26-08-2016, 23:05
|
 |
Super Moderator
|
|
|
|
|
Allahtan daha mı iyi bilicen
akraba olmasa bile Akrabadır Allahtan daha mı iyi bilicen
|
seni anladigimi saniyorum
|
çünkü hiç bir Müslüman "Kutsal Metinlerden" meddet ummaz
|
Yalan soyleme, Luka'nin tek bir kelimesine 50 satir doktun
|
uzaktan akraba bile olsa Allah göre "İmran soyundan akrabadır"
Bir hıristiyan için Bundan daha büyük bir delil olmaz kardeşim
|
Akrabaligin Imran soyu uzerinden olduguna dair Kuran disi bir kaynak varsa buyur, gormek istiyorum.
|
ben artık diyceğimi dedim bu konudan çekiliyorum başka birinin başını ağırtın
|
Bir bebek aspirini al
Cekilmek yok, vazgecmek yok
|

27-08-2016, 04:50
|
 |
Üye
|
|
|
|
Melekk´isimli üyeden Alıntı
Bana ettiğiniz onca lafı geri almanızı istiyorum.
Çünkü Okuduğunuz bölümde sayın Pyyrhon'na biri Hadisi ispatmış gibi göstermedim. Zaten göstermem söz konusu bile olamaz. Çünkü kendisi, Hadis kabul etmiyor. kabul etse Meryem'in imran soyundan geldğini de kabul edebilir.
Ben Batılı kaynağın söylemi ile İslam dünyasındaki hadisin uyuştuğunu gösterdim. hadisi Konumuza ispatmış gibi göstermedim
ben ona batılı kaynatan ve kendi ahitsel metninde kaynak gösterdim
bunu gösterdim diye ahitsel metinleri kabul ediyorda değilim
kim neye iannıyorsa inandığı değerlerden metinlerden kaynak göstermem benimde onları kabuıl ettiğim analamına gelmez
bana ettiğiniz onca lafı geri alın.
|
Hah tamam oldu, isin icinden siyrilma pilanini gelistirmissin ama, yine olmadi üzügünüm.
Ben sana sadece Sayin Pyyrhon ´a verdiginiz cevaplarda hadis kullandiginizi yazmamistimki. Bir cok konuda hadis kaynagi yazdigin konular ortada duruyorken, birde benden sözlerimi geri alamami istemen tamda senin tarzina uymus.
Istiyorsan konulara yazdigin bütün hadisleri buraya tek tek kopyalayimmi??? bunu yaparsam sende ben iki yüzlüyüm diye kabul edecekmisin???
Benim kimseyle bir alip veremedigim yok. Kimseyede bugüne kadar iftirada bulunmadim. Iyi bir okuyucuyum, kimin hanki görüste oldugunu, neyi savundugunu hafizamda tutabiliyorum, buda benim yetenegim ne yapayim yani. Görmezden gelemiyorum, gelirsem sizden ne farkim kalir.
Herseyi savunabilirsin, özgürsün ama ikili oynar, tutarsiz davranirsan, bende senin yaptigin tutarsizliklari gündeme getitirim elbetde. Hepimizin maksadi bilmedigimizi ögrenmek degilmi??? ama dürüst olunmassa taritsmanin ne anlami kalir.
Birde cevaplari secme huyundan vaz gec, kac defa uyarmam gerekecek. Onca yazidan siyrilabilecegini sandigin bir konuyu alip yazmissin yine, ya öteki konular ne olacak??? Hadisleri destekleyen bütün alimleri kafir etmistinya, onlar senin kisisel durumundan dahami degersiz???
Eger islami gercekten arastirip bilmis olsaydin, o cok saglam diye okudugun mealleri, elmali hamdi yazirdan tutda en kabul gören bütün mealleri o zatlar yazarken, nuzül sebeplerin´den tutda, bir cok hadisi baz alarak yazdiklarini bilirdin. Ayni alim tayvasinin bir cok tefsirlerini hicmi okumadin bu güne kadar??? hepsinin de kaynagi hadis, rivayete dayanir. Islami anlamakta, anlatmakta baz aldigin meal, tefsir yazicilari alimlere 1 numarali kafir derken sorun görmüyordun???
Kusura filan bakmayacaksin. Ya tutarli, dürüst olacaksin, yada söylenenleri kabul edeceksin. Durduk yere sana tek kelime eden oldumu, sen ne yazdiysan o cevaplarin karsilgina cevap aldin benden.
4 Senedir aktiv ve 2 sene disardan takip ettigim bu siteye kimler geldi, kimler gitti. Kalici olan 5 kisiyi gecmez. Onlarda tutarli olduklari icin kaldilar. Bu yüzden ateist sitelerde tutarli olmayan kimse barinamyor. Sizde bu gidisle ayni yolun yolcusu olursunuz.
Kurandaki 6256 ayetin hepsini bu güne kadar kim anlamisda, ben ben diye ortaya cikan kisiler anliyoruz diye iddaa ´da bulunurlar bunu hic anlayamiyorum. Bilmediginiz konularda sussaniz herkez icin daha hayirli olacak, oysa tartismalari birakip, yaptigin yanlislari yazmakla geciyor vaktim. Sonrada vay efendim sözlerinizi geri almanizi istiyorum diye yaygarayi kopariyorsunuz. Bi arada zafer cigliklari atiyordunuz, onuda unutmadim tabi.
