Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-08-2006, 17:20
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: İslami Beyin Yıkama İlkokula Girdi

Peki bi soru sormak istiyorum, konuyla alakasız ama...

Biri çıkıp "ben kürtlerin, artık hangi topraklarda yaşıyorlarsa o topraklar üzerinde tamamen bağımsız, ayrı bir devlet olması gerektiğine inanıyorum. Benim çocuğumu da bu ideolojiye uygun yayınlarla yetiştirme hakkım olmalı" dese ne demeliyiz. Böyle bir hak gerçekten var mı? olmalı mı?

m.kara
Alt 21-08-2006, 17:43
turok turok isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bence soru konu ile tamamen alakali,

* * Hicbir dusunce siddeti savunmadikca , siddeti ovmedikce dusunce olarak yargilanamaz cezalandirilamaz.

* Ben kurtlerin ayri bir devlet icinde daha mutlu ve zengin yasayacaklarini dusunuyorum

*demekle

Kurtlerin ayri bir devlet kurmasi icin silahli mucadele etmeleri gerekiyor

*demeleri farklidir.

Birinci dusunce saglikli toplumlarda tartisilir,argumanlari ortaya konur.
Siz dusunceleri ne kadar *yasaklarsaniz yasaklayin dusunceyi ortadan kaldiramazsiniz
Demokrasi icersinde bunun saglikli bir sekilde tartisilmasini saglarsaniz pkk gibi terorist orgutlerin taban bulmasini ,kendilerini dunyaya ozgurluk savascilari gibi lanse etmelerini engellersiniz.

*Hatta ayri bir devlet kurmayi kendine siyasi hedef koyan bir parti de olabilir. Bunlar siddetin gazini alan olusumlardir.
Eger bir millet cogunlukla kendi kaderini tayin etmek istiyorsa tankla tufekle bunun onune gecemezseniz.
Ama boyle bir parti olursa en azindan o dusuncenin ne kadar taraftar buldugunu gorursunuz. Bugun italyada,ispanyada ayrilikci partiler vardir. Bunlara siddete kaymadiklari surece sistem icersinde yasama hakki verilir.

* Ayni sekilde muhafazakar bir hayat isteyenlerede sistemicersinde fikirlerini ,yasama bicimlerini siddete kaymadan var olma ve ifade ozgurlugu tanindigi surece sistem kendini koruma gucune erisir.

* Bunlar benim *kendi dusuncem.Hayali, ayaklari yere basmaz seyler olarak gorulebilir. Ama 80 yilldir yasakci ve az demokrasi iceren sistemizin geldigi bizi getirdigi noktada bellidir.
Alt 21-08-2006, 17:55
liopleurodon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
liopleurodon liopleurodon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Turok.. Piyasada zilyon tane, dini mevzulara dair hikaye vs. var, gazete dergi vs. var. Bunlarla çocuğunun beyinini yıkanmasını istiyorsan, alır evine götürür okutursun. Ama, ben, okulda çocuğum beynin bunlarla yıkanmasını istemiyorum. Bir şeyi, ailenin çocuğuna öğretiyor, gösteriyor olması başka, bunun okullara sokulması başka... Bilmem anladın mı?

Haa, başak demek, kabul edilebilir, makul demek değil, bunu karıştırmayalım. Herkesin, çocuğuna her zırvalığı öğretmesi hiçte doğru, haklı bir davranış filan değildir. Ben çıksam, 6 yaşındaki oğluma satanizm öğretsem, sen ne düşünürsün? Çocuk, karar verme yetisinden uzak, "babam herşeyi bilir" durumundayken, verdiğniz bu eğitimler hipnoz altına girecek ve ömür boyu hipnozcuyu memnun etmek üzere, sorgusuz bir insan olacaktır. Bu insan, modern toplum için tamamen bir kayıptan ibarettir. Bırakın, dinini ergenliğe filan uğraşınca öğrensin. Hurafeye kapısını kapamayı becerebiliyor olsun..
Alt 21-08-2006, 18:25
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kardeşim yetişkinler için uyguladığın hak/hukuk/demokrasi/fikir özgürlüğü gibi kriterleri çocuklarda uygulayamazsın, yok öyle bir şey....
Yani "her anne baba çocuğunu istediği gibi yetiştirsin" diyemezsin,
Televizyonun kumandası var isteyen istediği kanalı seyreder diyerek erotik ve şiddet dolu filimleri çocukların izlediği bir saatte tv'ye koyamazsın.

