Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-09-2016, 13:42
pianola - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pianola pianola isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

dine mine ne´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Incilde, Meryemin babasinin adi joachim,dir. Burada bir benzerlik var.
Nasil bir benzerlik?

Yohakim/Yoakhim ismi Kanonik Incillerde geciyor mu, gecmiyor diye biliyorum.
Alt 05-09-2016, 13:44
dine mine ne dine mine ne isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İsanın annesini Harunun kızkardeşi sananlar
JAHUDI HAHAMLARDIR.

İmranın kızı, Harunun kızkardeşi demek baltayı taşa vurmaktır.
Hahamlarin agzindan cikann sözü kuran bildirdiyi icin mi baltayi tasa vuruyor ?????.
Alt 05-09-2016, 13:53
Yasaklandı

Pyrrhon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Nasil bir benzerlik?

Almanyada Joachim diye biliniyor. Bak ALman vikisinden ekliyorum.

In der katholischen und orthodoxen Tradition gilt der heilige Joachim (hebräisch: Jojakim) als Ehemann Annas und als Vater von Maria, der Mutter Jesu; er wird daher mit dem Titel „Vorfahr Gottes" bezeichnet. Im Koran heißt er ‘Imrān.

1) Anna,nin kocasidir diyor.
2) (Isa) meryemin babasidir diyor.
3) Kuranda adi imran,dir diyor.

Kanonik incilerde geciyormu bilmiyorum. Neva bu sorunu cevapliya bilir belki.
Alt 05-09-2016, 14:09
Yasaklandı

Pyrrhon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Nasil bir benzerlik?

ALMAN VIKI:
In der katholischen und orthodoxen Tradition gilt der heilige Joachim (hebräisch: Jojakim) als Ehemann Annas und als Vater von Maria, der Mutter Jesu; er wird daher mit dem Titel „Vorfahr Gottes" bezeichnet. Im Koran heißt er ‘Imrān

1) (Isa) Meryemin babsidir diyor.
2) Kuranda ismi imrandir diyor.

Kanonik kismini Neva daha iyi bilir.O cevaplarsa daha iyi olur.
Alt 05-09-2016, 15:03
Super Moderator

Almanyada Joachim diye biliniyor. Bak ALman vikisinden ekliyorum.

In der katholischen und orthodoxen Tradition gilt der heilige Joachim (hebräisch: Jojakim) als Ehemann Annas und als Vater von Maria, der Mutter Jesu; er wird daher mit dem Titel „Vorfahr Gottes" bezeichnet. Im Koran heißt er ‘Imrān.

1) Anna,nin kocasidir diyor.
2) (Isa) meryemin babasidir diyor.
3) Kuranda adi imran,dir diyor.

Kanonik incilerde geciyormu bilmiyorum. Neva bu sorunu cevapliya bilir belki.
Incil'de yer almiyor, daha once belirttigim gibi Kilise'nin bu ismi aldigi kaynak (buyuk ihtimalle) Hames/Yakub'un Protoevangelium'u. Kanonik vahiy kapsaminda kesin olarak yok.

Yoakhim ile Amram/Imran isimleri arasinda kurulan baglanti nedir, bunu da anlamis degilim.
Alt 05-09-2016, 16:25
Yasaklandı

Yakub'un Protoevangelium'un önemli parçaları üçüncü yüzyılda yazılmış, ancak kanonik inciller ile eş zamanlı oluşumu tam olarak dışlanmış değil.

Bu konuda Hz. İbrahim'in ateşten kurtulması hikayesinin Midrash Rabbah'tan kaynaklandığı meselesine benziyor.

Asıl olan bu adamların bu bilgileri nereden aldığıdir ve Kuranı Kerim'in bu bilgileri daha sonralardan neden insanlara sunmasıdır.

Bir İnanır kişi aslında bu tür isleri sorgulamalıdır.

Hak kitap sanilan Tevrat'ın içinde olmayan bir hikayeyi bir insanoglu Nerden bilebilir de üstüne katip ek bilgi ekleyip yazar?????.Kuranda bu insanlarin hikayelerine destek cikiyor. Bunlar sorgulanmalidir sonucta yazanlar insan.

Konuya dönücek olursak.
Kuran'ı eleştirelim Ama doğru eleştirelim diyorum. Kuranı Kerim Meryem konusunda gazetecilik yapıyor. Haber veriyor. Kim ne dediyse bilgi olarak sunuyor, o kadar.

Hahamlarin kizkardes benzetmesi Gerçek anlam değil mecaz anlamdadir.

Garip davranışları gözüme battı sözü üzerinden körlük tartsmasi cikmaz .
Alt 05-09-2016, 18:03
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın dineminene?

