Hasan Akçay´isimli üyeden Alıntı
(...)
*
Evet sayın Basic, "üzüm taneleri"dir KEVÂİB; "kabe"nin çoğuludur. Tıpkı nasıl rütbeler anlamındaki MERATİB "mertebe"nin, dış giysiler anlamındaki CELABİB "cilbab"ın çoğulu ise.
"Kevâibe etrâbâ"daki "etrâbâ"ya gelince, tamam, YAŞIT demektir ama manav deyimiyle STANDART anlamına da gelir. Nebe' sûresinin anılan ayetleri bağlardan, bahçelerden, meyvelerden, üzümlerden söz ettiğine göre ETRÂBÂ kelimesi üzümleri niteliyor.
Bir salkımdaki "kevaib"in yani, Urfa diliyle, "kara üzüm khabbe"lerinin* hepsi aynı güzellikte ve olgunluktadır; kimisi kuru, kimisi koruk değil.
Sevgi ile,
Hasan Akçay
Olursa o kız olsun
Esmerler hovardası
|
Ateist bir sitede müslüman arkadasin biri "Maide-38"i söyle yorumluyordu.
"...Hirsizlarin, fiziksel olarak ellerinin kesilmesi degil, istenilen, yaptiklari kötü eylem(ler)den ellerinin, ayaklarinin cektirilmesidir. ..."
Hele, Nahl / 75-76'yi öyle bir yorumlamis ki... Evlere senlik. Tipki sizin kafa yapiniz. Ama o siz degilsiniz, bu kesin.
Simdi Sn. Akcay, siz diyorsunuz ki "20'nin üzerinde ki mealciye bakmayin, onlardan Kur'an'i bir kisi(HIRTin biri) terceme etmistir ve yanlis terceme etmistir, digerleri de ondan kopya cekmistir, dolayisiyla bu meallerin hepsi yanlis tercemedir."
Bunun böyle oldugunu kanitlarsaniz, sizin " 'sultan'iye üzümlerinizi" kabul ederim. Yoksa tüm söyledikleriniz havada kalir.
http://www.kuranmeali.org/78/nebe_su..._mealleri.aspx
Kara üzüm "khabbe"si
Gönül sevmez herkesi
Olursa o kız olsun
Esmerler hovardası
Bu dörtlügü cok iyi incelemenizi tavsiye ediyorum. Benim anladigim "
Kara üzüm 'khabbe'si" bir "dilberden, hatundan" bahsediyor. Yoksa bu cümleyi takip eden diger cümleler, mantiksiz olurdu. Benim düsüncem bu...
Birde öyle "HIRT" gibi capsiz kelimeler kullanmayin, size yakismiyor.
Saygilar...