Ona bakarsan kız çocuklarını okutmayan aileler var, şimdi "bu ailenin kararı hoşgörelim" diyebilir misin?

Çocuk psikolojisine zarar verecek bir şey ailesinden bile gelse engellenmesi gerekir.

Bunu en basit örneği "kuran kursları" uygulamasıdır. Daha el kadar bebeleri alıp oralarda sıkıcı bir ortam içine sokup sonrada onları anlamını bile bilmediği ve dahi bilemeyceği üstelik bilse bile işine yaramayacağı arapça dua ezberletme seanslarına sokarsan çocuğun beynine bir nevi saldırı yapmış olursun. Daha hayatı bile tanımayan ve gördüğü herşeyi sıfırdan öğrenmek zorunda kalan bir çocuk için bu tip papağanlaştırma türü ezbercilik eğitimleri tam anlamıyla beyinsel bir tecavüzdür.

Üstelik kendi dini zorunluluklarının bluğ çağında başladığını düşünen bir dinin temsilecilerinin daha el kadar bebelere namaz kılmayı öğretme çabası ne menem bir haddini bilmezliktir ? Yani adamlar kendi Allah'larının
uygun gördüğü kriterleri bile çiğniyorlar densizce...

Yok öyle şey "ben babayım bu da benim oğlum" diyerek çağdaş eğitim kriterlerinin ve çocuk pedogojisinin dışına çıkarak bir nevi "beyin yıkama" faaliyetleri icra etmek...

Dünya'nın hiç bir yerinde kız çocukları bizim gibi müslüman ülkelerde ki gibi okula gönderilmeme uygulamasına taabi olmuyorlar. Üstüne üstlik bir de kız lisesi / erkek lisesi ayırımı yapılmadı mı hem de devlet tarafından yıllarca bu ülkede, yazıklar olsun bu zihniyete. Hadi onlar şeriatçı da bunu yapıyorlar ya sen devlet olarak hem de Atatürk'ün kurduğu bir devlet olarak nasıl yaparsın bunu ?

Yazıklar olsun medeniyet düşmanı zihniyetlere...
Alt 21-08-2006, 19:54
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Dindar ailelerin çocuklarına verdikleri dini eğitimi bir beyin yıkama olarak algıladıklarını hiç sanmıyorum.
Henüz buluğ çağına gelmemiş çocuklarına dinlerini öğretmeleri buluğ çağına girmekle birden bire kendilerine farz olacak dini vecibelere çocukları yavaş yavaş alıştırmak, onlara Allah ve peygamber sevgisini ağaç yaşken eğilir düsturuyla daha körpecikken aşılamak ve kendilerine ibadetler farz hale geldiği gün çocukların zaten bildikleri ve yıllardır bölük pörçük de olsa uyguladıkları ibadetlere aşina olarak bu ibadetleri aksatmadan yerine getirebilecek yeterliliğe sahip olmalarını sağlamaya çalışıyorlar.

Düşünceleri: hiçbir anne evladını bile bile ateşe atmaz. O halde evladın ateş azabından korunması için gereken iman daha çocuk yaşta verilmeli. Aileler bunu dini bir vecibe olarak yapmaktadırlar.
İslami bir kadın yazarın bir romanında, adet gördüğü gün, hiçbir erkeğin bakışı dokunmadan çarşafa bürünen küçük kızın iffeti ve imanını göklere çıkaran bir konuyu okuyan ebeveynler elbette kendi kızlarının da iffet ve iman bakımından öylesine üstün olması için çaba sarf etme gereği duyacaklardı.
Müslüman aileler çocuklarına okutacakları kitapları titizlikle seçiyorlar. Ve sanırım klasiklerde onlara ters gelen bazı durumlar dini öğlerle bertaraf edildiğinde epeyce memnun olmuşlardır.
'Şu çimen, şu ağaç bile hergün defalarca rükuya gidiyor. Eşek dahi zikir yapıyor' düşüncesiyle yetişen körpe beyinler bir çimenden, ağaçtan, eşekten aşağı kalmamak için çok daha fazlasını yapma gayretine gireceklerdir.

