Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-06-2007, 07:23
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Standart Re: msn adresim benimle konuşmak isteyen dinsiz arkadişleri

Sen anladiysan hepimize yeter. Bu yasta bu zeka hayret dogrusu, yoksa senin de mi IQ'un 118?

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 10-06-2007, 07:43
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Farketmemistim, zigurrat da ayni tesbitte bulunmus. ikinci baski olmus.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 10-06-2007, 11:51
dolfen dolfen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

bak koçum tanrı varsa bu onun problemidir...

bizi enteres etmez...

http//dolfen.blogcu.com/

Son söylediğim her zaman doğrudur, bir sonraki onu yalanlasa da...!
Alt 10-06-2007, 13:42
rerere rerere isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

dolfen";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bak koçum tanrı varsa bu onun problemidir...

bizi enteres etmez...
hayatımda duydugum en malca tezle karşı karşıyayım.cidden bu siteyi okurken gülme krizlerine girmiştim ama hiç bu kadar da kopmamıştım . öncelikle size bunun için teşekkür ediyorum.

Allah fikri, insanla birlikte dogmuştur.yoksa bir kısım eski filozofların dedigi gibi, korku ve acızlıgın eseri olarak sonradan uydurulmuş degildir.bütün dünyayı gezelim, en iptidai kavimlerin yaşayışlarını tetkik edelim, muhakkak o insanların Allah fikrine ve dini akıdelere sahip olduklarını görürüz.eger Allah fikri tabiat hadiselerinden korkmanın bir neticesi olumş olsaydı zamanınmızda tabiat hadiselerinin mahiyeti anlaşılduıgı için Allah a inan hiç kimsenin bulunmaması egrekirdi.halbuki ilim ve fen ilerledikçe Allah a inananların sayısı günen güne artmaktadır.sizin gibi 3-5 çapulcunun zırvalıkları bu gerçeği de degiştirmeyecektir.

Allah , dünya ve kainatı insanlar için insanalrı da Allahın varlıgını bilmeleri için yaratmıştır.öyleyse düşünecegiz arayacagız okuyacgız aklımızı kullanacagız ve *bizi ve kainatı yaradanı bulmaya çalışacagız.yani sizin bilim de bilim diye bas bas bagırdınızı zaten dinden uzak birşey degildir.İslam dini de körü körüne inanmayı kabul etmez.

teknik ilerlemer karşısında hayretlerini saklayamayarak her şeyi bizzat insnaın yapmaya kudretinin yetecegni zannederek ilahi bir varlık kabul etmek istemezler.tıpkı sizin yaptıgınız gibi.

hemen şunu da demeden geçemeyecegim; *Allah ı aramak günah degildir.beli sizin yola çıkış amacınız mantıklı ama burada alay konusu etmeniz şerefsizlikten öte bişey degildir.
çünkü Allah ı adam gibi kaynaklardan aardıkça , onun yüceliğini ve varlıgını daha iyi anlar insan.altını çiziyorum İNSAN! işte burda ayrı düşebilriiz sizinle!!

Allah ın varlıgıyla ilgili bazı delillerden kısaca bahsetmek gerekirse, ki gerekir-

*bu gördügümüz yer ve gök alemi ve mahluklar şüphesiz ki kendi kendine yaratılmamıştır.bunların elbette b,ir yaradanı vardır.ve işte o Allah tır.Allah ın bir yaradanı yoktur.şayet olsaydı o yaratanın a bir yaratanı olması gerekirdi ki bu sonu gelmez bir teselsül olur ve batıldır!!!basit birçiçeğe bakalım,ondaki renk ve kokular... o hikmetlere dikkat edecek olursak, daha iyisini yapmamıza imkan olmadıgını anlarız.

BİR ŞEY MEVCUT OLMADIKÇA BAŞKASINI İCAT EDEMEZ!

