spartacus´isimli üyeden Alıntı
Bu ne yahu, ne alaka? yahu ne alaka, zaman maddeden ayrı ve bağımsız düşünülemez diyorum, kıyası, kıstası, ölçüsüyle somut bir tabana dayanır diyorum, maddeler, cisimler somut değil mi? 
|
Bak bak bir de emoji koymamış mı! Yani diyor ki, sen camı aç kendini dışarı at, ben pes etmem.
Yahu, öz zamanın varlığını müonlar üzerinden defalarca açıkladım, anladın mı anlamadın mı, ona cevap ver. Vakumda 2.2 mikrosaniye öz zamanıyla bozunan müonlar, özel göreliliğin ve zayıf nükleer kuvvetin kanıtı. "Doku büzülmesi" dediğin şey, öz zaman olmadan açıklanamaz, bu kadar net. Konuyu oraya buraya saptırmanın anlamı yok. "Pinokyo Tanrı" diyorsun, ama ben deistim; evrenin bir düzeni var, öz zaman da bunun parçası. Eğer Pinokyo varsa, sonsuz, sınırsız, zamansızdır; "nerede, ne zaman, nasıl yarattı" soruları zaten geçersizleşir. Big Bang bile zamansızlıkta bir anda başlar, zaman süreçle doğar, öncesi yoktur. Bu felsefi yönü senin gibi bir filozofun anlaması gerekir, ama bu çocukça soruları sormak tam Pinokyo'luk. Öz zamanı anla, fiziksel gerçek bu, saptırma artık!