Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 31-07-2010, 23:13
Sorgulayıcı Sorgulayıcı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Tanrı ve mutluluk

Kusura bakmayın ama birkaç bölümde başlık açmayı denedim açamadım. Şimdi tartışmaya açmak istediğim konuyu anlatayım. Bu yazışmalıkta dinleri eleştiriyor ve mantıksız taraflarını gösteriyoruz. Bu güzel ama dindar olarak yetiştirilmiş birini düşünün. Bu insana inandığı bütün kutsallığın bir masal olduğunu anlatmak onu ciddi bir bunalıma sürüklemez mi? Belki sizin kendi inanışı hakkındaki mantıksızlık savlarınızı bir yerde onaylayacak ama eninde sonunda "Tanrı-din yoksa yaşamanın bir anlamı yok" gibi bir kesinlemeye gidecektir yetiştirilme şeklinin bir yan etkisi olarak. Biraz da bunu konuşmalıyız? Dindar olmak üzere sıkı bir eğitim almış bir insan Tanrısız nasıl mutlu olabilir? Sonsuz hayat vaadinin bir saçmalık olduğunu, tek hayatlı olduğunu olurlayarak nasıl mutlu olabilir? Zor anlarında, bir şeyin olmasını istediğinde bu istediği yakarı biçiminde Tanrıya yöneltme tepkesel hurafesinden nasıl kurtulabilir? Tanrısız bir yaşam dincilerin savladıkları gibi insanı boşluğa?, uyuşturucuya?, intihara? mı götürür? Yazışmalığı dipdoruk incelemedim tabi ama bence biraz da bunu tartışmalıyız? Hem dinsiz hem mutlu olmak konusunu... Şimdiden teşekkür ediyorum.
Alt 31-07-2010, 23:15
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygidegder sorgulyici;

Sitemize ve aramiza hosgeldin.

Baslik acabilmen icin, belirli bir mesaj sayisini doldurmus olman gerekiyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 31-07-2010, 23:32
Sorgulayıcı Sorgulayıcı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

11 iletiden sonra açmayı denedim ama açamadım yine de...
Alt 31-07-2010, 23:45
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın sorgulayıcı, öncelikle hoşgeldiniz.

Peki şöyle düşünelim, yalan vaadler içinde mutluyu oynamaktansa gerçek mutluluğun peşine tüm insanlık düşsek nasıl olur?

Kalıcı olmanızı dilerim.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 01-08-2010, 00:41
hackercesur hackercesur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bir de şöyle düşün...

Mesela ben 17 yaşıma kadar inanmakla inanmamak arasında cennet ve cehennem ikilemindeyken. Daha mı iyi oluyor ?

Ya da cehennem korkusuyla yaşamak. Bir ömür saçma bir inanç yüzünden ibadet etmek. Sabahın köründe kalkmak vs...
Asıl dinlerden uzaklaşınca özgürlüğü yakalıyorsunuz...

Tabusuz ve sadece insan olarak. Forumun genelindeki inanmayan arkadaşların mesajlarından hayata bakış açılarını ve yaşam şekillerini ögrenebilirsiniz.

Saygılar... Sorgulamak güzeldir...
Alt 01-08-2010, 01:14
n4n0_s3c0nD n4n0_s3c0nD isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dikkat cekdimde bugüne kadar Allaha ne kadar yalvardiysam hic mutluluk gelmedi bana !.. Ancak ummadik bir sekilde karsima cikinca SÜKÜR derdim !

Dinde cehennem korkusu ve asiri cennet istekligi vardir !

Kisi Istesede Istemese farkinda olsada olmasa en cok korktugu sey sonsuz cehennemdir !

Agizlar hep "Ben sadece allahdan korkarim" der ama hal buki en cok korktuklari sey cehennem azabidir !

Bu nedenle din insana cok korku verir huzursuzluk yaratir !

Bunu ben kendimde gördüm..

1995 yada 6 yilinda tam olarak hatirlayamiyorum neyse IKINCI SINIFI bir yurtta okudum !

Erzincanda oldugu icin ne gelismis bir yerdi nede cocuklara özen gösterilen bir yer..

Neyseki babam gil avrupaya geldigi zaman ( benim vizem cikmamisdi ozaman ) müdire hanima benim icin baya bir para vermisdiki günlük harclik versinler ve hic ac kalmayayim diye

Ama o zamanlar daha 7 yasinda bir cocukdum..

Benimle beraber annesiz babasiz kalmis ve 18 yasina kadar hep orda kalacak yasayacak bir cok cocuk vardi !

Özellikde orada annesiz babasiz ( hic kimsesiz ) benim yaslarimda bir cocuk vardi !

Altini cok kirleten ve kendisini temizleyemeyen hic kimsede yardim etmeyen haftalardir banyo yapamayan hep kokan herkez ondan kacan bir cocukdu o !

Müdire hanim bana para verirdi . Bende bakkalda aklima eseni alirdim orda !