---Allah olmasaydı , bizi ve bu kainatı kim yaratabilirdi?
olmasaydı mevcudatın manası kalmazdı.insanların dünayya gelişi, maksatsız gidişleri de manasız olurdu.insanlık olmazdı.hukuk olmazdı.nizam ve intizam olmazdı.ebedi saadet ise o da olmazdı.

kainatın sayısız sayıda atom ve zerrelerden gayrı meşru olarak birlşemesinden oluşmuş olması...maddenin ezeliliği...enerjinin ezeliliği...

peki,tecrübe ile bilinenden gayrı hiç bieşye inanmayanlar nasıl oluyor da kainatın yaratılışını farazi oalrak kabul ediyorlar?sizlerin söyledigi şekilde kainatın yaradılışını kim gördü veya kim tecrübe etti?

atom ve enerji daima tebeddül eder.böyle mütemadiyen degişen atom nasıl olur da ilk illet olabilir?

materyalistlerin (bi çoğunuz) sebepsiz hiç bi şeyin vücuda gelemeyecegni söylerler.fakat nasıl oluyor da madde ve enerjnin kendiliginden vucuda girdigini kabul ediyorlar?

namütenahi bi boşlukta namütenahi adette zerreler vardı.her hasıl ise zerrelerin muvazenesi bozuldu birbiriyle birleşlmek suretiyle kainatı vucuda getirdiler.deniyor.fakat o zerrelerin muvazenesini bozan ın ne oldugunu bilir mi acaba bu maddeciler?o zerrelerin varlıgını kabul edelim!ama onun yaradan ve onlara ilk haraket ve enrjiyi verren Allah ı da kabul edelim o zaman.

madde ve hareket ilk olmuş olsaydı, fizik kanunlarına göre, bugune kadar aradan milyonlarca yıl geçtigi için hareketin sükunete inkilap etmesi beklenirdi.ama kainatta sükunet yoktur. öyle ise madde ilk olamaz!!!!!

atomda enerji varsa da akıl ve şuur yoktur!böyle şuursuz atomlar nasıl oluyor da arada bi agyesiz ve noksanlarla dolu eserler meydana getirmiyor????eserde müessir görünür.müessir akıldan yoksunsa, eser güzel olamaz gayesiz ve noksan olur!!zıttı için ise Allah ın varlıgınında meydana gelen günün koşullarında yaratılmalara bakabilriesizniz!!!

ayrıca acaba *ruh, akıl, şuur maddi cinsten midir?HAYIR!!!bunlar nasıl olmuştur????Allah yoksa dediginiz gibi, ruh , akıl, şuur vs. de yoktur!!!!!! bugun aklınızdan şüphe ediyomusunuzu? HAYIR! ama bence bi etsenizi iyi olur!!!!!

madde erkeklik ve dişiliği nasıl temin eder? EDEMEZ!!!!!

herşeyi madde ve tesadüfler yaptıysa, maddenin ötesindeki *SONSOZULUGU kim meydana getirmiştir?????

madde denilen taş toprak canlı bi insanı meydana getirse bile onun ruhunu ve aklını meydana getiremez!!

Haşa Allah yoksa, , dünya ve kainatta mutlak hiçbişey yok demektir.hepsi yalan ve izafidir!! bunu kabul görebiliteniz var mı acaba?

ALLAH, ALEMİN RUHUDUR VE KAİNATIN MEBDEİDİR!!!!!

alemi yaratmasının sebebi,aşktır!!!!allah güzelliklerin güzelidir.Güzellik ise aşksız olmaz.öyleyse Allah kendisinin hem aşığı ve maşugudur .(benzetmeye dikkat!!!!!!)

SENEQUE der i: Allah vardır ve kainatın babasıdır.ahiret d evardır . hayat bir imtihandır.herşey Allah ın takdiri altında cereyan eder!

ARİSTO der ki: hareket eden bir alem ve o alemi hareket ettiren fakat kendisi hareket etmeyen bir varlık vardırki o da Allah tır. varlık mükemmele erişmek için daima degişmektedir.Allah ise akildir.mükemmeldir ve hareket etmez!!!!!!!!!!!!!

DESCARTES e göre Allah bir cevherdir.kendi kendine mevcut oalbilen vucudu için bi başka şeye itiyacı olmayan bi cevherdir.her ne kadar madde ve ruh da birer cevherse bunlar mütenahi olan Allah cevherine tabidir.illet ve gayesi kendinden olan bi cevherdir.bitmez tükenmez bi kuvvete maliktir.madem ki düşünüyorum öyleyse bişey biliyorum.madem ki düşünüyorum öyleyse varım.benim varlıgım Allah ın varlıgına delildir.bundan dolayı Allahın varlıgı bir hakikatı ifade eden geometrik bir ispattan daha gerçektir!!!!!!!!!!!!!!

