Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Deizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 21-07-2014, 23:12
Isaac Schneider Isaac Schneider isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bilmediğimiz bişeyin varlığına inanç nasıl kesin oluyo ki..Benim az önce yazdıklarımı da kesin bir inanca dayanarak söylemedim.Evren ve sonrası süreçler ile ilgili kendime göre bir sürü ve birbirine ters teorilerim var ve hiç birinin olasığı sıfır gibi gelmiyor. Ateistin biri çıkıp derse ki "kardeşim şimdi ilk çağdaki insanlara televizyon veya intenet gibi şeyleri anlatsan onu o zamanki şeyleri yorumlayarak açıklamaya çalışırdı (içinde küçük adamlar var vs..) siz de yaradılışısınızı tanrı kavramıyla açıklayabilirsiniz ama arkasında su an bilmediğimiz bambaşka bir şey bir bilimsel açıklaması da olabilir ilerde" derse ben bunu da mantıklı bulurum ve bu sefer ordaki etkiye tanrı derim.

Her şeyin varoluşunun ardında mutlak bir güç veya etki olmalı diyorum ama olmalı diyorum çünkü bu kanıtlı bir şey değil.Tanrı kesin vardır demiyorum, bilgi birikimim ve mantığım doğrultusunda anlayamadığımız bir güç olmalı diyorum ama buna -dır deyince sanki her şeyi çözmüş gibi oluyor oysa olaya tamamen yanlış yerden yaklaşmış veya inanmak istedeğim şeyleri mantıklı bir düzene oturtmaya çalışıyor da olabiriim yani sorun bende de olabilir buna kesinlik yükleyince sorgulama süreci bitmış gibi bişey oluyor.

Konu Isaac Schneider tarafından (21-07-2014 Saat 23:13 ) değiştirilmiştir. Sebep: kleme

Önerilen Siteler