Açıkçası dindar aileleri o konuda ne kınayabiliyor (aşırıya kaçanlar müstesna) ne de yargılıyorum. Bence yanlış ancak onların inandığı doğru ne yazık ki bu. Onlar saf bir imanla evlatlarını kurtarma çabasındalar. Kurtarıcılığın ileride ne çelişkilere, akıl bulanıklığına, fikri sabitliğe, sorgulama yetersizliğine ve daha pekçok olumsuzluğa sebep olacağını düşünmüyorlar. Onlar sadece İslamın gereklerinden birini yerine getiriyor olmanın ve evlatlarını kurtarıyor olmanın gönül rahatlığını yaşıyorlar.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 21-08-2006, 22:56
ibrahim_z ibrahim_z isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ibrahim_z - MSN üzeri Mesaj gönder

eğer benim ilerde bir yayınevim olursa bu kitablarıda ben de kafama göre bastıracağım.

-kızım heidi bu kadar sevap işlemek zorunda değilsin cennet garanti değil bak al eline tabu can çekişiyor u oku.

-tom sawyer oğlum akp gerçeğini insanlara anltmak için şu broşürleri dağıt sana ödül verecem

-bak pinokyo dinini sorgulamadığın her an için burnun uzaycak, dogmatiklikten kurtuldukçada eski haline geleceksin. hiç bir zaman gerçek çocuk olamayacaksın kendine gel mucize diye bişe yoktur.

- *-agnostik şirin: şirin baba nurcu şirin bana sürekli beddua ediyo naapayım
* *-şirin baba: cahilliğine ver

* *- molla kurt: ooOOoo kırmızı *başlıklı kız yaşın 6 olmuş evlilik çağına gelmişin seni cariyelerime katıyorum. ninende bana savaş ganimeti kaldı onuda pazarda sattım.

* *- hansel: gratel bak karşıda üfürükçünün evi var allah rızası için yemek istesek mi
* *-gratel: dinsiz olduğumuzu biliyor o. allah yarattı demez öldürür bizi valla...
Alt 22-08-2006, 02:26
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

KC, anlatamadım galiba. Benim ailelerin ne düşündüğü, neyi amaçladığı ile ilgili bir derdim yok. Benim söylemek istediğim aileler çocuklarına bu eziyeti (kuran kursları, kız çocukların okutulmaması vb.) reva görürken, Tv'ler kanalı ile çocuklara şiddet, korku, müstehcenlik vb. en kötü sahneleri izlettirirken senin "medeni" diye kendisini tanımlayan ve Atatürk'ün kurduğu bir devlet olarak kendisini anlatan devletin neden sesi çıkmaz ? Veya neden bizzat kendisi bu ilkel anlayışlara yol verir (imam hatip liseleri vb.) veya bizzat kendisi tarafından bu ilkel anlayışlar icra edilir(kız/erkek lisesi ayırımcılığı gibi)

Hiç bir Avrupa ülkesinde bir aile "kız çocuğumu okutmayacağım" diyemez ve öyle beynini gerçek dışı bilgiler ile dolduracak hurafe eğitimine taabi tutamaz. Yok öyle çocuğun istikbalini geri kafalı, yobaz bir ailenin eline bırakmak. Oralarda çocuklar özel koruma altındadır. Aileler ancak ve ancak uygar bir toplumun gereği olan şeyleri yerine getirdiği müddetçe çocuklarına ebeveynlik yapabilirler.

