Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dünya Dinleri, Mitoloji & Antik Uygarlıklar > Dünya Dinleri > Alevilik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 12-04-2020, 18:58
Otoriter Kemalist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Otoriter Kemalist Otoriter Kemalist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Senin o kapitalist sömürücü dediklerin Türk burjuvazisinin çekirdeğini oluşturan, Atatürk'e bağlı ailelerdir.

Canan Kaftancıoğlu kafasında Atatürk düşmanı bir solcu olduğun çok belli. Alevilik hakkında yaptığım eleştiriye konuyu saptırıp ad hominem tarzı cevaplar verebiliyorsun ancak.

Atatürk senin gibi kapitalizm düşmanı falan değildi. Bilakis CHP logosundaki dördüncü ok olan devletçilik okunun arkasında yer alan çentik, Atatürk'ün serbest piyasaya geçmeyi amaçlayan bir devletçilik anlayışına sahip olduğunu ifade eder.

Atatürk ile Kemalizm'in ayrı olduğu iddiası zaten Atatürk'e açıkça sövmeye bir yeri yemediği için onun yerine düşüncelerine ve onları benimseyenlere saydırma metodunu tercih edenlerin uydurmasıdır. Kemalizm demek altı ok demektir. Atatürk'ün kendisi de Kemalisttir ve Kemalizm kavramı onun döneminde CHP içinde kullanılmıştır.

Fetullah meselesine gelince onu iyi araştır. O dönemde Fetullah'ın serbest kalmasını Özal sağlamıştır. Evren başından beri Fetullah'a karşı olan birisidir ve bu yönde bazı beyanatları da vardır. Ruşen Çakır denilen adam o dönem çıkardığı Nokta Dergisi'nin orduda Fetullahçılara karşı yapılan tasfiye operasyonlarını anlatan bir sayısını 15 Temmuz'dan sonra gündeme getirmişti. Bunlar Evren'in cumhurbaşkanlığı döneminde, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Üruğ'un emriyle yapılmıştı. Ki bir sayfada Evren'in de Adana'da Fetullahçıların yapılanmasından bahsettiği yazıyordu. Sonraki yıllarda da Fetullah karşıtı demeçler vermişliği vardır. Bunlar benim Evren'i savunmak amacıyla yaptığım şahsi yorumlarım da değil gerçeklerin kendisidir.

Alevilik meselesine tekrar döneceksek; sen ateist misin Alevi misin arkadaşım önce adam gibi bir cevabını ver. Ateist değilim Aleviyim desen saygı duyarım. Ateistim desem zaten benim açımdan bir problem olamaz çünkü ben de ateistim.

Alevilere bakışım Sünnilere, Hristiyanlara, Musevilere ya da herhangi başka bir dine mensup insana bakışımdan farksızdır. Benim tepkim Alevilere bile değildir aslında; senin gibi mezhepçilik yapan sözde ateist özde gizli Alevilere ya da Alevi meriçliği yapan bazı cahil ateistleredir.

Önerilen Siteler