marcos´isimli üyeden Alıntı
Kendine anarşist demeyen hatta bu kelimeyi duydukları zaman yüzleri ekşiyecek olan anarşist topluluklar/bireyler dahi vardır.Bunlardan en meşhurları Amişler dir.
|
Saygideger marcos,
Bir yanlisin var. Amisler anarsist degildir. Ne kendilerini anasrsist olarak tanimlarlar, ne de baskalari onlari anasrsist olarak tanimlar. Ne de anarsizmi benimserler. Devlet ile ilgili bir sorunlari yok. Amerika'da acilmis bir kac dava var onlarla ilgili. Kendileri dava acmislar. Social Security icin para odemek istememisler. ( Emeklilik ile ilgili bir para bu. Emeklilik maasina gerek duymamislar ve " ben niye odeyeyim ki bosuna" demisler. Bu da onlari anarsist yapmaz.) Ama bahsettigin diger gruplari bilemem.
Ben, Ohio'ya Kidron'a, onlarin merkezine gittim. Orada kaldim, kendileriyle gorustum, onlardan alisveris yaptim, sohbet ettim. Zaman gecirdim. Cok iyi insanlar. Anarsist degiller. Ustelik topluluktan bazilari belirli derecede teknolojiyi de kullaniyor. Bazilari kullanmiyor. Bu biraz istege bagli. Evleri cok buyuk, hayvanlari var. Yasadiklari yer bir CENNET!
Hepsinin boyle evleri var. Ortamlari ormanlik, yemyesil. Mukemmel bir yerdeler. Ohio zaten yesili bol, ormanlik bir eyalet. Guzel, yagmuru bol. Ben, sahsen cok begendim ortamlarini. Magazalari var. Normal teknoloji kullaniliyor magazalarda.
Benim gittigim yer Ohio, Kidron, Amish Country. Asagiya link veriyorum.
https://www.ohiosamishcountry.com/kidron
Zaman, imkan bulursaniz, mutlaka Ohio'ya gitmelisiniz.
Emekli olunca belki oraya (Amislerin kasabasina degil tabii, fakat benzer ormanlik bolgelere) yerlesirim. Muhtesem yerler. Yemyesil, o kadar rahatlatiyor ki beni!
Saygilarimla