15-08-2012, 02:23
|
|
Üye
|
|
|
|
Kurtuluşislamda.
...... Arkadaşım ben hiçte bile kendimle celişmiyorum, demişsin
Bence çelişiyorsun.Bu durumu senin anlayabilmen için basitçe formüle edeyim.
diyorsun ki.
1-Her şeyin bir yaratıcısı vardır.
2-Herşeyi Allah Yaratmıştır.
3-Allahın yaratıcısı yoktur.
Yaptığın bu önermede 1.önerme ile 3.önerme birbiri ile çelişiyor.
Diğer yandan "yaratılan yaratıcı olamaz,Tanrının tanrısı olmaz,Eğe böyle bir şey olmuş olsa idi bu düzen binle yıldır aynı şekilde olmazdı,muuhakkak bir kargaşalık hasıl olurdu." demişsin...
Ben bu kısmı anlayamadım.Kargaşadan kastın nedir? Tek bir yaratıcı olması kargaşaya engel mi? Eğer evrende karmaşa varsa bu Allahın yokluğunun kanıtı mı olur?Öyle ya düzen Allahın varlığına delalet ediyorsa ...Karmaşada Allahın yokluğuna delil olamaz mı?
Biz inanan arkadaşları siz ateyistler sürekli sorgulamayan,neden-niçini aklını bile getirmek istemeyenler olarak görüyorsunuz,evet biz yaratan-yaratıcı ALLAH CELLA CELALUHU bahsinde asla sorgulamaya gitmeyiz,ne biliyorsun ki sorgulayabilesin,eğer bir şeyin hakkında bir bilgin varsa sorgularsın,
Yazdığın yazının bu kısmını tarafınızdan yapılmış samimi bir itiraf olarak alıyorum.O halde sizin için sahip olduğum" Müslümanlar sorgulamadan bir yaratana inanıyorlar" ön yargım tarafınızdan da kabul edilmiş bir gerçeğe dönüşmüş oluyor öyle değil mi?
Yazının son kısmı akıllara ziyan... Fazla düşünmeye gerek yok.Zaten düşünsemde bir sonuca varamam.Motoru yakarım mealinde bir şeyler söylüyorsun.İyi de kardeşim o motor kullanılmadıktan sonra ne işe yarayacak.Bu gidişle öldüğünde hiç kullanılmamış sıfır kilometre motorun(akıl)olacak.Bence motoru çalıştırmaya başlamalısın.Bakarsın belki sende anlamaya başlarsın...
sağlıcakla kal.
REALİST
|

15-08-2012, 04:04
|
 |
Üye
|
|
|
|
Ben haklıyım diyorum, sen haklıyım diyorsun. ortak nokta avucunu yalıyor. Olmadı bu. dünya değişime ihtiyaç duymaz diyorsunuz, kendi kendine değişir diyorsunuz, hatta balıklar üzerinden bile gittiniz ya  bu evreni yaratan Allah, sizi de yarattı işte, kendi kendinize olsaydınız kendi kendinize de öleceksiniz. kazalar falan yok yani ahahaa
Allah tekdir!
|

15-08-2012, 11:08
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
aysehatun´isimli üyeden Alıntı
Ben haklıyım diyorum, sen haklıyım diyorsun. ortak nokta avucunu yalıyor. Olmadı bu. dünya değişime ihtiyaç duymaz diyorsunuz, kendi kendine değişir diyorsunuz, hatta balıklar üzerinden bile gittiniz ya  bu evreni yaratan Allah, sizi de yarattı işte, kendi kendinize olsaydınız kendi kendinize de öleceksiniz. kazalar falan yok yani ahahaa 
|
Güneş'e inanıyorum; çünkü orda onu görüyorum.
Tanrı'ya inanmıyorum; çünkü onu ortalıklarda hiç göremiyorum.
Bana Allah'ı göster. Gösteremezsen teşhisin baştan belli: Sen Kutsal Amnezi geçiriyorsun...
|

