Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-08-2006, 15:06
imported_ozer imported_ozer isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Bu Ayet Kime Ait

Selamet sizinle olsun olmasına da.
Sazanlık olmasın yapılanlar.
Ne kadar safça savunuyoruz bazı argüman bile sayılamayacak şeyleri.
Açıkça görülen delilleri anlayanlar neden bu kadar mutsuz ve umutsuz.
Kim kimi niçin pataklamaya çalışıyor. Tanrı neden bu kadar seçtiklerine karşı duyarsız. Yoksa tek gerçek seçimi israiloğulları mı???

Sevgiyle bilgiyle hoşkalın hoşça kalın.
Alt 12-08-2006, 15:11
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. Hazretikömürcü;
Aslında tarzımın biraz dışına çıkacağım ama bunu gösterebilmek için yapmam gerektiğini düşündüm. Yani Kur-an'ı Kerimin savunması bana düşmediğini bilmeme rağmen.
Vermiş olduğunuz Azhab 33. ve 38. ayetler konusunda, karşı tez savunucuları; ayetlerin imla kuralı ve retoriğinden çok, anlam, içerik ve tarihsel akış içindeki eylemleri tartışmışlardır. Arapça diline hakim olduğunu yazmış olduğunuz, sitenin isim sahibi Turan Dursun’ un irdelemeleri dahi bu yöndedir. İmla, retorik uyumsuzluklarda değil.
Farklı diller ve çeviriler konusunda bilgi sahibi olmanızı önerebilirim. İçerik konusunda ise; karşıt düşüncenin yoğrulmuş fikirleriyle oluşturdukları tezlerin yanında önemli bir kaynak olarak, Seyyit Kutub’ un Fizilal’il Kur-an tefsiri daha doyurucu olabilir.
Hatalarımı cehaletime bağışlayın.
Alt 12-08-2006, 15:50
servet servet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

cariye demişki;
herşeyin vaktini sabırlı olan allah tayin eder bir nefeslik canımız dan sonra ebedi ahirete gideceğiz cennet cehennem boşuna yaratılmadı !

cariye, hala cennetle kendinizi avutuyorsunuz, cennet umutsuz insanların avuntusudur. o umutsuz insanlarda çoğunlukla islam toplumlarıdır. sen bu dünyada bişey yapma, sömürüye dur diyeme sonra ötede bana cennet var deyip avut kendini, bırakın bunları. allahın hiç işi yokta bu miskin araplara ve o kafadaki diğer islam toplumlarına cennet hazırlayacak.

HER İNSAN TANRIDIR!
Alt 12-08-2006, 17:31
cariye cariye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

servet umutsuz insanların avuntusu değil umutlu insanların yeri cennet ...,
umutsuz olan sizlersiniz sizler cennete allaha inanmıyorsunuz !

bunu bildiğiniz içinde umutsuz bir kıskançlık politikasına girmişsiniz ...

painkiller ben bekliyorum bugüne kadar da hiçbiriniz islamiyete bir kılına dahi dokunamadınız yani ayetlerine ..

hz muhammede de zamanında hendek savaşını kaybetti allah yok mudu ozaman neden yardım etmedi hz muhammede allahın sözünden ve peygamberin emrinin dışına çıktıklarından dolayıdır ki savaşı kaybettiler ....

ve sonunda da kesin bir zafer kazandılar ...

işte kıyametdede kesin bir zafer kimlerin ben bekliyorum sen de bekle ...

ben hem bu dünyada mutluyum huzurluyum umarım ki orada da öyle olurum !
Alt 12-08-2006, 17:46
Üye Değil

Sevgili cariye o kaybedilen savaş uhud savaşı değil miydi?

Biz eger umutsak, sen de umutluysan, mutlu ve huzurluysan, biz kaybetmeye mahkumsak, rahatla, bu kadar sinirlenmene gerek yok, değil mi arkadaşım?.. Yoksa seni kızdıran bunların gerçek olmama ihtimali mi?
Alt 12-08-2006, 18:21
imported_ozer imported_ozer isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Umutlu ve mutlu olmak için neden dünyayı cennete çevirmeyi hadeflemeyiz. Cehennemde yaşamak hoşumuza gidiyor insan olalı beri.