Mantiginiz dogruysa bende size söylüyorum, tüm tutarsiz yazilarinizi geri alin, silin ??? bende size hitaben yazdiklarimi sileyim.
Birseyin farkinda degilsiniz malesef. islama hizmet adi altinda zarardan baska birsey vermiyorsunuz. Heryer islam uzmaniyla kayniyor. Facebook ´da neler var neler. Hepsi ucmus mubareklerin. Alay konusu oluyorsunuz. Sizin yüzünüzden benim 70 yasindaki annem cahil damgasi yiyor. Kapaliya, pardüseyle geziyor. Comar, koyun diyorlar. Cünki o toplumu sizler sosyal medyada, sokakta heryerde temsil ediyorsunuz. Bunu yaparken pervasizca, atip tutarak akla, mantiga, bilime herseye, herseyi ayaklarinizin altina alarak yapiyorsunuz.
Benim esim ve kizimda müslüman. Kapali namazlarinda niyazlarinda. Hic birine karismiyorum, özgürce inandiklari dini yasayabiliyorlar. Her gün evde kuran okunuyor, namaz kiliniyor. Herkezin kendi inanci, kendi hayati. Emin olun, tek karsi gelebilecegim konu, din adina atip tutarlarsa buna aile icinde bile müsade etmem. Ben nasil dürüstce ateistim diyorsam arkasinda ´da duruyorsam, ailemde dindarsa onlarda dinlerinin arkasinda durmalilar.
Soruyorum sizlere, ayni durumda evin erkegi müslüman olsaydi, aileside ateist olsaydi, böyle bir secim hakki taniyabilirmiydi müslüman erkek??? elbetde hayir, hatta kurana göre kosulsuz bosanma sebebi.
Sizce esim ve ayni durumda olan bayanlar kocalarini bosasinmi??? ne yapmali bir müslüman olarak, kuran bosasin diyor, söyleyin bakalim??? Sözün bittigi yerdesiniz. Islami savunmaya sizlerin insani acidan gücünüz yetmez, bunu bilin, anlayin artik.
Bunlari sana yazmamim nedeni, islami oldugundan da daha degersiz kilmayin artik. Bilmediginiz konulara burnuzu sokmayin. Hem kendinizi, hemde diger müslümanlari rezil etmeyin. Nasil bir inancdir bu allah adina konusma, aciklama hevesi??? Vazgecin bu davranislarinizdan. Kurani okuyorsaniz ayetde; muhammede ayetlerimizi okurken acele etme, onu aciklamak bize düser diyorken, siz neci oluyorsunuz. Birakin kuran kendini kendi aciklasin, siz allahdan dahami iyi biliyorsunuz. Yok kuran tek basina yorumsuz anlasilmaz diyorsaniz, onuda gönderen düsünsün.
|

27-08-2016, 15:16
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Pardon Yani´isimli üyeden Alıntı
Hah tamam oldu, isin icinden siyrilma pilanini gelistirmissin ama, yine olmadi üzügünüm.
Ben sana sadece Sayin Pyyrhon ´a verdiginiz cevaplarda hadis kullandiginizi yazmamistimki. Bir cok konuda hadis kaynagi yazdigin konular ortada duruyorken, birde benden sözlerimi geri alamami istemen tamda senin tarzina uymus.
Istiyorsan konulara yazdigin bütün hadisleri buraya tek tek kopyalayimmi??? bunu yaparsam sende ben iki yüzlüyüm diye kabul edecekmisin???
Benim kimseyle bir alip veremedigim yok. Kimseyede bugüne kadar iftirada bulunmadim. Iyi bir okuyucuyum, kimin hanki görüste oldugunu, neyi savundugunu hafizamda tutabiliyorum, buda benim yetenegim ne yapayim yani. Görmezden gelemiyorum, gelirsem sizden ne farkim kalir.
Herseyi savunabilirsin, özgürsün ama ikili oynar, tutarsiz davranirsan, bende senin yaptigin tutarsizliklari gündeme getitirim elbetde. Hepimizin maksadi bilmedigimizi ögrenmek degilmi??? ama dürüst olunmassa taritsmanin ne anlami kalir.
Birde cevaplari secme huyundan vaz gec, kac defa uyarmam gerekecek. Onca yazidan siyrilabilecegini sandigin bir konuyu alip yazmissin yine, ya öteki konular ne olacak??? Hadisleri destekleyen bütün alimleri kafir etmistinya, onlar senin kisisel durumundan dahami degersiz???
Eger islami gercekten arastirip bilmis olsaydin, o cok saglam diye okudugun mealleri, elmali hamdi yazirdan tutda en kabul gören bütün mealleri o zatlar yazarken, nuzül sebeplerin´den tutda, bir cok hadisi baz alarak yazdiklarini bilirdin. Ayni alim tayvasinin bir cok tefsirlerini hicmi okumadin bu güne kadar??? hepsinin de kaynagi hadis, rivayete dayanir. Islami anlamakta, anlatmakta baz aldigin meal, tefsir yazicilari alimlere 1 numarali kafir derken sorun görmüyordun???
Kusura filan bakmayacaksin. Ya tutarli, dürüst olacaksin, yada söylenenleri kabul edeceksin. Durduk yere sana tek kelime eden oldumu, sen ne yazdiysan o cevaplarin karsilgina cevap aldin benden.
