Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 28-05-2012, 20:49
YasasinBilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
YasasinBilim YasasinBilim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

yorumlarınız için teşekkürler.

artık farklı bir şeyler yapmak gerektiği konusunda nerdeyse hem-fikiriz (bir üye haricinde).

(benim dini terketmem TD sitesi sayesinde olmuştur. bu siteye ulaştığım gün islamiyeti bıraktım. önceden şüphelerim vardı ama hala kur-an'ın mucizevi bir kitap olduğunu sanıyordum.)

yobazlarla işimiz olmaz. kafası çalışan, objektif düşünme potansiyeli olan kitleye ulaşalım yeter.

ama ne olursa olsun bir şeyler yapalım artık.

belli bir noktaya geldiğimizde (kimya terimiyle) otomatik reaksiyon başlayacaktır.
inanın çok uzak değil.

saygılar...

dinlerin kitaplarını; okuyup anlayana dinsiz, okuyup anlamayana dindar, okumadığı halde inanana yobaz denir.
Alt 28-05-2012, 21:06
elilim elilim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hukuk ve Din, yada Din ve Devlet ateizmin aleyhine işliyor. Ateizm bir kenara atılmış çöplük gibi, insan değiller gibi, hak hukuk hakları yok gibi, aşağılık muamelenin en kötüsünü görüyor.

Laikliğin değil, Din'in avukatlığında ateizme muamele yapılıyor.

Sadece Din değil Devlet'te ateizme düşman.

Yayılmaya çalışılan fikirler değil, ateizme inanın çabası değil, ateizmi anlayın çabası bu.

Neydi o, bir hikaye vardı, şeytan nasıl yanar, insan topraktanda falan hani şu Tirmizi hikayesi. İnsan ateizmi beyinsiz sanıyor bu hikayeyle. Ayetleri doğrulayıcı uydurma hikayelerle ateizm anlatılıyor.

Din yalan söylüyor, ateizme ateş püskürtülüyor, ateizme düşmanlaştırılıyor. Bu ispatlanmalı.

Herkes heryerde ben ateistim diyebilmeli. Ateistim deyince insanların suratlarını düşünün. Bunlar kalkmalı.

Ateist İblis Değildir. Bu ispatlanmalı.
Ateist devlete, Din'e düşman değildir. Bu ispatlanmalı.
Ateist vatandaşta değildir. Bu da ispatlanmalı.
Ateizm Din'de değildir. İnanç değildir.
Ateizm terör değildir.
Ateist düşmancıl tartışmacı değil, iç alemindeki derdini paylaşıcı tartışmacıdır. Sorularının derdinden başka kimseyle bir derdi yoktur.

Ateizm ve Hukuk birbiriyle uyum sağlamadığı halde, bu hukuğun cefasını çeken tek saf ve masum insan grubudur.
Aynı şekilde, Ateizm ve Din birbiriyle uyum sağlamadığı halde, bu Din'in cefasını çeken tek saf ve masum insan grubudur.

Ateizm tam olarak Din ve Hukuk dışı olma yoluna gitmeli. Ateizm'e Din ve Hukuk kuralları işlememeli. Din nasıl yoksa Hukukta yok.

Ateizm'i anlatan özel kaynaklar oluşturulmalı. Ateistin özel hayatı izah edilmeli. Ateistin zihni, aklı, beyni, düşünceleri her ayrıntısıyla bilinmeli.

Ateizmin Müslüman ile farkalrı tek tek ortaya dökülmeli.

Ateizmin bir gazetesi olmalı. Sitesi olmalı. Derneği olmalı. Tv'si olmalı.

Ateizmin var olduğu bilinmeli. Yokmuş gibi davranılmamalı.

Kısaca Dünya ateizmi anlamalı.