Sevgiyle bilgiyle hoşkalın hoşça kalın.
Alt 12-08-2006, 19:47
Üye Değil

Ben bu siteye yeni girdim siteyi taradım forumda yazdıklarınızı okudum.Ama maalesef çelişkilli sözlerle karşılaştım.Bazı yerlerde kafam karıştı.Şimdi bu şüphelerimi sizlere iletiyorum.Umarım sorularıma tatmin edici cvplar bulur ve bu forumun görevini yerine getirmiş olursunuz:
1)Bu sitede sıkça sorulan sorular bölümlemünde bi ibare görmüştüm ve diyordi ki ......insan ruhuyla..... gibi bi kelimeydi.Şimdi ruh konusu din ile alakalıdır ve öbür dünyanın simgesidir.Nasıl oluyorda din dışı kavramlarla uğraşan sizler bu tür kelimeler kullanıyorsunuz.Bu bir çelişki deilmidir? Hem inanmayıp hem ruhun var olduğunu kabul etmek nasıl açıklanabilir?
2)Yine aynı bölümde ahlak yazan bir cümlede vardı.Yani din olmadan gibi bir kelime ile başlıyordu.Burda ahlak kelimesini kullanan sizler nasıl oluyorda, bir toplumun inancına sygı göstermeyip hakarete varan söylevlerde bulunuyorsunuz?Bu ahlakla nasıl bağdaştırılır?Hoşgörü,saygı gibi kavramlar sizin söylediğiniz din dışı kavramda yok mu?
3)Forumda arkadaşlarımız Kuran meallerini yazıp yorumlamışlar.Peki bu arkadaşları Arapçaya ve Arapça edebiyatına olan hakimiyeti ne kadardır?O günün şartlarını veya sosyal durumu ne kadar bilmektedirler?
4)Kuranda son peygamber olarak geçen Muhammed i kınayan aşalıyan kelimeler kullanmışsınız.Ama günümüzde insanları bebek kadın birlikte acımasızcca katleden insanlar dururken bu insanı kınamanız ne kadar yerinde? Size karşı yaptığı kötülükler nelerdir?Tehdite mi uğradınız?Çünkü sizler normal olarak bu inancı seçmekte özgürdünüz ve seçtiniz de peki nie bu düşmanlık?
5)Peki nie Atatürk'ün bilimsellik dediği yolla yani kanıtlarla açıklama yoluna gitmeyip sadece yorumlara başvurdunuz?Yorumlarınız ne kadar dooru?Dooru ise aldığınız kriterler nelerdir?
6)Forumlarda belirli ayetler söylenmiş.Peki 1400 küsür yıl önce bilim adına hiç bişy yapılmadığı o dönemde çıkan kitapta bahsedilen bazı bilimsel gerçekleri niye es geçtiniz?(İnsanın bir sıvı içinden meydana gelmesi,Arkeolojik kazılarla da belirlenen toplumların uğradığı felaketler...)Ayrıca kitabı bütün olarak nie ele almadınız?
7)Eski dönemlerde bile Tanrı adları bulunduğu halde(Mısır'ın Amon-Ra,Sümerlerin Bermarduk,...) niye tanrısızlık savını ileriye sürüyorsunuz?
8)Peki sizin inancınıza göre bu kusursuz denge yani evren nasıl başalmıştır?Rastgelemi olmuştur bütün bunlar?(Ki rastgele hiçbişy oluşmaz.Örn:Bir taş kendiliğinden ufalanmaz.Belli bi etki olmalıdır.Kendi kendine ufalanması mantıksızdır...)
9)Tahsin Bey'in 14. raporundaki yazan notları ele alıpta, niye Tahsin Bey'in yararlandığı kaynak es geçilmiştir.Niye bulgular dururken (gerçek şeyler) bir insanın yorumuna(ki o sölediği şeyler kitabında bi damla geçmiyor) önem verilmiştir?Tahsin Bey'in bu raporunun Atatürk'ün istediği gibi bi rapor olmadığı ve aralarında gerginlik çıktığı,daha sonra Atatürk Tahsin Bey'in yararlandığı kitapları kendi incelemek istemesi olayları niye göz önüne alınmamıştır?(Bu somamın nedeni bu site de adı geçen şahsın kitaplarında yer almasıdır)
10)Dini kavramlarla dalga geçen arkadaşların bu kavramların sözlük anlamlarını ne kadar biliyorlar?(Cennet,cehennem.tanrı,peygamber.....)
11)Atatürk'ün sizin gibi düşündüğünü neye veya hangi sözüne dayanarak iddia ediyorsunuz?
12)Müslüman ülkeleri dinleri yüzünden gelişemediler diyorsun fakat nie bu ülkeleri dinlerini gerçekten anlamamaları olasılığı nie yok sayıyorsunuz?(Olasılıkları yok saymak, atılan bir zarın hayatta altı gelmicek demek gibidir.Altı zarın üzerindedir,gelebilir.)
13)Tanrıyı bu savaşları,katliamların sorumlusu tutuyorsunuz.Peki kötüyü ve iyiyi seçmede kendi iradesini kullanma özgürlüğü bulunan insanın hiç m suçu yoktur?(Tabancıyı ateşleyen insanın birini vurması gibi olaya benzetiyorum.Tanrıyı suçlamak tabancıyı neden yaptılar die şikayette bulunmaktır.Fakat unutulmamalıdır ki tabanca kendini savunmada önemli bi yer tutar.Ateşleyenin hiç mi suçu yoktur derler bu olyda...)