15-08-2012, 13:14
|
|
Denetimdeki Üye
|
|
|
|
nebukadnezar´isimli üyeden Alıntı
Güneş'e inanıyorum; çünkü orda onu görüyorum.
Tanrı'ya inanmıyorum; çünkü onu ortalıklarda hiç göremiyorum.
Bana Allah'ı göster. Gösteremezsen teşhisin baştan belli: Sen Kutsal Amnezi geçiriyorsun...
|
ALLAHU TEALANIN varlığına inanmıyormusun?
ALLAHU TEALAYI göster inanayımmı diyorsun?

ya harbiden cok komiksiniz,sahi evren rastgele olmuştu dimi pardon
...gerci siz bilime inanıyorsunuz,hani şu göreceli olan,deneme yanılma sayesinde olan,hah tam bu ortamda
..Yeryüzündeki tüm bilimadamlarının beynini,birleştirme olsa,tek bir beyin yapsanız,yine insan vucudenun en ufak birimi olan,hücreyi yapamazsınız,perdon,insan i bakteriden olmuştu dimi
...Yeryüzünde tüm bilimadamları toplansa,insan vucudu gibi karmaşık bir makine yapılabilirmi,aynı ebatlarda aynı özelliklerde,gerci yapabilirler ama etten,kemikten deil,plastikten  ..ufak cocuk maketi yapsanız,plastik olduğu için aynı boyda aynı özellikte kalırdı,sahi siz insanı maymundan geldi diyorsunuz ya 
arkadaşım kendine bak,yaratanı gör,
ALLAH CELLA CELALUHUNUN 99 ismi var,her2 avucunda 99 sayısı vardır arapca,bu bir imzadır
Yeryüzündeki gelmiş-gecmiş-gelecek tüm insanların parmak izleri bir değilse onu yaratan ne zeka ki bu kadar sapmaz,farklı yapabilir,demeyin bana dna,kromozon falan filan ilim ayaklarını,bu dna,kromozonu bilgileri kim yüklüyor? sahisiz rastgele olduk diyorsunuzya
Yeryüzündekitüm pcleri birleştirsen,bu zamana kadar gelmiş olan insanları kodlama yapmak istesen kafayı sıyırırdı pc, 
Sahi,tesadufen olmuştuk dimi,teaduf ne kada zekimişki,yaşam için gerekli olan en ince ayrıntıya kadar her şey düşünülmüş,mizana konmuşive bizinsanların emrine verilmiş,sahi siz teadufe inanıyordunuz
......Ya harbiden bu dünyanın eğikliği nasıl tesaduf olmuş ona şaşarım,yoksa patlama olduğunda dünyayı buyuk bir gezegenmi carptıda eğikliği ondandır,olabilirmi?
insan ateist olmayı görsün içeriden adeta kendini yöneten başka bir irade olduğunu farkeder. O irade kişinin aklına Allah ile ilgili ipucları gelse hemen devreye girer ve esir edilmis o kişiyi kendi istikametine cevirir. Ateist mantığı yoktur.Herşey tesadüfün işidir
|

