|
Bence en önemli konulardan birisi bu, meal Tahrifatlari.
Nasil yapilir bilemiyorum ama bu konunun iyice arastirilip herzaman gündemde kalmasi gerekli diye düsünüyorum.
|
Bu gidişle 10-15 sene sonra bambaşka bir Kur'an tercümesi okuyabiliriz.
Surelerin yarısından çoğu ve yüzlerce ayet tahrif edilmiş olacak.
Bunlar Arapça sözlükte dahi tahrifat yapabilirler. *
Tahrifata engel olması gereken kurum ise tahrifatta öncülük yapıyor.
Bir örnek:
Şur'a/ 52. Ve kezalike evhayna ileyke ruham min emrina ma künte tedrı mel kitabü ve lel ımanü ve lakin cealnahü nuran nehdı bihı men neşaü min ıbadina ve inneke le tehdı ila sıratım müstekıym
53. Sıratıllahıllezı lehu ma fis semavati ve ma fil ard e la ilellahi tesıyrul ümur
Diyanet İşleri Meali (Eski)
Şur'a/ 52-53. İşte sana da buyruğumuzla Cebrail'i gönderdik; sen Kitap nedir, iman nedir önceleri bilmezdin, fakat Biz onu, kullarımızdan dilediğimizi onunla doğru yola eriştirdiğimiz bir nur kıldık. Şüphesiz sen de insanlara, göklerde ve yerde ne varsa kendisininolan Allah'ın yolunu, doğru yolu göstermektesin. İyi bilin ki işler sonunda Allah'a döner.*
Diyanet İşleri Meali (Yeni)
Şur'a/ 52-53. İşte sana da, emrimizle, bir ruh (kalpleri dirilten bir kitap) vahyettik. Sen kitap nedir, iman nedir bilmezdin. Fakat biz onu, kullarımızdan dilediğimizi, kendisiyle doğru yola eriştireceğimiz bir nur yaptık. Şüphesiz ki sen doğru bir yola iletiyorsun; göklerdeki ve yerdeki her şeyin sahibi olan Allah’ın yoluna. İyi bilin ki, bütün işler sonunda Allah’a döner.
Anlaşılan Diyanet Kur'an'da geçen "ruh" a Cebrail demekten vazgeçmiş.
Kur'an demeye başlamış.
Kur'an'a nur denmesi neyse de ruh denmesi de ne oluyor? *
İşte apaçık Kur'an'ın koskoca Diyanet'i düşürdüğü durum.
Ruh kur'an mı Cebrail mi karar veremiyor. *