bi kaç ilmi delile bakmak gerekirse,

örümcege ağ yapmasını, ipek böcegine koza yapmasını kim öğretti? ya da arıya bal yapmasını...anne ve babalarından mı? yoksa ders mi aldılar???çıraklık falan mı yaptılar yoksa?
bunlar fıtri olarak Allah tarafından onlara verilmiştir!!!!!!!!!!rasgele kazanılmış bi kabiliyet olamaz.

gece gündüzün birbirni takip etmesi,gezegenlerin ahenki.... tesadüfün eseri olabilrimi?zaten pastör der ki: İNSAN KAİNATA BİR GÖZ ATACAK OLURSA MUHTELİF OLAYLAR KARŞISINDA HAYRETTE KALACAK VE ALLAH a inanır!!!

havada bulundan %21 oksijenin biraz daha fazla ya da az olmasunın insan üzerindeki etksini düşünün.bunlar birer tesadüf mü gerçekten???
Alt 10-06-2007, 13:52
kucles kucles isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

eren21";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ziggurat";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bak eren 21 sana bir ev ödevi vereyim kurandan,sen ona calis tamam mi kocum.Kuranin bütün ayetleri
insanliga faydali olmak icin geldi diyor ya senin hocalarin.Ben de sana diyorum ki,Tahrim suresinin insanliga faydasi nedir,Ahzap 50,51 in insanliga faydasi nedir,Maide 51,Tevbe 5,Nisa4 simdilik bu kadar yeter.Dersine calis burada bizi aydinlat.Fazla samanyolu tv,kanal7,tv5,mehtaptv seyretme ödevlerini yap.Tamam mi yanitlarini bekliyorum.Beni ikna edersen yarindan itibaren namaza basliyorum haberin olsun.
Peygamber'in hanımları elbette diğer kadınlar gibi olamaz. Çünkü onlar bütün mü'minlerin anasidır. Bu emir sadece Peygamber'in hanımlarına mahsus değil, onların şahsında mü'mine kadınların hepsine mahsustur. Bir kadının nâmahram bir erkeğe karşı süslenip püslenmesi, onu celbedecek şekilde sesini inceltmesi, kırıtarak konuşması, erkekle yalnız bir yerde kalması ve evinde kimse yokken yabancı bir erkeği evine çağırması yasaktır. Kadının erkeğe cevap vermesi gerektiği yerlerde çok kısa ve erkeğin dikkatini çekmeyecek şekilde cevap vermesi gerekir. Diğer hususlar fitne ve fücurun doğmasına sebeb olur. Zira insandaki nefs-i emmâre daima insanı kötülüğe sevk eder. Şeytan da onun yardımcısıdır.

