nebukadnezar´isimli üyeden Alıntı
Evet ben inandığım her şeyi görüyorum.
"Sana neden göstereyim ki," cümlesi senin Allah'ı gördüğünden emin olduğunu gösteriyor gibi(!)... Bu da senin ne kadar egoist olduğunun delili dir(!)
Rüyalarım beni etkilemez: Çünkü reel yaşantımla ilgili olmadığını biliyorum.
Gördüğünüz Rüyaları teoloji alanına çekmeniz yine en büyük sorununuz oluyor: Çünkü ben inançların korku ve rüya'lar temeline dayandığını biliyorum.
Rüya ile Din söz konusu olduğunda, kelimenin tam anlamıyla, giderek onun karşısında bir kötürümlük-felç halini yaşıyorsunuz.
Verdiğin örnekler senin için büyük talihsizlik olmuş. Daha mantıklı donelerin varsa tartışmaya değer zamanlar harcayabiliriz.
Bana en basit, yalın, dolayımsız biçimde, “inanmak nedir”, nerde, niye, nasıl başladın, “inanmaya-inanca” ne için, ne adına gereksinim duydun anlatırmısın lütfen?
|
Benim rüyalarımın %50 si lusid bu iş üzerinde 2 yıldır çalışıyorum, lusid ne bilmeyen araştırsın

uzun uzun bahsetmek istemiyorum çünkü binlerce sayfa şey okudum (Türk sitelerinde bu kadar kaynak yok ingilizceniz varsa iyi olur)
Bu kısaca rüyaların kişinin kendi kontrolü altında olmasına dayanıyor. Normal rüyalarda mantıklı kararlar alamazsınız çünkü bilinciniz kapalıdır hatta hafıza bölümü kayıda kapalı olduğu için hatırlamazsınız bile.
Rüyalar geçici hafızaya kaydedilir eğer lusid rüya görmüyorsanız uzun hafızaya rüyanın ancak %10 u gibi küçük bir kesim geçer
Rüyaların ne olduğu biliniyor yani buna teolojik bir anlam yüklemeyin.
Beynimiz dışarıdan gelen sinyalleri yorumlar, bu şu demek beynimizin içinde bir dünya modeli var, rüya görürken dışarıdan sinyal almasak bile normal hayattada herşeyi kafamızın içinde hissettiğimiz için rüyalardada acı çekeriz tad alırız ve bütün yaşanmış duyguları hissedebiliriz.
gerçek dünyada sinirsel iletiler beyin tarafından yorumlanmadıkça bir hiçtir.