Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kur'an'da Mucize Yoktur

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-06-2006, 17:12
FutureX FutureX isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Zaman Kavramı

Zaman kavramının goreceli olması bir yana, ayların, yılların ve gunlerin degişebilecegi acaba hiç sorgulandı mı?

Yapılan arastırmalarda Dunyanın kendi cevresindeki donus hızı giderek yavaslamaktadır. *Cok eskiden, milyonlarca yıl once, bir gun suresi 18 veya daha az iken şimdi 24 saattir ve bu giderek uzamaktadır. *Bunun nedenine de deginelim. *Ay'ın Dunya uzerindeki cekim kuvvetini hepimiz biliyoruz ve bu cekim kuvvetinden de fazlasıyla etkilenen yapılar sıvı yapılardır, dolayısıyle buyuk su kutleleri, okyanuslar, denizler,... bundan etkilenir ve gelgitler meydana gelir. *Bu buyuk su kutleleriyle kara kutle arasında surekli bir surtunme yasanmaktadır. Elbette Muhammed birçok seyin farkındaydı, ya duydukları ya da bir sekilde ogrendikleriyle ama bunu farkedebilmesi o devirlerde cok zordu ve nitekim buna dair hiçbir soylem de yoktur. Her neyse, gunler uzadıkca gunluk, aylık ve yıllık hesaplamalar degisecektir. *Veda Hutbesinde de denildigi gibi zaman yaratılan ilk gunku gibi degil aksine surekli degişmektedir. *Gun suresi uzadıkca bir ay suresi 30 gun degil degil 25, 24, seklinde giderek azalacaktır veya baska uygulamalar konacaktır ve buna baglı olarak da belli bir zaman gore uygulanan ibadetler de bu reformlardan ister istemez etkileneceklerdir. *

Saygılarımla...
Alt 05-06-2006, 01:45
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Re: Zaman Kavramı

belli bir zaman gore uygulanan ibadetler de bu reformlardan ister istemez etkileneceklerdir. *
demişsiniz...

kutuplara yakın bölgelerdeki ibadetler nasıl ayarlanıyor? ak iplik kara iplikten ayrılınca mealindeki ayet herhalde kutup bölgeleri için geçerli bir ayet değil değil mi?
Evrensel olduğu kabul edilen Kur'an içtihat edilmedikçe bazı bölgelerde uygulama alanı bulamıyor nedense... Allah yarattığı dünyanın kutuplarında 6 ay gündüz 6 ay gece olduğunu bildiğine göre kur'an'da niçin bundan bahsedilmiyor? Bu sorumu sizin yanıtlamanızı beklemiyorum çünkü bunun cevabını ancak Kur'anı yazan zat bilebilir.
Alt 05-06-2006, 12:49
FutureX FutureX isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Degisen zamanlarda 30 gun boyunca oruc tutmak nasıl olur acaba? Mesela oyleki 30 gun bir yıla bile denk dusebilecektir, tabi insanoglu hala hayatta kalırsa....

Kutsal denen aylar, ay kavramı hala gecerli olabilecek mi?

Kur'an'da kutupların bahsedilmemesi dogal, cunku bunu Muhammed de bilmiyordu. Kendi cok cok ozel hayatına ilişkin ayetler barındıran bir kitapta bunlara da ısık tutlabilirdi...

Saygılarımla...
Alt 05-06-2006, 14:25
Kıdemli Üye

FutureX";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Degisen zamanlarda 30 gun boyunca oruc tutmak nasıl olur acaba? Mesela oyleki 30 gun bir yıla bile denk dusebilecektir, tabi insanoglu hala hayatta kalırsa....

Kutsal denen aylar, ay kavramı hala gecerli olabilecek mi?

Kur'an'da kutupların bahsedilmemesi dogal, cunku bunu Muhammed de bilmiyordu. Kendi cok cok ozel hayatına ilişkin ayetler barındıran bir kitapta bunlara da ısık tutlabilirdi...