bu 50 ve 51 açıklamsaı
tevbe 5 gelince o savaş halinden bahs eder müslümanlara saldıranlar için indirilmiştir maide 51 yani hırıstiyan ve yahudilerle iyi geçin der ALLAh ama onları dost edinmeyin bu doğrudur bak özalda amerikaya dost demişti ne yaptılar onu sen raştır ben okadar uzun yazmaam nisa 4. Kadınlara mehirlerini (bir görev olarak) gönül hoşluğuyla verin. Eğer kendi istekleriyle o mehrin bir kısmını size bağışlarlarsa, onu da afiyetle yiyin. *burda nafkadan bahs eder yani boşandığınız kadınların nafakasını günül hoşluğuyla verin ve yani kadın isterse birazını size bağılar eğer bağışlarsa onu yiyin yani teretüd etmeyin yeterince açık oldumu kuran evrenseldir peygambere yapmsı isteniln şeyler aynı zamanda diğer insanlar içinde geçerlidir tabi inanlarbunu uygular inanmayanlar ise uygulama zyani ayetler bütün insanlar içindir anladınmı...!
eren21 kardeş allaha ne için taptığını öğrenmek istiyorum. cehennemde yanmaktan korktuğun için mi, cennette sana bahşedilmiş huriler için mi? yoksa içten gelen anlamını nedenini bilemediğin bir ilahi sevgiden ötürü mü inançlısın? merak ettim! ben ikinci nedenden dolayı böyle bir güce inanmak istiyordum. lakin baktım ki benim inandığım ilaha inanların tamamı *sorup soruşturmadan can katletmeyi cihat olarak yorumlamış. bugün dünyada yaşanılanlara baktığımda en cani en cahil toplumun müslüman toplum olduğunu görüyorum. *daha geçen ay çocuklu bir kadını (irandaydı galiba) sözde zina yaptığı gerekçesiyle taşa tutup katlettiler. bu mudur dinimizin hoşgörüsü? bu mudur adalet? * eğer böyle bir durum varsa toplumdan dışlayın kadını; bırakın cezasını allah versin. sizin yapacağınız en iyi yol budur. ne bileyim ya da hapse atın. hadi tamam öldürüyorsunuz en azından acı çektirmeyin insana be!
benim anladığım kadarıyla din, liderine güç katmak maksadıyla ortaya çıkmış, kurallarına uyulduğunda biçare topluma umut vaat eden ve bu uğurda körü körüne bağlanılmış bir olgudur. örnek: sözde islamı yaymak isteyen fethullah gülenin orada burada okullar açarak kendine destekçi toplaması.
burada önemli bir nokta da: dine şüpheyle bakmak bile yasaklanıp cezalandırıldığından, liderin destekçisinin azalmasının önüne geçildiği apaçık görülmektedir.
örnek: cemaatlerden kopanlar için kazılmış mezar evleri.
işte benim gördüğüm islam bu!
benim dinimde düşünceye saygı, adalet, barış, insana sevgi ve saygı olmalı. bunlar yoksa cehennemde yanma pahasına islamın karşısındayım!
Alt 10-06-2007, 13:53
ziggurat ziggurat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yapma eren21 yine okuduklarini anlamamissin.Hep ezber hep ezber.Ben simdi sana nasil iyi not vereyim?Kadinin süslenip,püslenmesi,bir erkegi cezbedecek hareketler yapmasi falan.Yapma yav.Kadin deyince aklina sadece cinsellik mi geliyor.Kadinin baska özelligi yok mu eren21?Iste Muhammed de senin gibi düsünüyordu ki Tahrim suresi ortaya cikti.
*Tahrim suresinde gecen ayetler sundan söz eder.Iyi oku ,dikkatini kaza namazlarina verip dersi anlamamazliktan gelme.Simdi konuya gelelim.Biliyorsun Muhammed in bir düzine karisi ve bir o kadar da cariyesi vardi.Birgün hanimlarindan Ömer Bin Hattab in kizi Hafsa nin odasinda cariyesi Mariya ile sevisirken ,Hafsa ya yakalanir.Bu cariyesi Mariya dan Ibrahim adinda bir oglu olmus ve cok yasamamis ölmüstür.Hatta *Muhammed oglan cocugunu cok istemesine ragmen cocugun erken ölmesi dedikodulara yol acmis.Güya Muhammed peygamber olsadi Allah o cocugu ona bagislardi demis halk.
* Ne ise yakalanan Muhammed ,olayin diger esleri özellikle de sevgili esi *Ayse nin tarafindan duyulmamasi icin Hafsaya önemli bir sey söyler.Mariya ile bir daha yatmayacagina dair yeminler eder.Ve bir de kendisinden sonra devletin basina önce Ebubekir,ve ondan sonrada Hafsa nin babasi Ömer Bin Hattabin gececegini *bildirir.Bu gizli devlet sirrini ve Mariya olayini kimseye söylemeyecektir.
* Oysa Hafsa ilk firsatta olayi Ayse ye anlatir.Ve diger karilar da haberi *alir ve *Muhammed e
soguk davranirlar.Bunun üzerine bütün esleri ile küsüstügünü ilan eder.Bir ay onlara yaklasmayacaktir.fakat 29 gün gecince Ayse gider.Ayse derki hani sen bir ay boyunca karilarindan uzak duracagina yemin etmistin.Bu gün 29. gün deyince Muhammed ,bu ay 29 gün ceker der.