Anladım ateşlisinde kendi yazdığını iki kez okumadan yazma.İsanın annesi Meryem için Harunun kızkardeşi ifadesi kuranda geçer, tevratta zaten ise bilindik İmran kızı orjinal Musanında kızkardeşi, İmranın kızı Meryemdir ve hiç bir yerinde isanın annesi meryem ifadesine rastlayamazsın, çünkü Hahamlık Yahudi din adamlarına ait bir sıfat ve onlar tarafından böyle bir ifade söz konusu dahi olamaz.Çünkü İncil ve içeriği tevrattan sonra ortaya çıkmış dolyısı ile Harunun kızları ifadesi ile vurgulanan cümleyi hıristiyanlığa ait cümle olarak görürsün.

Yani İsanın annesini Harunun kızkardeşi sananlar islamı uyduranlar, araplardır.

Çünkü bu ifade sadece kuranda yer alıyor

Ordanda kızkardeşlik vurgusunu kurtaramazsın.

Gelelim delil diye sunmaya çalıştığın babasının adı İmrandı cümlesine sunduğun bölüme, orda imran olarak yazan kuran olduğuna vurgu var, incilde veya başka bir belgede bu adın olduğunu söylemiyor o pasaj.

Yani kuranın bu yanılgısını ve islamcıların kanıtsız kabulünü sadece veriyor ve hiç bir değeri yok kanıt anlamında. Yada anlayacaksanız adamlar eleştirmeden İsanın dedesi İmrandır önkabulünü islamcıların kuranı kurtarmaya yönelik manipülasyonunu yargılamadan, böyle kabul ediyorlar diye vermiş.Kanıt hala koyamıyorsunuz kısacası ortaya, İncillerde İmran yok, herhangi bilgi belge yok, kurandaki hatayı örtpas için islamcıların uydurduğu İsanın dedesinin adıda İmrandır işgüzarlığı var, kuran böyle yazmışsa bize onu kurtarmak düşer mantığı var.

Kuran onun bunun ağzından çıkan yanlış sözlerle yazılmış demekki Hahamlarla hiç ilgisi yok ama tapıp benzemeye çalıştığınız arap ırkçılığının yerel ürünü din kurucularının cehaletiyle konuşan bir put var karşımızda

Sonuç hala baltayı taşa vuruyorsunuz.

Şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 05-09-2016, 22:13
Super Moderator

Yakub'un Protoevangelium'un önemli parçaları...
Yoakhim - Imran benzerligi nedir

Hahamlarin kizkardes benzetmesi Gerçek anlam değil mecaz anlamdadir.
Nasil bir mecaz? Meryem Imran'in soyundan degil ki, Harun'a bir baglantisi da yok,

yaptigi dusunulen "iffetsizligin" kendi soylu gen havuzuna yakismadigini vurgulamak maksadiyla eril bir sahsin (Harun) ornek gosterilmesinin gerekcesi ne olabilir?

yahut Allah Isa'nin anasi olan Meryem'in Imran'in kizi/Harun'un kiz kardesi olamayacagini bilmiyor muydu da, ayette alintiladigi hahamlari duzeltme geregi gormedi?

Basitce Muhammed (veya Kuran yazarlari) Meryemleri karistirdi diyebilseniz, elli dereden su getirmenize de gerek kalmayacak dostum.

Ben de içgözlemin kurbanıyım.
Sylvia Plath

Her bir sözcük, sessizlik ve hiçbirşeyliğin içinde gereksiz bir leke gibi...
Samuel Beckett

Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece...
Aşık Veysel

Tekrar ede ede bitirilemeyen keşif, tekrar ede ede bitirememenin keşfine dönüşür.
Maurice Blanchot

İletişim, bir iletişimsizlik düzeneğidir.
Lacan

Sonuçta hepsi kendini kandırmaktan ibaret, öyle değil mi..?
Marilyn Monroe

ex nihilo nihil fit
il n'y a pas de hors-texte
Alt 05-09-2016, 23:35
Yasaklandı

Anladım ateşlisinde kendi yazdığını iki kez okumadan yazma.İsanın annesi Meryem için Harunun kızkardeşi ifadesi kuranda geçer
Birileri bu ifadeyi kullandığı için geçiyor, işte burasını gözden kaçırmamak lazım.
Devamında zaten senin anan baban böyle degildi sen bu ******luğu nasıl yaptın niye desin ki. ???????????..........???????.

SEnbiya
91: Irzını iffetle korumuş olanı (Meryem'i de an.) BİZ ONA RUHUMUZDAN ÜFLEDİK; onu ve oğlunu cümle âlem için bir ibret kıldık.

