Khaos´isimli üyeden Alıntı
..
Felsefeden ÇIKAMAZ
|
Şimdi sevgili Khaos şöyle düşünüyorum. Daha önce ifade etmeyi denedim ya da denemedim tekrar ifade ediyorum.
Felsefeden kendimce bir çıkış bulduğumu (en azından ontoloji tabanı için) hatta bazı sorunlarımız içinde felsefe yoluyla bir çıkışlar üretilebileceğini düşünüyorum ama aslında başlığın ifade ettiği gibi okuyucuyu da felsefeden çıkaran çıkışlar da sunabileceğimizi öngörüyoruz
Burada belirli seçenekler var
a- Ben felsefeden çıkışı bilmiyorum bulamadım ve bunda yanılıyorum ya da yöntemimle kimseyi de felsefeden çıkaramam
(Haklı olabilirsin ve haklı olabilir. Bunu şöyle dedim. İçeriğimi ve içeriklerimi zaman içinde hatta çok çok geniş zamanlar içinde okuyacak okurlara bunu yorumlamayı bırakalım.)
b- Felsefeden kendimce çıkışlar buldum ama size iletemiyorum
b1- Dil sınırlı bir araç olduğu için iletemiyorum
b2- Okuyucunun kişisel ezberleri var aşamıyorum. Önbilgisi önyargısı var ve bunları zıt algılanıyor o yüzden baştan erişemiyorum
b3- Ben yetersiz bir yazarım ve kendim yeterince iyi ifade edemiyorum
b4- Görülen tüm karşıtlıklar kavgalar çatışmalar ve saldırgan içerik tartışmaları beni çok yordu ve bu nedenle diyeceğimin başı sonu karıştı ve işin içinden nasıl çıkacağımı bilmiyorum
b5- Yazar savunmada çarpıtma da ve karartma altında yazmaktan çok yorgun
b6-b7-
bu böyle sürüyor
c- felsefeden çıkışlar buldum ve iletebiliyorum ama bunu her birimize ayrı ayrı iletemem ya da iletemiyorum
d- Okuyucu konuya ilgisiz
e- Okuyucu tam bir, içten bir, ilgili bir felsefe ve mantık okuryazarı değil ve sunulan tabanı okuma ve algılama konusunda yetersiz
f- e- Okuyucu tam bir, içten bir, ilgili bir felsefe ve mantık okuryazarı değil ve sunulan tabanı okuma ve algılama konusunda yetersiz ve bir de üstüne vaazını vermek konusunda istekli
g-h-i - Bu da böyle devam ediyor
Burada senin yorumunu ya da şimdilik ön yorumun aldık teşekkür ederim .Geniş zamanlarda genel okuyucu kitlesinin içeriklerimle ilgili yorumlarını bekleyeceğim.
Genel geri dönüşler buna (seninkine) benzer olursa çıkış yolumun yanlış olup olmadığını değerlendirip, tekrar kontrol edip yeni ve başka çıkışlar aramayı ya da varsa diğer çıkışları tekrar kontrol etmeyi deneyeceğim
ÇIKAMAZ bir sınırlama ve geniş zaman ifadesi.
Şimdiye kadar çıkamadığını düşünüyorum düşünüyorum bir tespit gibi.
Saygılar