Ateizm Din/Felsefe/Fikir/Düşünce/Görüş değildir, Bilimdir.
Alt 28-05-2012, 22:42
elestirmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
elestirmen elestirmen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Öncelikle kesinlikle böyle bir duruma katılırım zaten belli bir arşivim var, bu siteden aldıklarım var,tartışmalardan kopardıklarım var , eğer onları bir düzene koyup iyi bir video çekebilirsek (ki ben çekebileceğimi düşünüyorum) böyle bir şey yapabiliriz. İsteyen arkadaşlar, yardımcı olmak isteyenler arasında bir sesli konuşma programını kullanabiliriz. (skype vb.) Bizim amacımız misyonerlik yapmak değil, insanları bilinçlendirmek, anlatmak çünkü çoğu müslüman bunları bilmiyor. Biz sadece bilgilendirmek istiyoruz bile bile devam etmek isterse tabi yapabilir. Zaten en korkutucu olan da bilmeyip dinin bekçiliğini yapanlardır. Ne dersiniz kuralım mı öyle bir proje grubu,düşünceleriniz nedir bu ortak çalışma hakkında, keza birlikten kuvvet doğar.

Cennete huriler varmış kara gözlü.İçkininde ordaymış en güzeli.Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz.Bak bir yanda şarap bir yanda sevgili.Hayyam.
Alt 31-05-2012, 04:08
YasasinBilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
YasasinBilim YasasinBilim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

daha önce de benzer girişimler olmuştu.
ama genelde bizim tayfa örgütlü işlere pek sıcak bakmıyor (hem daha fazla sorumluluk gerektiriyor, hem zaman problemi.).

en azından (bireysel de olsa) herkes elinden geldiğince bildiklerini anlatmalı, yaymalı.

(birbirimize değil tabii ki.)

youtube yorumları, sözlükler, diğer tartışma platformları vs.

saygılar...

dinlerin kitaplarını; okuyup anlayana dinsiz, okuyup anlamayana dindar, okumadığı halde inanana yobaz denir.
Alt 05-06-2012, 16:40
kaanuni kaanuni isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Arkadaşlar, bence Magic Sandwich Show tarzı birşey yapalım (bkz: http://www.blogtv.com/people/magicsandwich , http://www.youtube.com/user/TheMagicSandwichShow ).

Bunlar iki haftada bir Skype ve blogtv üzerinden canlı bir program yapıyor. Skypedan arayan dinleyicilerin sorularını alıyorlar. Bence bizde az çok aynı formatta Türkçe bir program yapabiliriz.

Bu dört kişilik bir operasyon. Bir teknik adam ve üç sunucu lazım:

1- İslam ile ilgili tartışmalar için, İslam bilgisi çok olan, kuran'ı ve hadisleri çok iyi bilen sunucu.
2- Ateizm ile ilgili tartışmalar için, Felsefe ve Mantık konusunda uzman bir sunucu.
3 - Everim ile ilgili tartışmalar için Biyoloji konusunda uzman bir sunucu.

Tabii birden fazla konuda uzman olan insanlar da olabilir, ayrıca illa üç sunucumuz olması lazım değil, hatta yedek bir iki sunucumuz olsa iyi olur, her zaman herkezin vakti olmayabilir.

Ben şahsen yukarıda bahsettiğim üç konuda da uzman değilim. Ama teknik rolü almak isterim. Ayrıca arayanları programa aktarmadan onlar ile konuşup ciddi olmayan insanları, trolleri eleyebilirim.

Böyle bir projeye katkıda bulunmak isteyen arkadaşlar varsa bana özel mesaj atsınlar skypelarımızı değiş dokuş edip yavaş yavaş işi başlatalım. Projenin ilk adımları şunlar olur:

1- Personel tespiti.
2- Gün ve aralık belirleme.
3- Tanıtım videosu hazırlama ve youtube'a yükleme.

Mesajlarınızı bekliyorum.

"Le doute n'est pas une condition agréable, mais la certitude est absurde." ~ Voltaire

Önerilen Siteler