Bu tür sorular kafamı karıştırdı.Ben olaylara bilimsel açıdan yaklaşmayı seçerim.Kanıt benim *içi geçerli bi yoldur.İnsanın yorumu sakat olabilir.Bunu zamanımızda görüyoruz(İnsanları katletmenin kötü olduğunu savunmayan devletler gib)Bende sizden bu sorularıma cvp bekliorum.
Alt 12-08-2006, 19:53
Üye Değil

hazretikömürcü";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Aşağıdaki ayeti ise ne Tanrı, ne Muhammed söylüyor. Bu ayeti üçüncü bir kişi söylüyor:
Allah’ın, kendisine farz kıldığı şeyleri yerine getirmesi konusunda peygambere bir darlık yoktur. Daha önce gelip geçen peygamberler hakkında da Allah’ın kanunu böyledir. Allah’ın emri, kesinleşmiş bir hükümdür. Ahzab 38.
Bir başka çeviri;
“Allah’ın, kendisine helal kıldığı şeyde Peygamber’e herhangi bir vebal yoktur. Önce gelip geçenler arasında Allah’ın adeti böyle idi. Allah’ın emri mutlaka yerine gelecek, yazılmış bir kaderdir.” (K. 33. Ahzab Suresi, ayet 38). İlhan ARSEL Kuran’ın Eleştirisi c.3., sayfa 200.
Bu ayet, Zeyneb olayından sonra inmiştir. Bu nedenle ikinci çeviri daha doğrudur.
Dikkat ediniz; yukarıdaki ayeti Allah söyleseydi; benim kendisine diye başlardı. Peygamber söyleseydi; Allah’ın bana diye başlardı. Dincilere duyurulur.

hazretikömürcü
bu ayette demek istediği peygamberler günah işlemezler bunlardan ayrıdırlar.Ayrıca meali çevirenin ne kadar dooru yazdığına veya senin buraya ne kadar dooru geçirdiğine de bağlıdır.Lütfen olaylara biraz daha sistematik yolla bakalım.Bence başka başka meal yazanlarında yazdıklarını yanyana koyup karşılaştırmak lazım!
Alt 12-08-2006, 22:05
cariye cariye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

merwe";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili cariye o kaybedilen savaş uhud savaşı değil miydi?

Biz eger umutsak, sen de umutluysan, mutlu ve huzurluysan, biz kaybetmeye mahkumsak, rahatla, bu kadar sinirlenmene gerek yok, değil mi arkadaşım?.. Yoksa seni kızdıran bunların gerçek olmama ihtimali mi?

birincisi ben böyle basit şeylere kızmam ikincisi bunların gerçek olmama ihtimali mi diye sormuşssun !

eğerki olmama ihtimali varsa bende rahatım sizde hesap verecek kimse olmuyacak ama gerçek se dediğim gibi sizler çok huzursuz olucaksınız ben gayet sakin ve huzurluyum allaha inanıyorum ve ortak koşmuyorum ...

bu yüzden ben rahatım ve sakinim ve sinirlenmem için bana hakaret etmeniz gerekecek ki sadece ozaman belki kendimi tutamam sinirlenirim ...

bak bana ulan man kafa mahluk diyen anti dine karşı bile uslubumu bozmadan cevap verdim topik silinmiş !

küfür varmı orada bir bakın ...

sizlerin hayat tarzı yanlış ayetleri inkar ediyorsunuz allahı inkar ediyorsunuz inanmadığınız bir felsefeyle bize birşeyler anlatmaya çalışıyorsunuz ama kimse size inanmıyor !

bukadar mı yanılgıdasınız maalesef ayetler sizleri tek tek doğruluyor gözler perdeli kulaklarda ağırlıklar var ve kalpler mühürlü ...
Alt 12-08-2006, 22:23
Üye Değil

ama ben hala sorularımın cvplanacağı ümidi ile beklemekteyim yani bilgilendirme amacı güdmüyo mu bu forumlar

Önerilen Siteler