dine mine ne´isimli üyeden Alıntı
Yahu öz zaman yok demekle zayıf nükleer kuvvetin sabitliğini hiçe sayıyorsun ve neyi anlattığını kendin bile kavrayamıyorsun.
|
Bu ne yahu, ne alaka? yahu ne alaka, zaman maddeden ayrı ve bağımsız düşünülemez diyorum, kıyası, kıstası, ölçüsüyle somut bir tabana dayanır diyorum, maddeler, cisimler somut değil mi?
dine mine ne´isimli üyeden Alıntı
"müon parçalanabilir mi?" diye soruyorsun, evet, zayıf nükleer kuvvetle bozunur, öz zamanında 2.2 mikrosaniye yaşar, sabit bir yasadır bu!
|
Soru "parçalanabilir mi?", iyi düşün,
parçalanamaz demiyorum, parçalanabilir ve bunu biliyorum -ki önceki yazımda çok küçük parçacıklar, iri formları oluşturan parçacıklar vb. anlatmışım, sadece soruyorum.
Vermen gereken cevap ne? Evet veya hayır. Nerenden
benim adıma iddialar, yargılar üfürüyorsun, söylemediğim ne varsa söylemişim gibi soytarı yöntemlere başvuruyorsun, yahu artık vazgeç bu saçmalıklarından, kelime, laf, oyunlarından, boynuna halka takmayacağız... 
E be dinemine, Müon parçalanabiliyorsa -demek ki daha küçük parçalar ihtiva ediyor, soruyu şimdi anladın mı?. Parçalar nerede ve nasıl vakumlarsın? (oysa şu an prtaik kullanım açısından vakum, atomik, moleküler seviyelere ve ayrıca basınca nazaran ifade ediliyor, daha alt parçalar açısından değil)...
Hayır aradığım yanıt o değil... YALANI BIRAK, deney yapmış olmak başka, iddia ettiğin gibi,
maddenin bulunmadığı ortamda yapılan deney demen başka. Şimdi, istediğim deneyi tam da iddia ettiğin gibi getirip, ortaya koy, ya da yalan söylemekten artık vazgeç...
Sonra
vakum terimini darlaştırmışsın, örneğin atmosfer basıncından daha düşük alana ne denir? Vakum alanı. Neden, çünkü atmosferik basıçtan daha düşüktür... Burada kıstas ne kadar madde var, yok değil. Her sakallıyı dedemiz sanmayalım, her vakum ifadesini aha maddesiz ortam olarak yorumlamayalım...
Şu an vakum dendiğinde, hesap edilen atomik düzeydir, örneğin uzay için esas alınan 1m3 alana denk gelen takribi hidrojen sayısıdır(3). Daha alt ölçekler değil. Örneğin o alanda, o an bulunan fotonlar, atom altı parçacık seviyeleri vb. hesaba katılmaz... Aşırı düşük alanalr için, örneğin 3 adet atom altı parcağın kaplayabileceği hacim ölçüsünde, 3 adetcik, aşırı küçük parçacık bulunur, böylece bu durum çok küçük bir yoğunluğu temsil eder, ilgili alanın hacmininin küçüklüğünü idrak edebiliyor musun? İne, ine hiç bir parçanın bulunmadığı 1 küçük nokta da bulabilirsin, bir anlık, içindne ne geçirdin de, neyin deneyini yaptın? Sana diyorum ki, deney yapılan hareket halindeki madde, deney yaptığın MADDE. 50 kere açıklatma, başka bir konu açısından yazdığım ifadeyi, başka yerlere çekme (ne diyorum 3 saniyede aldığı yolu, nasıl oldu da 1 sn'de aldı? Gözlemciye göre atıyorum cisim 20 km yol almışken, cisime göre 6km görünmesi durumunu açıkladım... Her cevabımda söylüyorum hala da anlamadın, karıştırma. Diğer mesele için de, hareket halinde madde ile deney yapıyorsun ve hareket halinde iken madde gibi davranmasını garip buluyorsun, ne bekliyordun?...)
Şimdi, aynı yazıdaki son paragrafı burada tekrar edeyim, buna cevap ver, beni aydınlat, ben bilmiyorum kabul, sen ise biliyorsun -ki iddia ediyorsun...
Pinokyo Tanrın nerededir, uzayı, varlığı-yokluğu vb. o yarattı ise, o neredeydi, ezeli ve fail olarak bir başlangıcı yoksa, ama eylemiyle zaman mefhumu söz konusu olduğuna göre, evreni ne kadar süre bekleyip yarattı, madem senin zaman anlayışın tren rayı gibi, madem tanrının bir başlangıcı yok, nasıl oldu da bir başlagıç tayin edebildi? Ya da kendisi 2025 yılına gelebilir mi? Dışı, içi, eli, ayağı, gözü, kulağı var mıdır, neresiyle düşünür,i konuşur, müdahale eder? Başlangıcı ve yaratanı olmadan nasıl var oldu? Mantıklı, objektif cevaplar vermeye başla, öyledir, çünkü öyle kurguladım, söyledim düdüğü çalma, objektif, veri, bilgi, deney-im esaslı cevaplar ver, sonra daha spesifik detaylara geleceğiz...