4 Senedir aktiv ve 2 sene disardan takip ettigim bu siteye kimler geldi, kimler gitti. Kalici olan 5 kisiyi gecmez. Onlarda tutarli olduklari icin kaldilar. Bu yüzden ateist sitelerde tutarli olmayan kimse barinamyor. Sizde bu gidisle ayni yolun yolcusu olursunuz.
Kurandaki 6256 ayetin hepsini bu güne kadar kim anlamisda, ben ben diye ortaya cikan kisiler anliyoruz diye iddaa ´da bulunurlar bunu hic anlayamiyorum. Bilmediginiz konularda sussaniz herkez icin daha hayirli olacak, oysa tartismalari birakip, yaptigin yanlislari yazmakla geciyor vaktim. Sonrada vay efendim sözlerinizi geri almanizi istiyorum diye yaygarayi kopariyorsunuz. Bi arada zafer cigliklari atiyordunuz, onuda unutmadim tabi.
Mantiginiz dogruysa bende size söylüyorum, tüm tutarsiz yazilarinizi geri alin, silin ??? bende size hitaben yazdiklarimi sileyim.
Birseyin farkinda degilsiniz malesef. islama hizmet adi altinda zarardan baska birsey vermiyorsunuz. Heryer islam uzmaniyla kayniyor. Facebook ´da neler var neler. Hepsi ucmus mubareklerin. Alay konusu oluyorsunuz. Sizin yüzünüzden benim 70 yasindaki annem cahil damgasi yiyor. Kapaliya, pardüseyle geziyor. Comar, koyun diyorlar. Cünki o toplumu sizler sosyal medyada, sokakta heryerde temsil ediyorsunuz. Bunu yaparken pervasizca, atip tutarak akla, mantiga, bilime herseye, herseyi ayaklarinizin altina alarak yapiyorsunuz.
Benim esim ve kizimda müslüman. Kapali namazlarinda niyazlarinda. Hic birine karismiyorum, özgürce inandiklari dini yasayabiliyorlar. Her gün evde kuran okunuyor, namaz kiliniyor. Herkezin kendi inanci, kendi hayati. Emin olun, tek karsi gelebilecegim konu, din adina atip tutarlarsa buna aile icinde bile müsade etmem. Ben nasil dürüstce ateistim diyorsam arkasinda ´da duruyorsam, ailemde dindarsa onlarda dinlerinin arkasinda durmalilar.
Soruyorum sizlere, ayni durumda evin erkegi müslüman olsaydi, aileside ateist olsaydi, böyle bir secim hakki taniyabilirmiydi müslüman erkek??? elbetde hayir, hatta kurana göre kosulsuz bosanma sebebi.
Sizce esim ve ayni durumda olan bayanlar kocalarini bosasinmi??? ne yapmali bir müslüman olarak, kuran bosasin diyor, söyleyin bakalim??? Sözün bittigi yerdesiniz. Islami savunmaya sizlerin insani acidan gücünüz yetmez, bunu bilin, anlayin artik.
Bunlari sana yazmamim nedeni, islami oldugundan da daha degersiz kilmayin artik. Bilmediginiz konulara burnuzu sokmayin. Hem kendinizi, hemde diger müslümanlari rezil etmeyin. Nasil bir inancdir bu allah adina konusma, aciklama hevesi??? Vazgecin bu davranislarinizdan. Kurani okuyorsaniz ayetde; muhammede ayetlerimizi okurken acele etme, onu aciklamak bize düser diyorken, siz neci oluyorsunuz. Birakin kuran kendini kendi aciklasin, siz allahdan dahami iyi biliyorsunuz. Yok kuran tek basina yorumsuz anlasilmaz diyorsaniz, onuda gönderen düsünsün.
|
Bakın! Kim neye inanıyorsa ve nerden delil getiriyorsa, benim de Onun kaynaklarını kullanmam, onun kabul ettiği Kaynakların hepsini birden kabul ediyorum anlamına gelmez
Örneğin Sayın Pyrrhon ele alalım kendisi "Ahitsel metin den" kanıt istedi. Ben de kendisine akıl ve kalb vicdan süzgeçinden geçirip "Luka incil'inden" Kanıt getirdim diye şimde ben Luka incilini kabul mü etmiş oldum hayır
hadislerde bakış açımda aynen bunun gibi
O yüzden sizin bana onca ettiğiniz laf nedendir bilemiyorum niye bana bu kadar çok laf ediyorsunuz halbuki ben sonuna kadar haklıyım.
Boşamak mevzuusuna gelince
Eşinizin sizi hemen boşaması gerekiyor. eğer size boşamıyorsa Sizde bir iman görüyor demektir.
yoksa dinsiz imansız biriyle bir mümin kadının evli kalması mümkün değildir
Mesela Müşrik Ebu süfyanın kızı bir Müminedir ve Eşiyle ilk hicret edenlerdir. Eşi hırsitiyan ülkesinden Hırsitiyanlaşınca bu mümine kadın, eşini derhal boşamış ve orada kimsesiz kalmıştır.
Neden babanın yanına dönmiyorsun dediklerinde Ben eğer Müşrik babanın yanına dönmeye razo olsam Hıristiyanlaşan Eşi mi boşamazdım demiştir..