15-08-2012, 13:33
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı

...gerci siz bilime inanıyorsunuz,hani şu göreceli olan,deneme yanılma sayesinde olan,hah tam bu ortamda
.. Yeryüzündeki tüm bilimadamlarının beynini,birleştirme olsa,tek bir beyin yapsanız,yine insan vucudenun en ufak birimi olan,hücreyi yapamazsınız,perdon,insan i bakteriden olmuştu dimi
... Yeryüzünde tüm bilimadamları toplansa,insan vucudu gibi karmaşık bir makine yapılabilirmi,aynı ebatlarda aynı özelliklerde,gerci yapabilirler ama etten,kemikten deil,plastikten  ..ufak cocuk maketi yapsanız,plastik olduğu için aynı boyda aynı özellikte kalırdı,sahi siz insanı maymundan geldi diyorsunuz ya 
ALLAH CELLA CELALUHUNUN 99 ismi var,her2 avucunda 99 sayısı vardır arapca,bu bir imzadır
Yeryüzündeki gelmiş-gecmiş-gelecek tüm insanların parmak izleri bir değilse onu yaratan ne zeka ki bu kadar sapmaz,farklı yapabilir,demeyin bana dna,kromozon falan filan ilim ayaklarını,bu dna,kromozonu bilgileri kim yüklüyor? sahisiz rastgele olduk diyorsunuzya
Yeryüzündekitüm pcleri birleştirsen,bu zamana kadar gelmiş olan insanları kodlama yapmak istesen kafayı sıyırırdı pc, 
Sahi,tesadufen olmuştuk dimi,teaduf ne kada zekimişki,yaşam için gerekli olan en ince ayrıntıya kadar her şey düşünülmüş,mizana konmuşive bizinsanların emrine verilmiş,sahi siz teadufe inanıyordunuz
......Ya harbiden bu dünyanın eğikliği nasıl tesaduf olmuş ona şaşarım,yoksa patlama olduğunda dünyayı buyuk bir gezegenmi carptıda eğikliği ondandır,olabilirmi?
|
Birak bakteriyi ben sana binlerce canli yaratayim mi?
Yaratirsam bana tapacakmisin?
Bir tencerede makarna pisirelim,hatta cok kaynaratak pisirelim ki,icinde canli tek bir bakteri kalmasin.
Sonra onun kapagini kapatalim ve 5 gun bekletelim.5 gun sonunda acip bakalim neler goreceksin benim tencerede?
Bocekler,kurtlar vs ne istersen imalat garanti.
Hem gordun mu bak Allah yasami 6 gunde yaratirken ben kampanya yaptim 5 gunde bitirdim.
Varmisin simdi bana tapmaya? Hem ben allah kadar vicdansizda degilim,seni hergun 5 kere amuda kaldirip tapinma istemiyorum,biraz nakit versen yeterli.
Tamam inandim diyorsan haber ver,ozel mesajdan hesap numarami gondereyim
|

15-08-2012, 13:35
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı

..Yeryüzündeki tüm bilimadamlarının beynini,birleştirme olsa,tek bir beyin yapsanız,yine insan vucudenun en ufak birimi olan,hücreyi yapamazsınız,perdon,insan i bakteriden olmuştu dimi
...Yeryüzünde tüm bilimadamları toplansa,insan vucudu gibi karmaşık bir makine yapılabilirmi,aynı ebatlarda aynı özelliklerde,gerci yapabilirler ama etten,kemikten deil,plastikten  ..ufak cocuk maketi yapsanız,plastik olduğu için aynı boyda aynı özellikte kalırdı,sahi siz insanı maymundan geldi diyorsunuz ya 
|
Demagoji yapma.
Ben de Allah'ın varlığını ispat edeceksin sanmıştım(!)
Tüm şu yazdıkların sözde ispat'a yönelik, ama bunu sen öyle sanıyorsun.
Bana Tanrı'yı göster, inanmaya hazırım!!!!!!
Konu nebukadnezar tarafından (15-08-2012 Saat 13:47 ) değiştirilmiştir.
|

15-08-2012, 13:38
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Bir bilgisayar oyunu ile karşı karşıyayız.
HENÜZ TAM VERİMLİ ÇALIŞMIYOR, İÇİNE SAĞLIKLI DÜŞÜNME YETİSİNİ KOYMAMIŞLAR
Gün gelecek bu da aşılacak, vay be teknoloji ne hale gelmiş diyeceğiz.
|

15-08-2012, 13:38
|
 |
Üye
|
|
|
|
|
Demagoji yapma.
Ben de Allah'ın varlığını ispat edeceksin sanmıştım(!)
Tüm şu yazdıkların sözde ispat'a yönelik, ama bunu sen öyle sanıyorsun.
Bana Tanrı'yı göster, inanmaya hazırım!!!!!!

15-08-2012, 13:50
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
basmagul´isimli üyeden Alıntı
Bana diyorsan ben gosterdim,duduk makarnadan bir tencere canli yarattim ,yoksa sen hala inanmiyanlardanmisin? 
|
Pardon, alıntı yapmayı unutmuşum.
Siz de hemen alınıyorsunuz 
Aynı saftayız sanıyordum?????
|

15-08-2012, 13:55
|
 |
Üye
|
|
|
|
nebukadnezar´isimli üyeden Alıntı
Pardon, alıntı yapmayı unutmuşum.
Siz de hemen alınıyorsunuz 
Aynı saftayız sanıyordum?????
|
Yok artik ayni safta degiliz ,ben kurtulusu okuya okuya titremeye basladim,ustumu orterseniz uzerinize afiyet muslo olacagim
|