Yani çocuk bu dünyaya daha yeni gelmiş ve yeni geldiği bu dünyanın kurallarını öğrenecek haliyle; ne iyidir ne kötüdür, ne faydalıdır ne zararlıdır, o nedir bu nedir şu bu ama adam kalkmış bu çocuğa Ebu Leheb suresini öğretiyor.

Başlayacam bunların Ebu Leheb'inden !!!.
Defolun gidin kardeşim geldiğiniz Zebani ülkesine !!!!
Yaratık mısınız, insan mı belli değil....
Alt 22-08-2006, 08:27
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

turok";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bunlar benim *kendi dusuncem.Hayali, ayaklari yere basmaz seyler olarak gorulebilir. Ama 80 yilldir yasakci ve az demokrasi iceren sistemizin geldigi bizi getirdigi noktada bellidir.
Hocam bence suçu 80 yıllık Cumhuriyetimize atmak hayali, ayakları yerebasmaz bişey olmuş...

Geldiğimiz noktanın bir suçlusu varsa o suçlu Atatürk devrimlerini anlayamamış, sindirememiş, daha ilk oy hakkını, bu sistemi yıkıp milleti yeniden kul olma, ümmet olma yoluna sokmaya çalışan, bunu yaparken de kendi kişisel menfaatlerini herşeyin üstünde tutan malum kişileri başa getirmek için kullanan, 80 yıldır da bir türlü akıllanmayan, cahil çoğunluktur.

m.kara
Alt 22-08-2006, 09:44
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

Başlayacam bunların Ebu Leheb'inden !!!.
Defolun gidin kardeşim geldiğiniz Zebani ülkesine !!!!
Yaratık mısınız, insan mı belli değil....

bunu yazan uye,kaliteniz ve insan sevginiz belli.
ya sevelim ya terkedelim öyle mi.

o o kadar alıntılar yaptığın taolar maolar zenler budalar herkim iseler öyle mi diyorlar.
yazık bir de entellektüel havalardasın.ama en vahşi seceneği sunuyorsun.
şu zihniyete bak.bu senin dediğini ormanda daha güçlü hayvanlar daha güçsüzlere söylüyor.ve onlar hiç değilse böyle yaratık maratık hakaret etmiyor daha medeniler.

kendi vatandaşlarından utanıyorsan sen istediğin ülkenin vatandaşı ol.tutan mı var seni.

geldiniz bellibir yaşa bütün ömrünüz islama düşmanlıkla geçti.katettiğiniz mesafe işte sıfır.sonunda ancak zorla gönderme yolunu seçiyorsunuz.başka çare yok çünki.

sodomo isimli üye eskiden daha azkonuşurdun ve bir ağırlığın olurdu zira ,az konuşunca saçmalamariski de azolur ,seviyen belli olmazdı.şimdi artık yaş ilerledi galiba sağa sola çatarak son devreni geçiriyorsun.sen de gelir geçersin.bakiye bu sarfettiğin laflar kalır.kimse deseniküfrettin diye saygıyla anmaz.
Alt 22-08-2006, 10:25
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

sevgili Turok,
İçeriği ve özü olarak size katılıyorum. Bir noktanın altını çizerek.

Öncelikle çeviriler eliyle, bir bigiyi değiştirmek onu tahrif etmek, amaç ne kadar iyi olursa olsun kötü bir şeydir. Hiç bir gerekçe, bilgiyi istediğimiz gibi evirip, çevirme hakkını bize vermez, böyle bir hakkı üzerinde görenler ve ayrıca gönül rahatlığı ile(farkında olmayanlarda dahil) kuşa dönmüş bu bilgiyi kabullenenler, aşılayanlar bir insanlık suçu işlemektedir. Burada gerçekten niyetten öte hukuki bir durum sözkonusu. Kısaca başkalarının haklarını çiğneyerek, insanların omuzlarına basarak ilerleyen bir kabız zihniyet var.

