Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Önerdiğimiz Başlıklar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-01-2010, 20:11
naper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
naper naper isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayfa başındaki yanıtım gayet açık ve net.aynı şeyleri kere kere yazdırmak mı istiyorsun bana.
dön sayfa başına oku...olmadı ulemaya sor.

bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak,sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz
Alt 05-01-2010, 20:35
oldschool oldschool isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

emrerd´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sayfa başındaki yanıtım gayet açık ve net.aynı şeyleri kere kere yazdırmak mı istiyorsun bana.
dön sayfa başına oku...olmadı ulemaya sor.
ben senin yaptığın gibi filozoflara, aydın diye adlandırılan kesime, rousseuya yada başka birine sorup onların doğru dediğine doğru yanlış dediğine yanlış demiyorum. sorguluyorum ben. aynı şekilde russo yada başka bir filozofun-düşünürün dedikleri bana kesin-tartışmasız deiller değildir. ona göre bizden her zeki-akıllı-bilgili dediğimiz kişlerin de dediklerini kabuk etmeliyiz.
Alt 06-01-2010, 10:50
Üye

oldschool´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ben senin yaptığın gibi filozoflara, aydın diye adlandırılan kesime, rousseuya yada başka birine sorup onların doğru dediğine doğru yanlış dediğine yanlış demiyorum. sorguluyorum ben. aynı şekilde russo yada başka bir filozofun-düşünürün dedikleri bana kesin-tartışmasız deiller değildir. ona göre bizden her zeki-akıllı-bilgili dediğimiz kişlerin de dediklerini kabuk etmeliyiz.
başlangıcı doğru yapmışsın.ama sonuç yanlış.
tabii ki bilim adamları,filozoflar benim için anlamlıdır.ancak sorgulamadan kabul etmek benim dünya görüşüme ve düşünüş tarzıma aykırı ihtiyar...
sorgulamadan kabul etmek konusunda rakip tanımayan kitle müslüman kitlesidir.ellerinde bir tek delil/kanıt olmadan inanırlar...çoğunluğu kuranı okumamıştır.
eğer okuyup önyargısızca değerlendirmiş olsalardı yapılan basit matematik hatasını göreceklerdi.en azından 4 işlem bilenler...
ama inan ben çok görmüyorum.ne yapsın muhammet okuma yazması bile yokmuş.en azından sonuca yaklaşmış...

bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak,sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz
Alt 07-01-2010, 10:46
Fatihcrs Fatihcrs isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sizler olayı kendi mantığınızca yanlış görmeye çalışıyorsunuz...
zaten yaptığınız iş bu mantık çarpıtması...

Aklı zekası olan zaten oradaki miras paylaşım olayını anlıyor...Sizde anladınız aslında ama anlamamaya çalışıyorsunuz kendinizi kandırıyorsunuz...

Evrim teorisi çürümüştür sizler türlerinin son örnekleri olarak faaliyet göstermektesiniz...

Tek gerçek varlık Allah'tır.Bizler sadece gölge varlıklarız...

Matematik hatasıymış pehhhhh

Adamlar bağırıyor bizler maymunuz diye : Kardeşim bizler insanız siz kendinizi öyle görmeye devam edin...
Umulurki doğru yolu bulasınız...

Kaza ve Kaderi inkar edenin inkarı bile, bilki, Kaza ve Kaderdendir.www.evrimkomedisi.com
Alt 07-01-2010, 11:14
Üye

Fatihcrs´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sizler olayı kendi mantığınızca yanlış görmeye çalışıyorsunuz...
zaten yaptığınız iş bu mantık çarpıtması...

Aklı zekası olan zaten oradaki miras paylaşım olayını anlıyor...Sizde anladınız aslında ama anlamamaya çalışıyorsunuz kendinizi kandırıyorsunuz...

Evrim teorisi çürümüştür sizler türlerinin son örnekleri olarak faaliyet göstermektesiniz...

Tek gerçek varlık Allah'tır.Bizler sadece gölge varlıklarız...

Matematik hatasıymış pehhhhh

Adamlar bağırıyor bizler maymunuz diye : Kardeşim bizler insanız siz kendinizi öyle görmeye devam edin...
Umulurki doğru yolu bulasınız...
bu konu başlığını okudun mu?
hadi tamamını demeyelim,iddia edilen matematik hatasının yazıldığı mesajı okudun mu?

hee biz maymunuz.maymundan geldik.evrim teorisi de zaten maymundan geldik diyor.

Alt 07-01-2010, 13:02
Üye

Kuranı anlamak öyle herkesin harcı değildir.Hele hele bir ateist onun dilinden hiç anlamaz.Onun dilini kavrayacağınız günde gelecek elbet

sağdan soldan bulma kimin çevirisi olduğu belli olmayan kitaplar üzerinde araştırma yaparsanız illaki birşeyler çıkarırsınız...

Nisa - 11 (Çocuklarınız konusunda Allah, erkeğe iki dişinin hissesi kadar tavsiye eder. Eğer onlar ikiden çok kadın ise (ölünün) geride bıraktığının üçte ikisi onlarındır. Kadın (veya kız) bir tek ise, bu durumda yarısı onundur. (Ölenin) Bir çocuğu varsa, geriye bıraktığından anne ve babadan her biri için altıda bir, çocuğu olmayıp da anne ve baba ona mirasçı ise, bu durumda annesi için üçte bir vardır. Onun kardeşleri varsa o zaman annesi için altıda bir'dir. (Ancak bu hükümler, ölenin) Ettiği vasiyet veya (varsa) borcun düşülmesinden sonradır. Babalarınız, oğullarınız, siz onların hangilerinin yarar bakımından size daha yakın olduğunu bilmezsiniz. (Bunlar) Allah'tan bir farzdır. Şüphesiz Allah, bilendir, hüküm ve hikmet sahibi olandır.