Thrim süresi icin.Ey Peygamber! Eşlerinin rızasını gözeterek Allah'ın sana helal kıldığı şeyi niçin kendine haram ediyorsun? Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir. * ** *Allah, (gerektiğinde) yeminlerinizi bozmanızı size meşru kılmıştır. Sizin yardımcınız Allah'tır. O, bilendir, hikmet sahibidir.Peygamber, eşlerinden birine gizlice bir söz söylemişti. Fakat eşi, o sözü başkalarına haber verip Allah da bunu Peygamber'e açıklayınca, Peygamber bir kısmını bildirmiş, bir kısmından da vazgeçmişti. Peygamber bunu ona haber verince eşi: Bunu sana kim bildirdi? dedi. Peygamber: Bilen, her şeyden haberdar olan Allah bana haber verdi, dedi. * ** *Eğer ikiniz de Allah'a tevbe ederseniz, (yerinde olur). Çünkü kalpleriniz sapmıştı. Ve eğer Peygamber'e karşı birbirinize arka verirseniz bilesiniz ki onun dostu ve yardımcısı Allah, Cebrail ve müminlerin iyileridir. Bunların ardından melekler de (ona) yardımcıdır. * **Eğer o sizi boşarsa Rabbi ona, sizden daha iyi kendini Allah a veren, inanan, sebatla itaat eden, tevbe eden, ibadef eden, oruç tutan, dul ve bakire eşler verebilir.
Alt 10-06-2007, 13:58
Aday Üye

''benim dinimde düşünceye saygı, adalet, barış, insana sevgi ve saygı olmalı. bunlar yoksa cehennemde yanma pahasına islamın karşısındayım!''
demişsin .
madem islam ı araştırmayıp bu siktiriboktan sitelerden abuk bilgiler öğrenerek yaşamaya kalkarsan dini ben de sana katılırdımama islam o senin dedigin zırvalıklardan uzaktadır!İslam, barışı kardeşliği sevgiyi saygıyı barındırır.>Allah ın merhameti ve senin acıdıgın insanlara olan şefkati seninkinin yanında sayılamayacak karşılaştırılamayacak kadar fazladır bundan emin olasaın.günümüzde islam adına yakışır şekilde yaaştılmıyor olabilir bazı kişiler tarafından ama bunun sorumlusu Allah (c.c) ya da Hz. Muhammed olamaz!!
Alt 10-06-2007, 14:09
ahuramazda ahuramazda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Lütfen Düzey!

"malca tez" ne demektir?"
"üç-beş çapulcunun zırvalılkarı" ne demektir...

" 'alay' *konusu *etmeniz *şerefsizlikten *öte *bişey *degildir." ne demektir..

Örümceğe ağ yapmasını öğreten tanrı sana akıl yürütmeyi
daha güzel biçem ve biçimde öğretseydi ya!

İnananlara: İnanmayanları sevmek zorunda değilsiniz, ama yine de sevin. onlar tanrının emek vererek yarattığıdır.
inanmayanlara: tanrıları sevmek zorunda değiliz, ama insana ve düşünceye duyduğumuz saygıdan dolayı sevgi ve anlayış göster. ava
Alt 10-06-2007, 14:14
ziggurat ziggurat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

eren21 simdi de Muhammed in ,evlatligi Zeydin karisi Zeynep e asik olup onunla evlenmesi ile ilgili Ahzap 37,38.ayetlere calis.Yarin ödevlerine bakacagim.Sakin dinci sitelerden arastirma, onlar hep yalan yaziyor.Takiye yapiyorlar ve gercegi carpitiyorlar.Kendin arastir ve tarafsiz ol.Bir dedektif gibi arastir.Ilerleme ve aydinlanma böyle oluyor.Haydi eren21 yakinda aydinlanacaksin.Dinlerden özgürleseceksin ve nirvanaya ulasacaksin.Kendi kendiyin efendisi olacaksin daha ne istiyorsun.Ama bu yol kolay yol degil.Ilk önce sarsilacaksin,uykusuz günler geceireceksin ve önemlisi düsüneceksin:Bu Müslüman devletler nicin dünyanin en geri memleketleri diyeceksin.Nicin büyük bilimsel buluslarda müslümanlarin imzasi yok diye düsünmeye baslayacaksin.Acaba asiri dindarlik algi bozuklugu mu yapiyor diye kafanda gececek vs.Ama zaferin yakin.

Dogrunun bir yaniti var.Yalanin bin yaniti.
Alt 10-06-2007, 14:16
Aday Üye

Hamdolsun ki düşünebiliyorum ve mantıklı tezler üretebiliyorum.En azından bagnazlık edip körükörüne burdaki şeylere inanmıyorum.araştırıp dinimi yaşayabiliyorum.düzeyi de senden öğrenecek hiç degilim

Önerilen Siteler