Öyle bir gün geldiki Aldigimi bu cocuga paylasdim ama düsündügüm tek sey SEVAP ISLERIM diyorumdum

Düsünün daha 7 yasinda sevap islemek icin bu cocuga yardim ediyorsam acaba büyüyünce sevap islemek neler yapardim ?

Yani cocukken aklimdaki sey YARDIM etmek degil sevap islemek icin paylasmakdi ! Ozamanda din dersini yeni gördük cennetten bahsettiler bize.

Sirf cennete girmek icin cehenneme atilmamak icin 7 yasinda bir cocuk olarak sevap islemeye calisiyordum !

Erkekler icin 9 yasinda günahlarin basladigini ve hic günahim olmasin diye hep 8 yasinda kalmaya calisiyordum ! Cehennem korkusu ta cocuk yasta baslar ama büyünce devam ediyorsa aklini iyce yikamis demekdir !

Simdi cok zekice düsünebiliyorum !

Dinleri red ederim ama genede tanri inancim vardir

Allaha yalakalik yapacagima günah islerim daha iyi !

Müsrikleri buldugunuz yerde öldürün ayeti dinliyipde

Sevap islemek icin müsrik avina cikacak degilim

Malum ben öldürmessem ne günahim ne sevabim olacak .. Ama sirf sevap islemek icin öldürürsem OZAMAN BUNA YALAKALIK derler !

Öldürmedigim icin varsin birkac sevabim eksik olsun !

Iste bu mantik KURANI KERIMI ve MUHAMMED mantigini RED ediyor !

Tanrinin varlidigini yoklugunuda Bilime birakiyorum !

Suskunlugum Asaletimdendir ! Her Lafa Verecek Bir Cevabim var ! Lakin Bir lafa Bakarim Lafmi diye ! Birde Söyleyene Bakarim Adam mi diye !
Alt 01-08-2010, 11:43
Titan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Titan Titan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sorgulamalarının fikirlerine olumlu yansıması dileğiyle hoşgeldin, Sorgulayıcı.

"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"

Ernesto Che Guevera
Alt 04-08-2010, 03:10
zapata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
zapata zapata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bir süredir yoktum. Hoşgeldiniz.

.....Bütün insanlığa savaşsız, sömürüsüz, özgür ve mutlu bir dünya dileğiyle.....
Alt 04-08-2010, 11:49
Melody_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Melody_ Melody_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sorgulayıcı´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kusura bakmayın ama birkaç bölümde başlık açmayı denedim açamadım. Şimdi tartışmaya açmak istediğim konuyu anlatayım. Bu yazışmalıkta dinleri eleştiriyor ve mantıksız taraflarını gösteriyoruz. Bu güzel ama dindar olarak yetiştirilmiş birini düşünün. Bu insana inandığı bütün kutsallığın bir masal olduğunu anlatmak onu ciddi bir bunalıma sürüklemez mi? Belki sizin kendi inanışı hakkındaki mantıksızlık savlarınızı bir yerde onaylayacak ama eninde sonunda "Tanrı-din yoksa yaşamanın bir anlamı yok" gibi bir kesinlemeye gidecektir yetiştirilme şeklinin bir yan etkisi olarak. Biraz da bunu konuşmalıyız? Dindar olmak üzere sıkı bir eğitim almış bir insan Tanrısız nasıl mutlu olabilir? Sonsuz hayat vaadinin bir saçmalık olduğunu, tek hayatlı olduğunu olurlayarak nasıl mutlu olabilir? Zor anlarında, bir şeyin olmasını istediğinde bu istediği yakarı biçiminde Tanrıya yöneltme tepkesel hurafesinden nasıl kurtulabilir? Tanrısız bir yaşam dincilerin savladıkları gibi insanı boşluğa?, uyuşturucuya?, intihara? mı götürür? Yazışmalığı dipdoruk incelemedim tabi ama bence biraz da bunu tartışmalıyız? Hem dinsiz hem mutlu olmak konusunu... Şimdiden teşekkür ediyorum.
hoşgeldiniz. =) bahsettiğiniz konu bana cok sevdığım bir arkadasımı hatırlattı. bu arkadasım daha anne karnındayken ilahiler dinletilmiş, cocukken geceleri masal yerine peygamberin hayatı anlatılarak uyutulmuş bir insan.Oldukca zeki ve paylaşımcı da. görüşlerimiz taban tabana zıt olmasına ragmen cok iyi arkadaşız. ancak ona çelişkilerden tutarsızlıklardan bahsettıgımde bazı seyleri gormesını ıstedıgımde bana verdiği tek cvp "hayır butun hayatımın sorumluluğunu alamam herseyi ben yapmış olamam" oluyor. yani bunalım, boşluk duygusu yerine -dinliyor ve anlıyor olmasına rağmen- "göz ardı" etme şeklinde bir koruma mekanizmasına sahip. çoğu kişininde boyle tepki verdiklerini düşünüyorum.

""Realiteyi kişisel hesaplarıma göre değil, netlikle algılamayı seçiyorum""
Alt 04-08-2010, 19:10
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Hosgeldiniz.

Önerilen Siteler