Bacon´isimli üyeden Alıntı
Yok o kadar da geniş değil.
Temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak gelir insan onurunu ayaklar altına alır. E Türkiye' de "
tespitine göre bir 1000 TL emekli aylık bağlama oranı bile, insan onurunu aşağılama ve gaspdır.
Sosyal devlet ilkesi ile bağdaşmamaktadır. Sözleşmeyi bütün kurumlar ihlal etmektedir. Aldığı her krş vergi haksız kazançtır. Önce sosyal devlet ilkesi, sonra ortada bir kasa fazlası oluşursa oraya buraya para harcanabilir. Vatandaş normal gıdasını bile alamıyorken bir ülkede inşaatlar, yollar, yapılabiliyor, personeller istihdam edilebiliyorsa, kamuya lüks araçlar tahsis ediliyorsa, kanun önünde eşitliği bırak kamu kişileri kutsanmış, örtülü cezasızlık, dokunulmazlık garantisi verilmişse, o ülkenin idaresinin meşruluğu dediğim gibi tartışmalıdır.
Bence sen tane tane okumalısın. Kendini, düşüncelerini, duruşunu gözden geçirmelisin.
|
Yaa arkadaş! bak !
Yöneten/yönetim meşru değil ya da yasama yürütme vb organı işlevini yerine getirmiyor vb diyorsak denetimden yine yargı ve ilgili kurumlar ve ya da son çare halk sorumlu. Yargı da işlevini yerine getirmiyorsa o halde halk işlevini yerine getirmiyor. Bunları bir kaç cümleyle geride yorumladım.
Halkı göreve çağırmalısın bu kısır döngü eğer demokratik toplumsa. Tersi darbe ya da ihtilal arayışı tartışması ki aslında halkı göreve çağırma da kısmi/zımni- bi nebze zaten onu kapsıyor. (Örn istifaya davet demokratik hak yürüyüş vb ler) Ben denenin tersini tartışmadım.
Yazdıkların benim iletişimimle ya da yazdıklarımla değil de kendi kafanda kurduğun sesler var ve yanlış anlamalara dayalı direkt onlarla ilgi ve iletişim kuruyormuş gibi...