engel olmaz.Her eğitimi düzgün yapan ve bilme önem veren millet uygar gelişmiş bir toplum yaratabilir hatta yaratır.İster herhangi bir dine bağlı olsun,ister inançsız olsun.Yeterki herşeyi doğru olarak algılayıp,sahte din yobazlarından uzak durup,dünya egemenliği için çalışan sahte oluşumlara kanmayarak,güzel bir toplum oluşturmaya caşışarak bir millet iyi yerlere gelebilir.

Saygılarımla...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 12-06-2009, 21:10
Özne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Özne Özne isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

O harita etkinlik sınırlarıdır ülke sınırları değil. bunu hatırlatayım. Ayrıca devletin elindeki 100lerce kurum satılmışken ve borçlar buna rağmen 2'ye katlanmışken nasıl oluyor o haritada öylesine büyük bir alana etki etmişiz soru işareti. Harita gerçekçi değil ve bu haritanın çizdirilmesinde farklı nedenler mevcut. Başkalarının çizdiği haritalara bakıp konuşacaksak yine başkalarının çizdiği haritaları da göstermekte fayda var.
Alt 12-06-2009, 21:16
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger bogazici;

Ne o, yeni bir "Osmanli Imparatorlugu" mu? Bence, sen elinin altindaki topraklari gercekci bir bicimde korumaya yonel de; hic olmazsa; tum farklar rahat etsin. Osmanli hayaliyle yasamak, kimseye bir sey kazandirmaz. Cunku;

ELINDEKINI KORUMAYIPTA, DISARIYA GOZ DIKEN; SONUNDA ELINDEKINI DE KAYBEDER. Gelecekteki Turkiye icin onemli olan; uzerinde yasayanlarin gercekci birligi, butunlugu ve uniter yapisidir. Hedef sinirlar uzerinde degil; toplumun bilinclenmesi, egitim almasi ve antiayrimcilik ve birey olma bilincini almasi olmalidir. Devleti icin var olan vatandas degil; bireyi icin var olan devlet. Iste gelecek hedef budur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 12-06-2009, 22:17
boğaziçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
boğaziçi boğaziçi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sayin evrensel,
dusunceleriniz icin tesekkur ederim de ben bir yorum yapmadim ki.sadece olan bir haberi buraya tasidim(basliga uygun olarak,boyle bir gorus de var olmasi acisindan)

``biz daima hakikati arayan ve onu buldukca ve buldugumuza kani oldukca ifadeye cur`ret gosteren adamlar olmaliyiz.``mustafa kemal ataturk
Alt 12-06-2009, 22:22
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger bogazici;

Anladim, aciklamalariniz icin de, tesekkur ederim. Ben de; evrensel-insan'in bireysel dusuncelerini dile getirdim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

Önerilen Siteler