Benim düşünceme göre ise, malesef din adına insan öldürmenin bile meşru ve ödüllere layık görüldüğü bir ilkel düşüncenin, aynı şekilde din adına bilgiyide öldürmesini meşru görmektedir. Yani şöyle bir sorguda değildir, ben bu bilgiyi tahrif ediyorum, dürüst değilim ve bunada milyonları ortak ediyorum, bunun sonu, keçinin bir ormanı yerken önce filizlerinden başlaması ve her geçen yıl ağaçların yaprak veremez hale gelmesi gibidir. Böylelikle sonrasını düşünmeyen keçi beyini, her geçen zaman kendi kaynağını tüketiyor.

Eğitim dendiğinde biz sadece çocukların eğitimi olarak algılıyoruz, bu bakışda doğru değildir, eğitim tüm toplumu ve fertlerini kapsar, büyüğü küçüğü olmamalıdır. Bir televizyon kanalı, belgeselleri göstermekte ki amacı, insanların hayvanlar alemini, canlılar alemi ve doğayı görmesi, izlemesi değilde, onu kendine alet edecek bir yem olarak kullanması, ona hiç değer vermediği ve sadece alet ettiği ortaya çıkar. Bilgiyi kendi niyetlerine, ve üstelikte ondan ticari bir gelir elde etmek için hazır inançları kullanmak için tahrif edenlerin yaptığı tek şey kancaya solucanı(çevirilen eserleri) takıp, oltayı insan deryasına salmaktır. tehlike buradadır ve bu fikirlerin yayılma özgürlüğü kapsamında sayılamaz. Bu hukuki değildir ve demokratik hiç bir düşünce ile olumlayamayız.

Bir diğer tarafı ise, insanlar örf ve adetlerini, gelenek ve kültürünü, toplumsal ve insanların değer yargılarına tecavüz etmeden özgürce paylaşabilirler. Nerede görürseniz öldürün vs yönlü salya sümük emriler, düşünce klasmanında değildir. Burada önemli olan, önce insan değer yargılarına, yaşama ve yaşamsal haklara karşı sorumlu olmaktır, ama gel görki dini hukuk zaten insanın değer yargılarını sadece müminler olarak algılamakta, cins olarak dahi ayırmakta, müminlerden geriye kalanları domuz olarak, onlarıda sadece birer emir kulu olarak görmektedir. Bu onun özrüdür. Çağdaş toplumsal eğitim ise, sadece küçükler için değil, büyükler içinde insan değer yargılarını, din, renk, dil, cins vs ayırmaksızın işlemek zorundadır. Aksi takdirde bu özür, deryaya olta atıp ucunada din için her türlü yol mübahtır demeyi kancaya solucan yaptıkça, bu en azından bizler açısından kabul edilir bir şey değildir.

Akşamları belgeselleri bırakın, çizgi filmleri geçin, hurafe dizileri, gerçek boyut vs ile devam eden, aynen çocuklara yapıldığı gibi büyükleride aynı oltaya takan diziler vardır. Toplumsal açıdan sorumluluk taşımayan bu ticari kar kapısı insana rahatsızlık veriyor. İsa'ya bile namaz kıldırıp, la ilahe illallah dedirten çizgi filmi düşünebiliyormusunuz, kendi namaz kılan bir isa ve islamiyetin kurallarını yerine getiren bir isa var ve isa kendi müslümanken insanları başka bir dine(hıristiyanlık) çağırmış oluyor. aynen de oynuyor bu. Bu tarihi kuş etmek, insana ve insanların değer yargılarına saygısızlık ve çürük, sorumsuz ve kendinden başka hiç bir düşünceye meşruluk tanımayan, tahrifatta sınırsızlık, sorumsuzluk ve diğer düşüncelere yaşama şansı tanımayan, bu yönüyle faşist(sorumsuz ve kaygısız-izmir örneği gibi) bir nesil oluşturma çabasından başka bir şey değildir. Para dere gibi bu kar kapılarına akarken, arada yok olan bir insanlık vardır ve iğne ucu kadar küçük görünen bu masum?! davranış, ileride çatal kazık olacak gibi görünmektedir. İnsan ormanını keçi gibi filizlerinden kemiren bir gayrı meşruluk sözkonusu ve altı iyice çizilmelidir.

Önerilen Siteler