Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-02-2011, 00:50
ExUlul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ExUlul ExUlul isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Kuran'da Evrime Hanif Bakış Açısı: Evrim İle Kuran Çelişmez

Özgür düşüncenin önüne AhbAp gibi setler çekmek istiyenler,Sinsi tuzaklar kurmak isteyenler hep kaybetmişlerdir.
Örneğin şu dinden çıkmak üzere olan arkadaş ile ilgili hikaye beni en çok güldüren dialoglardan bir tanesiydi;

Elbette EVRİM ile Kur'an birbiri ile çelişmez,bilakis örtüşür.

Şimdi siz düşünmeden tepki gösteriyorsunuz diye bir düşüncemizden/tezimizden vaz mı geçeceğiz?
Bunun adı gericilik değlmidir? istemezuk! mantığı bu değil mi?
Birileri 1400 yıldır Kitabı düzgün çevirmediği ve çağdaş yorumlamadı diye insanlar neden bu kadar işkence çeksin? Bu da mı Allahın suçu
Bİz her Canlıyı Su temelli yarattık ifadesi...ve Yine İNSAN suresi insanın üzerinden milyarlarca yıl geçtiğine işaret eden ilk suresi (DEHR)
Bunlardan daha da önemlisi "Cealna" ve "Halaqna" ,"Bedia"...Fatır" ...gibi fiillerin türkçeye çevirili uğradıkları anlam daralması ve kayıpları nedeni ile HEPSİNE YARATMAK denilmiş ve geçilmiştir.Bizler bunların farklı fiiller olduğu ve günümüz bakış açısı ile Hücre bölünmesine, evrime ve kademe kademe tekamüle işaret ediyor deyince hemen MUCİZE İCAD eden şarlatanlar olarak damgalanmamız veya KArun Kahya gibi üç kağıtcıların kategorisine indirgenmemiz mi gerekiyor?
Bu konuları uygun başlıklarda tartışmak...ama karşılıklı birbirimizi ANLAMAK için yazışmak dileğiyle...İlla ki bir tarafın diğer tarafı ikna etmek gibi bir görevi yok.

selam ve sevgi ile...
Ulul

ahbAp Diyor ki
Evrim nedir? Buyrun anlatın. Evrimle ilgili en temel bilgilerimizden biri, her tür bir başka canlı türünden evrimleşerek/değişerek oluşmuştur değil mi? Evrim kuramına göre insan, bir önceki basamak olan primatlardan evrimleşmiştir. Primatlar da bir önceki versiyonlarından. Ve bu böyle sürer gider.

Yani, insan daha önce başka şeylerdi ve değşerek bugüne geldi, değil mi?

Kuran ne diyor?

Meryem 67: İnsan, daha önce başka bir şey değilken kendisini yarattığımızı düşünmez mi?

Buyrun izah edin!
Alt 07-02-2011, 00:56
oguzay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
oguzay oguzay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

ExUlul´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Örneğin şu dinden çıkmak üzere olan arkadaş ile ilgili hikaye beni en çok güldüren dialoglardan bir tanesiydi;

(...)

Ulul
Size göre komik olan neydi?
Alt 07-02-2011, 01:02
Üye

Yukarıda ki Alıntı başka bir konu başlığının devamında gelişen bir tartışmanın sonucu buraya ayrı bir başlık olarak açılmıştır.

Kısa bir hazırlık ile başta sayın AhbAp ve dileyen ciddi tartışmacıların konuya katılımı sonucunda hepimiz Kuran Ayetleri ile Evrim teorisinin çelişip-çelişmediğini...Nerede birbirini desteklediği ve hangi ayetlerde desteklemediğini göreceğimizi düşünüyorum.
Amacımız Kuran dışı kaynaklardan ziyade Kuran Ayetlerini özgün yorum ve gerektiğinde kelime anlam ve etimolojisi ile gözler önüne sermek olacaktır.
Söz konusu kelimelerin Kuranda farkli kullanımlarıda yine Kuran Ayetleri ile karşılaştırmalı olarak verilecektir.Böylece Kuran araştırmalarında bir Metot olarak ortaya çıkan,"her kelimenin yine Kuran içinde kullanımının karşılaştırılması" ile Kuran dışı kaynaklara başvurmadan Kuranı doğru anlama yöntemi uygulamalı olarak sergilenmiş olacaktır.
Sizlerde konuya katkı yaparken lütfen Ayet no ve meal ise çeviri sahibini kaynak olarak belirtiniz.
Evrim teorisi ile ilgili Bilimsel görüş ve düşünceleri de yine kaynak göstererek belirtmeniz önem arz ediyor.
Katılımınız için şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla...
Ulul
Alt 07-02-2011, 01:06
Üye