Demek ki Eşiniz, sizde Dinsizlik görmüyor, Siz sanırım ağzınızla dinsiz Vicdanınızla Dindarsınız, sizin karşı olduğunuz din değil Işıd vb uyguladığı dindir. Müslüman Türklerin din'i olmadığını eşiniz sanırım sizde gördüğün de SİZİ kapı dışar etmiyor 
yoka "nasıl geçinicem" vs. nedenlerden ötürü ise, orasını bilmem
Tefsir açıklamalarına gelince:
Onlar şahsi yorumdur, para kazanmak içindir
İnanın bana Kuran-ı kerim'e Meal verilirken illa tarihe ve hadislere bakmaya gerek yoktur
Kuran bir Ana yasadır her maddesi yorumlanabilir.
mesela Madde 1 "Kul ya eyyuhel kafürun" Tırnak işaretinde "Deki" (Kanun)
Ey kafirler. Sizin dininiz size, benim dinim bana, Sizin dininizin hasabı size benimki de bana
Bu maddenin hukukcular tarafından yorumu şudur :
1-Zanedilmesin burada Küfre ruhsat verilmiyor
Bu şuna işaret ediyor Bir Ülkende bir beldede yaşayan farklı itikatlara sahip olan insanlar itikatları yüzünde O beldenin suri vazifelerinde kusur etmesinle r Yani ALlahın Kanun maddesi şunu işaret ediyor:
İtikadınız manevidir onun hesabını ben göreceğim.
İsteyen kilise puthane cami açsın. fakat kimse kimseyi kendi putlarına veya ilahına tapmaya zorlayamaz.
Madde 2. "La ikrahe fiddin"
Bu maddenin hukukcular tarafından yorumu şudur: Dinde Aklın vicdanın ve insanlığın ve toplumun nefret ettiği ve ikrah ettiği bir emir ve nehy yoktur
Bu maddeyi kabul etmeyenler, yaptıkları eylemler ve sözler kendilerini mesul eder
Madde 33-34 "Allah ve Resûlüne karşı savaşanların ve yeryüzünde (hak) düzeni bozmaya çalışanların cezası ancak ya (acımadan) öldürülmeleri, ya asılmaları, yahut el ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu onların dünyadaki rüsvaylığıdır. Onlar için ahirette de büyük azap vardır. Ancak, siz kendilerini yenip ele geçirmeden önce tevbe edenler müstesna; biliniz ki Allah çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir."
Bu maddenin hukukcular tarafında yorumu şudur:
Allaha karşı savaşmak Kuran'daki maddelere karşı savaşmak demektir
Resülüne karşı savaşmak (Resulüllahın Ehli Beytine karşı savaşmaktır)
misalleri çoğlatabilriz yeter ki Kuranı anlamasını bilellim
Ve şunuda bilelim ki Kuran-ı kerim maddelerini anlamak için Hadislere bakılmaya gerek yoktur.
ne anlıyorsan Odur.
Medeni Hukukcular ne yorumluyorsa Odur.
|

28-08-2016, 05:23
|
 |
Üye
|
|
|
|
Bakın! Kim neye inanıyorsa ve nerden delil getiriyorsa, benim de Onun kaynaklarını kullanmam, onun kabul ettiği Kaynakların hepsini birden kabul ediyorum anlamına gelmez
Örneğin Sayın Pyrrhon ele alalım kendisi "Ahitsel metin den" kanıt istedi. Ben de kendisine akıl ve kalb vicdan süzgeçinden geçirip "Luka incil'inden" Kanıt getirdim diye şimde ben Luka incilini kabul mü etmiş oldum hayır
O yüzden sizin bana onca ettiğiniz laf nedendir bilemiyorum niye bana bu kadar çok laf ediyorsunuz halbuki ben sonuna kadar haklıyım.
Eşinizin sizi hemen boşaması gerekiyor. eğer size boşamıyorsa Sizde bir iman görüyor demektir.
yoksa dinsiz imansız biriyle bir mümin kadının evli kalması mümkün değildir
Mesela Müşrik Ebu süfyanın kızı bir Müminedir ve Eşiyle ilk hicret edenlerdir. Eşi hırsitiyan ülkesinden Hırsitiyanlaşınca bu mümine kadın, eşini derhal boşamış ve orada kimsesiz kalmıştır.
Neden babanın yanına dönmiyorsun dediklerinde Ben eğer Müşrik babanın yanına dönmeye razo olsam Hıristiyanlaşan Eşi mi boşamazdım demiştir..
Demek ki Eşiniz, sizde Dinsizlik görmüyor, Siz sanırım ağzınızla dinsiz Vicdanınızla Dindarsınız, sizin karşı olduğunuz din değil Işıd vb uyguladığı dindir. Müslüman Türklerin din'i olmadığını eşiniz sanırım sizde gördüğün de SİZİ kapı dışar etmiyor 
İnanın bana Kuran-ı kerim'e Meal verilirken illa tarihe ve hadislere bakmaya gerek yoktur
Ey kafirler. Sizin dininiz size, benim dinim bana, Sizin dininizin hasabı size benimki de bana
Bu şuna işaret ediyor Bir Ülkende bir beldede yaşayan farklı itikatlara sahip olan insanlar itikatları yüzünde O beldenin suri vazifelerinde kusur etmesinle r Yani ALlahın Kanun maddesi şunu işaret ediyor:
İsteyen kilise puthane cami açsın. fakat kimse kimseyi kendi putlarına veya ilahına tapmaya zorlayamaz.