Meryem oğlu İsa diyor üstüne basa basa, babası olmadığı için ruhumuzdan üfledik diyor ondan sonra neden o******** yaptın diye mi soruyor kuran. Yapmayın gözünüzü seveyim ,hani bu kadarda şaklabanlık olmaz yani.

Yahu birileri meryeme bu sözleri söylüyor bu kadar zor mu bunu anlamak.Adamlar ne bilsin melek bilmem allah olayini. Mecaz anlamda hey harunun kizkardesi diye hitap ediyorlar anlicagin.

Yani sizin yaptiginiz haberciyi dövmek. Kardesim habercinin ne sucu var. Adamlar anlamamis ve meryeme öyle hitap edib sen bu isi nasil yaptin yahu demisler, olay bu iken siz haber veren kuran ile niye ugrasiyorsunuz.

Yahu kuranda hata olmasa ne olacak ??. Allahin kitabimi olacak ,bundan mi korkuyorsunuz?.

Kuran,nin tevrattin, incilerin yani kitaplarin tümü bilim ile kanitlansa bile gercekten, o zaman allah sözü olduguna inanacakmisinz.

Hadi diyelim her sey uysa, bilmem bilim desteklese,oh be tamam simdi oldu mu diyeceksiniz??????????.

Ulannn hani insanlik nerede diye sormuyacakmisiniz.

Kardesim ama dogruya da dogru diye bilmemiz lazim.Dogrular bizi muhakkak bir yerlere getirir korkmayin.

Diyanet İşleri (9/TEVBE-111: Şüphesiz Allah, mü'minlerden canlarını ve mallarını, kendilerine vereceği cennet karşılığında satın almıştır. Artık, onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler ve ölürler. Allah, bunu Tevrat'ta, İncil'de ve Kur'an'da kesin olarak va'detmiştir. Kimdir sözünü Allah'tan daha iyi yerine getiren? O hâlde, yapmış olduğunuz bu alışverişten dolayı sevinin. İşte asıl bu büyük başarıdır.)

Bir insan olana bu ayet bile yeterlidir gerisini cözmek icin.Birileri gelmis gücü eline alabilmek icin inancla adeta asker yapmis bu insanlari.Allahin yolunda Cennet icin bu ayetleri yiyenler yalakadir insan degil.

Yani demek istedigim Kuran mereyemi karistirsa ne yazar? karisitirmasa ne yazar ?.
Kuran bilim ile bire bir örtüsse ne yazar arkadas ?.

Hanni insanlik nerede?. Köle tutmakmi insanlik ?. Ganimetleri paylasmakmi insanlik.

Meryem konusunda hata yoktur deyip kendimce dogruyu söylemekten neden vaz geceyim.
Alt 06-09-2016, 01:43
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın dineminene?

Soru işaretini analiz ededur sen.

Sakin ol, kimsenin haksızlık yaptığı yok, gayetde doğruya doğru diyoruz, burdaki eğriyede eğri diyoruz, demogojiden vazgeç, dürüst ateistim ayaklarındanda sıkıldık.

Harunun kızkardeşi ifadesine duyduğum en saçma açıklamada senden geldi. Mecaz

Mecaz nedir? Benzetmeden yola çıkarak bir konuya ilişkin benzerlikle örnek üstünden olayı açıklamaya çalışmak.

Yani senin ile ilgili bir konuda senden bahsederken dedenin adı Mehmetken, ben sana Haticenin kızkardeşi diyerek mecazen mehmetin torunu olduğunu vurgulamış oluyorum.Koskoca arabın putu ufacık bir kelime hatası yapmış, ataist dürüstlük timsali dinemine de süper anlama kabileyiti ile bu durumu şeettiriyor.Yok be burda bir sorun.

Sorun Meryemin ..puluğu değil, sorun ne? okuyan anladı sen dert etme

Kuran tastiklediği, devamı olduğunu iddia ettiği ve aynı tanrıya ait olduğu iddia edilen bir masalda karıştırmış birazcık kurguyu o kadar, heç önemi yok, Ha isayı doğuran Meryem Ha Ali İmran soyundan İmran Kızı Harunun kızkardeşi Meryem lafımı olur bu kadarcık farkın, 1000 küsür yıllık bir fark yaşamışlık olarak, amman koskoca el-lah ile sene pazarlığımı yapcez

oldu, başka savunman var mı dürüst ataist demogojin dışında? Mecazdır mecaz.

Şu islam bölümünde islamcıların sıkıştıkları her ayetli konuda "MECAZ" savunmasına sığınmadığı konu kaldı mı? Sanırım yok.

Şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...

Önerilen Siteler