Eşlerinizin, eğer çocukları yoksa, geride bıraktıklarının yarısı sizindir. Şayet çocukları varsa, -onunla yapacakları vasiyetten ya da (ayıracakları) borçtan sonra- bu durumda bıraktıklarının dörtte biri sizindir. Sizin çocuğunuz yoksa, geriye bıraktıklarınızdan dörtte biri onların (kadınlarınızın)dır. Eğer sizin çocuğunuz varsa geriye bıraktıklarınızdan sekizde biri onların (kadınlarınızın)dır. (Yine bu hükümler,) Edeceğiniz vasiyet veya (varsa) borcun düşülmesinden sonradır. Mirası aranan erkek ya da kadın, çocuğu ve babası olmayan bir kimse olup erkek veya kız kardeşi bulunursa onlardan her biri için altıda bir vardır. Eğer bundan fazla iseler, bu durumda -kendisiyle yapılan vasiyette ya da (varsa) borçtan sonra- üçte bir'de -zarara uğratılmaksızın onlara ortaktırlar. (Bu size) Allah'tan bir vasiyettir, Allah, bilendir, (kullara) yumuşak olandır.

Kaza ve Kaderi inkar edenin inkarı bile, bilki, Kaza ve Kaderdendir.www.evrimkomedisi.com

Konu Fatihcrs tarafından (07-01-2010 Saat 13:14 ) değiştirilmiştir.
Alt 07-01-2010, 13:13
Üye

ayrıca özellikle burası için neden böyle bir idda da bulunulduğunuda biliyorum.Çünkü tam yeridir değilmi herkes anlamaz.Matematik den anlaması gerekiyor.

......................Bunlar bazı şeylerin farkında olupta yalanlamaktır.İşte

Bunu yapan tam anlamıyla Münafıktır işte

Konu güneşinzaptıyakın tarafından (07-01-2010 Saat 16:56 ) değiştirilmiştir. Sebep: üslup sorunu...
Alt 07-01-2010, 13:51
Üye

ayrıca özellikle burası için neden böyle bir idda da bulunulduğunuda biliyorum.Çünkü tam yeridir değilmi herkes anlamaz.Matematik den anlaması gerekiyor.

..................................Bunlar bazı şeylerin farkında olupta yalanlamaktır.İşte

Bunu yapan tam anlamıyla Münafıktır işte
kızma hocam,kötü söz sahibine aittir.

Konu güneşinzaptıyakın tarafından (07-01-2010 Saat 16:58 ) değiştirilmiştir. Sebep: ilgili mesaj düzenlendiği için...
Alt 07-01-2010, 14:04
Üye

Kızmamak elde olmuyor bazen o kadar mantık sapması yapıyorsunuzki bunları çöze çöze içyüzü daha iyi anlıyorum ve sinirleniyorum ......................
Kuran'ı Kerimde Namazıda tarif etmez ama Namaz kılınacak der Farz'dır.Onuda peygamberimiz öğretmiştir.Artık şu mantık çarpıtlamalarını bırakın matematik hatası dediğiniz konunun cevabını arkadaşlar zaten vermişler.Siz anlamamazlıktan geliyorsunuz.

ama benim içim rahat Allah'ın vaadi gerçekleşecek sizden eser kalmayacak ilerleyen yıllarda bunu hissedeceksiniz zaten...

Allah'ın vaadi gerçektir.

Onların Allah'ın dışında kendilerine yardım edecek velileri yoktur. Allah kimi saptırırsa, artık onun için hiçbir (çıkış) yolu yoktur.

Konu güneşinzaptıyakın tarafından (07-01-2010 Saat 16:59 ) değiştirilmiştir. Sebep: üslup sorunu...
Alt 07-01-2010, 15:05
Üye

...............................

Kuran'ı Kerimde Namazıda tarif etmez ama Namaz kılınacak der Farz'dır.Onuda peygamberimiz öğretmiştir.Artık şu mantık çarpıtlamalarını bırakın matematik hatası dediğiniz konunun cevabını arkadaşlar zaten vermişler.Siz anlamamazlıktan geliyorsunuz.
namazı nerede tarif ederler peki?kim tarif eder?peygamberin kime öğretmiş,nasıl öğretmiştir?(bir kağıda mı yazmıştır,flash belleğe mi kaydetmiştir v.s.)
arkadaşlar matematik hatasına ne cevap vermiş?
ben söyleyim ne cevap verdiklerini.
"hadislerde kurandandır" bu yanıtın üzerine bende demişim ki "neden kuran ile birlikte ciltlenmiyor?" "hadisler kuranı tamamlar mı?"
arkadaşlar bu soruya cevap verememiş.onu ne yapacaz fattik?
yani muhammet kuranı iyi uyduramamış,200 sene sonra başkaları hadis uydurup düzeltmiş..

ama benim içim rahat Allah'ın vaadi gerçekleşecek sizden eser kalmayacak ilerleyen yıllarda bunu hissedeceksiniz zaten...
bol şanslar,buna ihtiyacın olacak

Allah'ın vaadi gerçektir.
allah gerçek değil ki...

Konu güneşinzaptıyakın tarafından (07-01-2010 Saat 17:00 ) değiştirilmiştir. Sebep: ilgili mesaj düzenlendiği için...

Önerilen Siteler

Etiket
algoritma, allah, hadis, hatası, islam, kuran, matematik, muhammed