Bu maddenin hukukcular tarafından yorumu şudur: Dinde Aklın vicdanın ve insanlığın ve toplumun nefret ettiği ve ikrah ettiği bir emir ve nehy yoktur
Bu maddeyi kabul etmeyenler, yaptıkları eylemler ve sözler kendilerini mesul eder
Madde 33-34 "Allah ve Resûlüne karşı savaşanların ve yeryüzünde (hak) düzeni bozmaya çalışanların cezası ancak ya (acımadan) öldürülmeleri, ya asılmaları, yahut el ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu onların dünyadaki rüsvaylığıdır. Onlar için ahirette de büyük azap vardır. Ancak, siz kendilerini yenip ele geçirmeden önce tevbe edenler müstesna; biliniz ki Allah çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir."
Ve şunuda bilelim ki Kuran-ı kerim maddelerini anlamak için Hadislere bakılmaya gerek yoktur.
ne anlıyorsan Odur.
|
Yok mümkün degil, seninle hic bir ortamda akilla, mantikla dürüst bir tartisma imkani asla benim acimdan olamaz.
Tüm doruluk kriterlerini yerle bir ettin. Hic birsey olmamis gibi yazman, zaten kisiligini ortaya koymus.
Hele su medeni hukukcularla islamin aciklmasini savunman tam bir komedi örnegi olmus.
Yok babam yok, aklimi yolda bulmadim ben, her önüne gelen allahin dilinden konusanla ugrasmak beni asarda, asar. Hayali bir din olusturanla münakasa etmek mümkünmü.
Ben yazmam gereken bir cok seyi yazdim ama, nafile, bir milim ilerleme yok. zeytin yagi gibi üste cikmak diye buna derler. Hakkinda ne yazdiysam harfi harfine arkasindayim. Bundan sonra sen yoluna ben yoluma.
|

28-08-2016, 07:52
|
 |
Üye
|
|
|
|
Yazmayim dedim yine duramadim. Elbetde seninde yüzünün kizarmasini saglayacak sinir vardir. Bu yüzden bir kez daha denemek istiyorum. Bu defa tek tek yazdigin konulara cevap verdim, belki faydasi olur.
|
Gercekten okudugunu anlamiyorsun, yada laf cambazligi yapiyorsun. Kackere daha yazmaliyim, ben sadece Sayin Pyrrhon ´a ilgili olmadigini, bir cok konuda hadis kaynaklarini kullandigini yazmama ragmen, hala bir tek örnegi alarak cavap yetisdirme gayretine girmissin. Yüzüne vurdugum konu, tek Sayin Pyrrhon icin kullandigin hadisler degil, anla artik yahu???
|
Bu nasil bir pisikinlik, halen ben hakliyim allah ben hakliyim diyorsun. Cocuk kresine cevirdin tartismayi. Nasil daha net anlatabilirim, ilk okul cocuklarina anlatir gibi net yaziyor, sorularimi tek tek diziyorum. Ayip ama yaptigin.
yoksa dinsiz imansız biriyle bir mümin kadının evli kalması mümkün değildir.
|
Buyrun cenaze namazina. Citti citti oturup bunumu cevap diye yazdin, bukadarina pes diyorum. Bir konu öncesinde Sayin Pyrrhon icin hadis örmegi vermistim diyen sen, tutmussun ayni konu icinde ebu süfyanin kizindan örnekle gelmissin. Yani bir iletinin icinde cekiski olurmu, saka olsa bukadar olamazdi. Gercekten cok itici bir tutum sergiliyorsun.
Ben sana dinen nasil hareket etmesi gerek diye sormustum. Sen 1001 gece masallarini aratmayan senaryolar cizmimissin. Yok bende iman isigi görüyormus, yok bilmem ne. Bak cevap yazarken aklini, mantigini kullan, yazdiklarinin nereye uzanacaginida düsün. Iyice sacmalamissin.
Senin dedigini varsayalim, müslüman bir kadin veya erkek esinde imana dair bir isik görse nekadar beklemeli??? mesela ben 5 senedir ateistim. Kistasi, dayanagi nedir, neye göre, nekadar beklemeli??? Senin hic birsey bildigin yok, kafana göre din uyduruyorsun. Bir kere nikah düser hanim efendi nikah. Nikahsiz birlikteligin cezasi zina kapsamina girer, her iki tarafada 100 sopadir karsiligi. Bilip bilmeden bos bos yaziyorsun, kendinide rezil ediyorsun. Kac defa uyardim seni, bilmiyorsan sus diye. Halen ahkam kesiyorsun. Yeter ama artik, herseyin bir ölcüsü olmali.
Tam küstahca bir cevap olmus. Ne demek; Siz sanırım ağzınızla dinsiz Vicdanınızla Dindarsınız. Dinsizler vicdansizmi demek istiyorsun??? Yine bir pot kirmissin, boyundan büyük laf ederek.
Beni cahil filanmi görüyorsun kendi haline, bilgine bakmadan. Ne isidi hanim efendi??? ben dinin temelini, kaynagini baz aliyorum. Benim cevaplarimda kuran disinda bir aciklama gördünmüde, bu dogrultuda hakkimda kanaate variyorsun. Senin gibisinide ilk defa görüyorum. At gözlügü takip önünden baska yeri görmez olmussun.
|
Su cevaba bir bak, sakamisin, dalgami geciyorsun??? Yahu biraz akil, lütfen kirintisi olsa yeterli.
