07-08-2007, 14:51
|
 |
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Re: Sizce Turkiye NATO'dan cikmali midir?
SSCB'nin genc Turkiye cumhuriyetini desteklemesi sosyalist bakis acisindan yanlis sayilamaz. Sosyalistlerin programinin geregidir. Somugecilige karsi olan demokratik devrimleri desteklerler. Baku'de yapilan uluslararasi kongrede alinan kararlara bakilabilir.
Cem'in bakisini ben makul buluyorum. Liberal bakis acisindan bakarak tutarli bir tutum aliyor. Asil merak ettigim ulusalci arkadaslarin ne dusundugu. Bilindigi gibi ulusalcilar anti-emperyalizm'de herkesi sollamis durumdalar. AB ve ABD'yi ayni keseye koyup dusman ilan ediyorlar. NATO konusunda ne diyorlar acaba?
|

07-08-2007, 17:16
|
|
|
SSCB'nin genc Turkiye cumhuriyetini desteklemesi sosyalist bakis acisindan yanlis sayilamaz.
yanlıştır çünkü tc abd .....dır. (hukuksal sorun çıkmaması için bu kısmı sildim. Cem)
|

07-08-2007, 17:26
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Enkidu tarih nedir ? SSCB'nin desteklediği genç Türkiye Cumhuriyeti ne zaman Amerika uşağı olmuş ? SSCB Türk Kurtuluş Savaşının en büyük destekçisidir. Çünkü Kemalist önderlik (bu bir ideolojik saptama değildir) dünyanın ilk anti-emperyalist kurtuluş şavaşını vermektedir. Sosyalist bir ülkenin bunu desteklemesi kadar da doğal bir şey yoktur.
İnsani olan her şey kabûlüm.
|

07-08-2007, 18:30
|
|
Üye
|
|
|
|
Nato'nun kuruluş amacındaki faktörler günümüz dünya ortamında işlevini yitirmiş ve zannediyorum ki daha çok ABD'nin *istek ve görüşleri doğrultusunda bir güç olmuş vaziyettedir.Şu an dünya üzerinde kime karşı yada hangi güce karşı varolmaktadır Nato ? Sorunun cevabını sanırım tam olarak kimse yanıtlayamaz çünkü böyle bir güç ortada yok şu an itibariyle.Nato ülkeleri bunları zaten tartışıyorlar kime karşı varız yada yeni bir görev nasıl üretilir diye.
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=212539
Hal böyleyken bizim çıkmamamız için bir neden olmalı, o nedende şahsi fikrim tek başımıza askeri olarak ayakta durabiliyormuyuz sorusudur ki hala bu konuda oldukça yetersiz olduğumuzu sanırım herkes biliyor.Burada amacım silahları savunmak amaçlı asla değil ancak dünya gerçeklerini bertaraf ederek olaya bakmak çok yanlış olur.Kaldıki ortadoğunun içinde heran patlamaya hazır bir kaos mevcuttur.
Saygılar
''..halk kimden tiksinir? Serbest ruhtan, zincir düşmanından, tapmayan adamdan, ormanda yaşayandan...Nietzsche
|

07-08-2007, 20:38
|
|
|
enkidu";p="´isimli üyeden Alıntı
SSCB'nin genc Turkiye cumhuriyetini desteklemesi sosyalist bakis acisindan yanlis sayilamaz.
yanlıştır çünkü tc abd uşağıdır.
|
Türkiye Cumhuriyeti'ne hakaret ettiğinin farkında değilsin sanırım :x *:x Sen ve senin gibi sözde solcu olduklarını iddia eden marjinal kesimler Vatan hainliğine devam etmektedir.Sen ve senin gibiler emperyalizmin karşısında olduğunu iddia ederler ama tam tersi,emperyalizmin kucağı üzerindedir.Türkiye'yi bölmek isteyen her türlü propagandanın yanında dururlar.Acaba kim kimin uşağı söyler misin?Neredeyse,Türkiye Cumhuriyeti'ni ABD ile özdeşleştireceksin.Sözlerine dikkat et.Haddini aşma...
|