Saygılarımla...
Hz.Aişe'den nakil bir hadis geldi aklıma yazdıklarınızı okuyunca, hadis kütübü sitte'den:
'senin Rabbin de hep senin şeyinin keyfi peşinde"

nasıl sapıttığımı merak eden arkadaşlar, *Şu kütübü sitteyi bir okuyun Allah aşkına. Size yıllardır okutulan, öğretilen Peygamber'e uyacak mı okuduklarınız bir bakın lütfen. Daha neler neler var. Ulema utanmamış onları hadis diye koymaya, pekçok da uğraşmışlar bilirsiniz ayıklayana kadar, her hadis için kaç rekat namaz+gusul abdesti, dağ başlarında ravi aramalar v.s. BU MUDUR YANİ?
Alt 05-06-2006, 14:32
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

önce makam ve mevkisini bildir hadisin.sonra okur anlamaya bakarız.
şimdi nerede bulabilirim bu hadisi abicim bi söylermisin.
Alt 05-06-2006, 14:42
Kıdemli Üye

sn.sor öğren,
makamını mevkisini bilemiyorum, kütübü sittede arama yapmak, aradığını bulmak gerçekten çok zor.
Ama bu hadis bir ayetten sonra gelmiştir. Ayet'i tam olarak hatırlayamıyorum şimdi hani Peygamber'e mealen 'artık sana izin verilmiştir, istediğini geri bırak istediğini öne al' ayeti var ya. Hanımlarının sırasına daha önce riayet edip onları sırayla ziyaret ederken artık sıranın önemli olmadığını istediği hanımıyla yatmasına müsade eden ayet... işte o ayet gelince Hz.Aişenin yanındaymış ve hz.Aişe o cümleyi sarf etmiş.

Sizin Lemalarla, hadislerle birlikte meal içeren Kur'an'ınıza herhalde girmemiştir bu hadis.
siz kütübü sitteye girip kadın, zina, recm diye bir bakın bakalım önünüze neler çıkacak. kadınların erkekler üzerindeki hakları, erkeklerin kadınlar üzerindeki haklarına göz atmayı da unutmayın girmişken. Çifte standart nasıl olurmuş size fikir verecektir.
Alt 05-06-2006, 14:43
Üye Değil

hemen sol tarafta, "hadis arşivi" diye bir link var, orayı deneyebilirsiniz başlangıç olarak.
Alt 05-06-2006, 14:53
Kıdemli Üye

neutrino,teşekkürler.ben daha çok iddia sahibinin iddiasının kaynağına inmekistemiştim.dediğin yerde de *sözkonusu hadisi ben bulamadım.başka yerde de bulamadım.ama eksik bakmış olabilirim.iddia eden söylesin.

pante,
dedin,"makamını mevkisini bilemiyorum, kütübü sittede arama yapmak, aradığını bulmak gerçekten çok zor.
Ama bu hadis bir ayetten sonra gelmiştir. Ayet'i tam olarak hatırlayamıyorum "

hiç bilimsel değil.hadis diye birşey söyle sonra da bunları söyle.sana yakıştıramadım.
Alt 05-06-2006, 14:57
Kıdemli Üye

demişsin,"Sizin Lemalarla, hadislerle birlikte meal içeren Kur'an'ınıza herhalde girmemiştir bu hadis.
siz kütübü sitteye girip kadın, zina, recm diye bir bakın bakalım önünüze neler çıkacak. kadınların erkekler üzerindeki hakları, erkeklerin kadınlar üzerindeki haklarına göz atmayı da unutmayın girmişken. Çifte standart nasıl olurmuş size fikir verecektir."

konu bumuydu.daldan dala atlaya atlaya evrimcileri haklı çıkaracan bu gidişle.
dur bi nefeslen.bu ne bombardıman.daha birini okumadan yeni iddia.
ispatla iddianı.
Alt 05-06-2006, 15:03
Kıdemli Üye

sn. sor öğren, ayeti siz bilirsiniz diye öyle dedim. Bilimsel olmayan nesi var bunun. Hem siz gerçekten bilimsellik mi arıyorsunuz.
O halde hadislerden uzak durun, aradığınız orada yok zira.

bu ayeti her müslüman bilir diye düşünmüştüm, o yüzden ayetle ilgili ip ucu olacak mahiyette meal vermiştim size.
Daha önce de sordum ama şimdi iyice şüpheye düştüğüm ve sizden yanıt alamadığım için bir daha sorayım. Siz hiç sindire sindire Kur'an meali okudunuz mu?
cevabınız evet ise o ayeti de bilirsiniz.
hadisi şimdi bulamayacağım, ama neredeyse aynen benim yazdığım gibiydi. Ben hadis uydurmacısı değilim, o işi yapan yapmış zaten, bana hacet yok.

Önerilen Siteler