Demek tefsirler para icin yaziliyor. E be aklini yitirmis melek hanim. Sanki mealleri yazanlar hayrinami yaziyorlar??? Yok bukadarina kimsenin tahammülü olamaz.
Ne demek inanin bana??? konumuz tanri kelami, size inanmakta hanki aklin ürünü. Bana kuran meali yazanlarin bir tanesinin adini yazin buraya, nuzül sebeplerine dayanmadan, meal yazan bir kisinin adini istiyorum??? Biraz izan, kuranin siralamasi bile nuzül sebeplerine göre dizilmistir.
Bu şuna işaret ediyor Bir Ülkende bir beldede yaşayan farklı itikatlara sahip olan insanlar itikatları yüzünde O beldenin suri vazifelerinde kusur etmesinler Yani ALlahın Kanun maddesi şunu işaret ediyor:
Madde 33-34 "Allah ve Resûlüne karşı savaşanların ve yeryüzünde (hak) düzeni bozmaya çalışanların cezası ancak ya (acımadan) öldürülmeleri, ya asılmaları, yahut el ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu onların dünyadaki rüsvaylığıdır. Onlar için ahirette de büyük azap vardır. Ancak, siz kendilerini yenip ele geçirmeden önce tevbe edenler müstesna; biliniz ki Allah çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir.â€
|
Demek kurani anlamak ve yorumlamak icin 3 madde belirlenmis. Kim, neye göre bu 3 maddeyi belirlemis??? bu maddeleri belirleyen hukukcular dedigin insanlar kimlermis??? bu belirlemeyi kac senesinde ortaya koymuslar??? Bu maddeleri belirlemeden önce, kuran neye göre, hanki maddelere göre belirleniyordu, anlamak, yorumlamak icin??? Yahu bir tane tutarli, mantikli cevabin yokmu senin??? Neden müslümanlar bu 3 maddeyi baz alamak zorundalar??? Insan camura saplanmak icin bukarda kendini ezdirmezki.
Kurani türkceye cevirtme görevini yanilmiyorsam atatürk 1948 yilinda baslatmis. Ondan önce kac insan kurani arapca okuyup anlayabiliyordu??? Sen o yillarda yasamis olsaydin, hanki ayetleri okuyarak anlayabilirdin??? birakin türkceye cevrilmesini, bundan örnek 200 sene önce, araplar dahil kac kisinin okumasi yazmasi vardi??? Sacmaligin dibine dibine vurmussun cevap verecegim diye. Insanin bukadarda kalin derisi olmazki, biryerden sonra yüzü kizarmasi gerkiyor yani. Sacmalamaktan zevkmi aliyorsun, yoksa aklimla dalgami gecme amacindasin.
ne anlıyorsan Odur.
|
Cevaba bakarmisiniz. Senin verdigin misaller 6256 ayeti aciklamaya yeterlimi saniyorsun??? Hadi bakalim hodri meydan, sana TEK soru; kurana bakarak acikla bakalim dininden bi haber melek hanim. Kurandaki zekat konusunu. Zekat nezaman, hanki miktarda, hanki maldan, kimlere verilmeli??? Bir kere olsun kivirmadan, saga sola bulasmadan, net cevap bekliyorum???
Ne anliyorsan odurmu??? yahu güldürme insani, meselede bu ya zaten, araplar dahil herkez farkli anliyor. Bu farkliligin dahi farkinda olmaman asiri cehaletini gösteriyor. Kac tane meal var piyasada, hepsi ayni seyi anlasa, ne diye önüne gelen meal yazsin degilmi, nasil anlayamiyorsun bukadar basit konulari.
Birileri kuranda cariyelik, kölelik, kadina dayak, cok eslilik, cocuk yasda evlilik vs. var der, baskalari yok der. Tipki suna benziyor kuranin anlasilmasi; hiziridi, yunusidi isine hankisi geliyorsa sec begen. Su verdigim cevaplara bakiyorum, en basit konulari bile cahil birine anlatir gibi zahmet veriyorum. Bir ise yarasa yüregim gam yemeyecek ama, tüm cabalar bosa gidiyor.
Güldürme insani !!! Birde medeni hukukculardan örnek vermissin, yuh artik. Hanki medeni hukukcu evliler arasinda din farkliligindan dolayi bosanmalarini savunuyormus, kurala baglamis??? Hirsizin elinin kesilmesini, zina edenlerin 100 celde cezasini vs. medeniyet adi altinda bu hukukcular kabul görmüsler??? Kimmis bu medeni hukukcular, bir iki isim alalim??? merak konusu oldu. Medeni hukukcular ne zamandan beri medeni hukukcu olarak bu ünvani aldilar??? medeni hukuk kavrami olmadan önce, medeni olmayan hukukcularmi belirliyordu??? Su hale bak, neleri tartisiyoruz birisi bana sana kötü bir saka yaptik desin artik. Dünyadaki medeni hukukla, hukukculukla islamin yan yana gelmesi imkansiz. Sözün bittigi yere geldik arik. Is gittikce cigirindan cikiyor, tam bir komedi sergiliyorsun.