07-08-2007, 21:38
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Enkidu'nun şovenistliğinin farkındayız da iktidar diyeceği yerde TC diyerek şovenlikten de öte ırkçılaşıyor artık. ABD uşaklığını iyi tahlil etmelisin. Frodo'nun belirttiği gibi tüm cumhuriyet dönemini böyle nitelendiremezsin. 1950-1990 arası dönem demiş olsan doğrudur ama günümüzde devleti değil hükümeti iddia edebilirsin ancak.
Natoya gelince, sosyalist blok mevcutken Nato'dan çıkma isteği ve çabası mantıklıdır da bugün ne Nato'nun varlığı mantıklıdır ne de Türkiye'nin Nato'dan çıkması. Nato'da bulunmak Türkiye'ye büyük bir ekonomik külfet getiriyor olsa " Nato'nun varlığının anlamı kalmamıştır" diyerek tasfiyesini talep edebilir ama bu bir tavır alma gibi anlaşılacağından üyeliğini sürdürmesinde bir sakınca görmüyorum. *Tabi doğrusu Nato dahil tüm savaş organlarının tasfiyesi ve tüm sorunların barış içinde birarada yaşayarak çözülmesidir.
|

07-08-2007, 21:41
|
|
|
VATAN HAİNİ
"Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz dedi Hikmet.
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."
Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne,
kapkara haykıran puntolarla,
bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un
66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali
Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira.
"Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz dedi Hikmet.
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."
Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz,
* * * * * * * ben yurt hainiyim, ben vatan hainiyim.
Vatan çiftliklerinizse,
kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan,
vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan,
vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın,
fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan,
vatan tırnaklarıysa ağalarınızın,
vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa,
ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan,
vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası,
* * * * * Amerikan donanması, topuysa,
vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan,
ben vatan hainiyim.
Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla:
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
* * * * * * * * * * * * * * * * * (28.7.962)
evet felsefeci dost. ben vatan hainiyim.
kore'ye abd üniformasıyla katil olarak gönderilen askerleri desteklemediğim için,
türk genelkurmay başkanı'nın göğsünde ki abd nişanını emperyalizmin uşaklığı olarak anladığım için,
kürt sorununda çarenin faşizm olmadığını söylediğim için vatan hainiyim.
sen en az muzaffer tekin kadar, sen en az abdullah çatlı kadar vatan perversin. ben nazım hikmet kadar, metin göktepe kadar vatan hainiyim. vatan için kurşun atanda yiyende kahramandır diyordu ya senin devletin. hiç durma vur benim gibileri felsefeci.
|

07-08-2007, 21:52
|
|
|
Nato'nun varlığının anlamı kalmamıştır" diyerek tasfiyesini talep edebilir ama bu bir tavır alma gibi anlaşılacağından üyeliğini sürdürmesinde bir sakınca görmüyorum.
pante.
m. kemal yaşasaydı bugün çok şaşırırdı diyordu savunmasında deniz gezmiş. bugün yaşasaydıda çok şaşırırdı. onun yolundan gittiğini söyleyenler, onun ilkelerini savunduğunu söyleyenler; bugün onun hiç yapmadığı bir şey üzerinden politika izliyorlar.
evet, m.kemal kimseden korkmamıştı, emperyalizme karşı mücadele etmişti ama bu dönemde ona sahip çıktığını söyleyen adamlar ağabeylerinden korkuyorlar. "aman onlar kızmasın başımıza bir iş gelmesin" diye ağabeylerinin önünde secde ediyorlar.
boşuna denilmemiştir "kemal'in kemalizmden haberi yoktur" diye. kemal cesur, kemalist korkak...
|

07-08-2007, 22:09
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Nazım Hikmet de doğru yazmış, Deniz Gezmiş de doğru söylemiş.
Bugün olsalardı benzer görüşleri savunurlardı.
Ama sanırım taşlayacakları birkaç kesim daha olurdu, oportünist sosyalistler.
Sosyalist geçinip Kürtçülük yapanlar, solcu geçinip 2. cumhuriyetçi-liberal ayaklarıyla iktidarın yalakalığını yapanlar ve kurtuluşu AB'de görenler, ulusalcı ve Kemalist geçinip ordudan medet uman statükocu sözde solcu sosyal demokratlar.
|

07-08-2007, 22:34
|
|
|
kemalist olmayan ya komprodordur, ya şovenisttir ya da kürtçüdür zaten.
tc'yi avrupa'ya esir eden kemalistlerdir. nato fikrini ortaya atan milli şefiniz inönü'dür. menderes'e kadar her şey iyi menderes geldi herşey bitti zihniyetiniz çok saçma. menderes'den önce başladı tc'nin esareti. tc 3. dünya ülkesidir, 3. dünya ülkesi demek esir olmak demektir.
|