Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Etik, Estetik, Sanat, Politika, Bilim & Eğitim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 02-10-2017, 08:47
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dindarlar dinsizlere savaş açmıştır ve bu savaşta kural tanımamaktadırlar. Siz hangi kuralla mücadele edebilirsiniz.

Konu insansa her kes karşısındakini insan görerek davranacak ki eleştiri yerini bulsun anlaşılır olsun. Din insanların bir ihtiyacını karşılamak için örgütlenme biçimidir. Her kes buna uygun davrandığında kimse kimseye hakaret etmez. Yanlış doğru ortaya konur.
Ama Din menfaat yöntemi olmuşsa dünyasal çıkarlar için bir araya gelinmişse din de bu amaç için kullanılıyorsa işte o siyaset olmuştur.

O zaman siyaset ahlak ve menfaatler konuşulur. Saf dindarlar için kimse hakaret yöntemine baş vurmaz vurulmadığını düşünüyorum.
Bir dindar mini etek giyen bir kız için ahlaksız derse o da onun peygamberinin karısının sayısını ve yaşını sorar.

Her kes birbirine saygılı olduğunda eleştiri iyi işler yapar.

En hakiki mürşit bilimdir .M. Kemal - Ben ilmin şehri isen Ali kapısıdır .Muhammed.- İlimle gidilmeyen yol karanlıktır Hacı Bektaş Veli-
Demek ki her kes ilim Bilim konuşmalı. 7 yaşındaki çocuğun babasını tahrik ettiğini değil.

Önerilen Siteler