Verdigin her cevap ötekini aratir oluyor. Nasil bir kafa yapisidir bu, benim kafam basmiyor artik. Sonrada vay efendim bana niye bukadar yükleniyorsun, az bile yapiyorum. Cocukmu kandiriyorsun be mubarek. Sen ne kadar dindarsan, en az bende senin kadar dindar gecmisim var. Hala zamanimi okumakla geciriyorum.
Biraz vicdanin varsa, yazdiklarima tek tek kendini rezil etmeyecek sekilde cevap ver, yoksa benden saygi filan bekleme. Yeterse yeter ama, bikkinlik, bezginlik getirdin. Bir konuyu defalarca tekrarini yazdirma bana. Cevap veremiyorsanda susmayi dene.
|

28-08-2016, 16:47
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Pardon Yani´isimli üyeden Alıntı
......
|
Bakın lafı döndürüp dolaştırıp bana bir sürü laf söylüyorsunuz
halbuki benim yanıtım çok açık.
Kutsal metinleri referans alanlara Ahitlerden Deliller getiriyorsam bu İkilik oynamak değildir
Hadisleri de referans alanlara hadis getiriyorsam buda ikilik değildir
Söylemim çok açıktır "Bana hadisle gelmeyin."
Forumdakiler bunu söyledi mi? Hayır sadece gevelediler
Eğer Hadis Kabul etmiyorsanız, Bunda sadık olmalısınız.
sadık mısınız? değilsiniz
O halde Hadis referans alanlara, Benimde hadis getirmem çok normaldir.
Bakın "Bana eğer gelicekseniz" benim söylemim "çok açıktır" "Bana hadisle gelmeyin" tamam mı ?
Ama buna karşılık Ben sizin üzerine gelirsem "hadisle gelebilirim" Neden? Çünkü Sizler "hadis kabul ediyorsunuz" ve sürekli bunun üzerinden İslamı eleştiri içindesiniz
"Çok açık benim söylemim" fakat lafı döndürüp dolaştırıp ş"urada buna dedin, burada bunu dedin" diyerek onca laf ediyorsunız ve beni bütün söylediklerinize karşı "ilgisiz kalmakla" suçluyorsunız.
Hayır Siz eleştiriniz de HAKLI olsaydınız ilgisiz asla kalmazdım
Umarım artık anlamışsındır!
Anayasa'daki Hak ve hukuk maddeleri para için yorumlanabilir mi?
Evet
peki O kanun'un, onun üzerinde uygulanması, istenildiği zaman, Acaba O kişinin, çorba parası uğruna " atıp tuttuğu yorumlar, Mealler" devam eder mi? 
Hayır  Acaba bu kanunun muradı nedir diye "bütün Bir ANA YASA' gözden geçirilir" değil mi?
Kuran "Ana yasa" hiç bir değişikliği uğramadan günümüze gelmişse biz neden "Kuransal Metni" kabul etmiycez
ve Hicri 200 senelerinde Senin benm gibi insanların yazıdıklarını referans alıcaz neden?
Kuranı yazanlar O devirde yaşıyor muydu? hayır mesele bitmiştir.
"Bana sakın hadisle gelmeyin" çünkü ben Hadis kabul etmiyorum
Ama ben sizin üzerinize hadisle gelirsem de sakın bana kızmayın çünkü siz Hadisleri referans alan bir Dini eleştiriyorsunuz
sözünüzde hiç bir zaman sadık değilsiz.
Hadis kabul edilmediği söylendiği halde 2 gün sonra uydurma bir hadisden dem vuruyorsunuz yada ondan yola çıkarak sözde İslamı eleştiriyorsunuz.
Kuran-ı Kerim'de Zekatın bir ölçüsü yoktur. Bu kimine göre 40 da 40 dır kimine göre 40ta birdir. burası bizi ilgilendirmez
Eğer zekat farz ise Kanunsa burada hukukcular devreye girer ve bütün kuranı okuyarak "Temizlenme arınma parasının" en alçak Asgari ölçüsünü çıkartabilirler
Zekat: Zenginin malının. Fakirin ve Miskinin ve amelenin ve İslam'a kalbleri ısındırılanların (tevbe 60) Pis düşüncesinden "temizlenmesi" demektir.
Yani Bunun ölçüsü öyle bir olucak ki, Bu İnsanlar, "Zekat parasını aldığı zaman" "zenginlere karşı pis düşüncelerden bulunmayıp kardeş düşüncelerde bulunacaklar."
Kuran ana Yasasının Lugat manasıni anlamak ne kadar açık öyle değil umarım seni aydınlatmışımdır
Şunları Tekrar ediyorum "Kuran-ı Metinsel olarak Eleştiremeyince"
ki asla eleştiremezsiniz
sakın "Bana hadisle gelmeyin" ben hadis kabul etmiyorum
"Kuran değişmez ama hadisler kim bilir günümüze gelene kadar kaç defa değişmiştir."
Kuran-ı Kerim ise indirildiği zamandan beri "Yediden Yetmişse ezberlendiğinde" değiştirilmesi İmkansızlaşmıştır.
ama hadislerin öyle bir ayrıcalığı olmamışdır. Alimler ezbelemişdir. ki Alim! neye göre alim? beni seni onu bağlamaz.