Basic´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Size göre komik olan neydi?
sayın Basic sanırım aynı anda ileti asmışız;cafe bölümünde devam eden konda Sayın Ahbap'ın anlattığına göre bir arkadaşı evrimin kuranla çelişmediğini keşfetmesi üzerine dinden çıkmaktan vazgeçmiş.
İlk etapda komik olan buydu ama tabi bağlamından kopan dialoglar farklıda algılanabilir.
Tıpkı bir dilden çevrilen bir esprini başka dilde-ne kadar iyi çevrilsede- orjinali gibi anlaşılamaması gibi.
Alt 07-02-2011, 01:15
AhbAp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AhbAp AhbAp isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sayın Basic sanırım aynı anda ileti asmışız;cafe bölümünde devam eden konda Sayın Ahbap'ın anlattığına göre bir arkadaşı evrimin kuranla çelişmediğini keşfetmesi üzerine dinden çıkmaktan vazgeçmiş.
İlk etapda komik olan buydu ama tabi bağlamından kopan dialoglar farklıda algılanabilir.
Tıpkı bir dilden çevrilen bir esprini başka dilde-ne kadar iyi çevrilsede- orjinali gibi anlaşılamaması gibi.
Sayın ExUlul,

Gerçekten okuduğunuzu anlamakla ilgili bir sorununuz olduğuna inanmıyorum. Çabanız, kendinizi ifade edebileceğiniz tek şekle herşeyi çekmeye çalışmak.

AhbAp´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir süre önce samimi bir arkadaşımla Kuran üzerine bazı sohbetlerimiz oldu. Bu arkadaşım, İslam ile evrimin çatıştığı konusunda çok net değildi. Bununla ilgili verileri bilebildiğim ve aktarabildiğim kadar ilettiğimde, bu arkadaşımda dinin insan yapısı olabileceği ile ilgili son derece hızlı bir şüphe oluştu ve ateşli bir şekilde araştırmaya girişti. Ben bu noktaya kadar görevimi yaptığımı düşündüm; Kuran'ı okumaya başlayacak olması yeterli idi.

Tam da böyle bir dönemde, çevresindeki bir sivri zekalı, Kuran ile evrimin çelişmediği söyleyerek "Biz herşeyi sudan yarattık" türünden ayeti kendisine göstermiş. Sonuç? Bahsettiğim arkadaşım yine aynı hızla sevgili dinine geri döndü ve araştırmalarını "daha fazla kafasının karışmaması" amacıyla sonlandırdı.

Şimdi bu ılımlı yaklaşımın, yalanın sürdürülmesine olan katkısı ile ilgili sözlerimi algılayabiliyor musunuz?

Biz dinden böyle çıkmadık mı? Evet böyle çıktık. Kendimizi kandırmadığımız için, "Heee, aslında burada mecaz vaaaaaar, yani aslı şudur" demediğimiz için çıktık.
Şimdi, başlığınızı açtınız. İlk mesajınızda "buyrun izah edin" dediğim ayet de duruyor. Elbette bunu, hemen üstteki alıntımda son bold kısımdaki keyfiyetle yapacağınızı da bile bile soruyorum.

Buyrun izah edin!

When You Kill A Man, You're A Murderer
Kill Many And You're A Conqueror
Kill Them All And You're A God!

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 07-02-2011, 02:23
Üye

Sayın AhbAp,

Sizin daha konu bile başlamadan gerginlik ve saldırgan tavırlara bürünmenizi eksik öz güveninize,dolaysı ile bilgi eksikliğinize bağlıyorum.
Ne demek "Okuduğunu anlamama"? Bu resmen karşısındaki kişiye Gerizekalı imâsı ile Hakaret etmektir.
Aslında bu tartışma cesaretinin olmamasının verdiği Sabote etme düşüncesinin tezahürü.

Bu resmen minderden kaçmaktır.Bu zavallı bir taktikdir.Bunu herkes görüyor.

yazık.

kaygılarımla.

not :acaba alıntılamamakla hata mı yaptım.Çünkü içerik değişiyor iletinizde?
Alt 07-02-2011, 02:27
Kıdemli Üye

Sayın AhbAp,

Sizin daha konu bile başlamadan gerginlik ve saldırgan tavırlara bürünmenizi eksik öz güveninize,dolaysı ile bilgi eksikliğinize bağlıyorum.
Ne demek "Okuduğunu anlamama"? Bu resmen karşısındaki kişiye Gerizekalı imâsı ile Hakaret etmektir.
Aslında bu tartışma cesaretinin olmamasının verdiği Sabote etme düşüncesinin tezahürü.

Bu resmen minderden kaçmaktır.Bu zavallı bir taktikdir.Bunu herkes görüyor.

yazık.

kaygılarımla.
Kahve falı bakmayı bırakın da konuya girin. "Okuduğunuzu anlamadığınıza inanmıyorum" dedim yukarıda; "okuduğunuzu anlamıyorsunuz" demedim ki! Buradan bir de size "gerizekalı" imasında bulunduğumu iddia ediyorsunuz.

Hep iddia ettiğim gibi, öne sürdüklerinizi tartışmak, bunları destekleyecek veriler sunmak yerine, olayı nasıl kişiselleştirebilirim kaygısındasınız.

Ben minderdeyim. Evrim ile ilgili tartışmamıza başladık sanıyordum (eğer katılım gösterirseniz).

Üçüncü kere soruyorum:

Buyrun izah edin!

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 07-02-2011, 02:33
Kıdemli Üye

not :acaba alıntılamamakla hata mı yaptım.Çünkü içerik değişiyor iletinizde?
Hangi iletinin içeriği değişmiş?

----------------

war is over
(if you want it)

Önerilen Siteler

Etiket
evrim teorisi, gerçek kuran, kuran ayetleri