Alim denilenlerin sözü şunun bunun sözüdür. Resülullah yada Sahabe sözü değildir. İslamın Esasını Bağlayacılığı NEGATİF
|

28-08-2016, 16:54
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Konu'yu başka nicklerin saptırmamanız için bir uyarı:
|
Kuranı yazanlar O devirde yaşıyor muydu?
|
Yukardaki Bu sözüm "Anayasa'yı yazanlar o devirde yaşıyor muydu" anlamanı algılamanız içindir. Yoksa "Kuran Allah kelamıdır"
|

28-08-2016, 17:39
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Sayın pardon yani
Devlete göre "zekatın" anlamı: Zenginin Malından Fakirin gözünü pis düşüncelerini arındırmak Temizlenmektir"
Zengine (Veren) göre "zekat'ın" anlamı ise: fakir ve miskin ve islam'a yeni girenlere" karşı duyduğu" "temiz duygularını" temsil eden bir meblağdır
Fakir ise zenginin "zekat" diyerek sunduğu parasını "sadaka" olarak alır yada "almaz"
Zengin zekat "vermek" Zorunda iken Fakir "almak" zorunda değildir. "Hesabını Allah'a" ver diyebilir
Sadaka "sadakatten" gelir: içten bağlılık ve doğrulama demektir
Fakirler ve miskinler ve ameleler ve kalbleri ıslama ısıtılanlar. Zenginin "temiz duygularını temsil eden" zekatını "Sadaka" olarak alırsa. Zenginin "temizlendiğini doğrulayıp ona içten bağlandıklarını" göstermiş olurlar.
Böyle olursa Ne alan fakir "rencide"olmuş. Ne veren Zengin, kendini bir şey sanmış olur
böyle olmuşsa zengin ile fakir kardeş olmuştur.
Topluma yakan yangınlar İşçiyi-patrona, zengini-fakire, düşman edecek görüşler üreyemez
|

28-08-2016, 18:52
|
|
Üye
|
|
|
|
Sayın pardon yani
Devlete göre "zekatın" anlamı: Zenginin Malından Fakirin gözünü pis düşüncelerini arındırmak Temizlenmektir"
Zengine (Veren) göre "zekat'ın" anlamı ise: fakir ve miskin ve islam'a yeni girenlere" karşı duyduğu" "temiz duygularını" temsil eden bir meblağdır
Fakir ise zenginin "zekat" diyerek sunduğu parasını "sadaka" olarak alır yada "almaz"
Zengin zekat "vermek" Zorunda iken Fakir "almak" zorunda değildir. "Hesabını Allah'a" ver diyebilir
Sadaka "sadakatten" gelir: içten bağlılık ve doğrulama demektir
Fakirler ve miskinler ve ameleler ve kalbleri ıslama ısıtılanlar. Zenginin "temiz duygularını temsil eden" zekatını "Sadaka" olarak alırsa. Zenginin "temizlendiğini doğrulayıp ona içten bağlandıklarını" göstermiş olurlar.
Böyle olursa Ne alan fakir "rencide"olmuş. Ne veren Zengin, kendini bir şey sanmış olur
böyle olmuşsa zengin ile fakir kardeş olmuştur.
Topluma yakan yangınlar İşçiyi-patrona, zengini-fakire, düşman edecek görüşler üreyemez
|
Her şeye sahip olan ve bu şeylere sahip olmak için hiç bir çaba göstermemiş bir putun insanlara sen malını şuna ver demesi çok komik, ulan salak put, madem çok adilsin o zaman herkese eşit mal versene, ne diye kimine az kimine çok veriyorsun.
Bir de şöyle bir durum var, her şeye gücü yeten, her şeyi bilen, her şeye sahip, hiç bir şeyden korkmayan bir varlık neye dayanarak bir insanı yargılayacak? Hiç bir çaba göstermeden, çalışmadan, kıçını yayarak yaşayan bu put hangi hakla insana hesap soracak?
|

28-08-2016, 19:19
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
searcher´isimli üyeden Alıntı
Her şeye sahip olan ve bu şeylere sahip olmak için hiç bir çaba göstermemiş bir putun insanlara sen malını şuna ver demesi çok komik, ulan salak put, madem çok adilsin o zaman herkese eşit mal versene, ne diye kimine az kimine çok veriyorsun.
Bir de şöyle bir durum var, her şeye gücü yeten, her şeyi bilen, her şeye sahip, hiç bir şeyden korkmayan bir varlık neye dayanarak bir insanı yargılayacak? Hiç bir çaba göstermeden, çalışmadan, kıçını yayarak yaşayan bu put hangi hakla insana hesap soracak?
|
Senin göstermiş olduğun çabada Allah'ın lutfudur
"Rızıklandırdıklarımızdan infak ederler" demek oluyor ki senin caban yok, malı rızkı herşeyi senin önüne veren Allah'dır
Bunlar bilinsin Diye Din peygamber gelmiştir.
"Ey zengin senin aklın yada çalışman cabalaman Senden değil Allahtandır. seni rızıklandırmıştır. o halde sende kardeşine "benim sana merhamet ettiğim gibi merhamet et, yardım et, elinden tut da kardeşce yaşayın" der. O'da senin bu muameleni görürse sana hürmet eder seni sever.
Her Aile böyle olursa İnsanlık alemine huzur gelir.
yoksa herkes Zengin olsa. İnsanlık birbirini daha çok yer.
40 derviş aynı yerde birbirleriyle muhabbetleşirken
2 tane hükümdara dünya dar gelir.
İnsanların zengin olması Birbirini sevmesini meydana getirmez
|