LosCeroo´isimli üyeden Alıntı
Ateistler Tanrı'nın olmadığına teistler ise olduğuna iman etmişlerdir. Her iki grup da bir inanç benimsedikleri halde ateistler inanmadıklarını iddia ederler. Evet inançsız olmak isterseniz agnostisizm vardır. Çünkü tanrı ya vardır ya da yoktur dersiniz ki işte bu doğru bilgidir. İkisi dışında bir seçenek olamaz.
|
yazdığın safsatadan baska bir sey değil. ben de ''agnostikler tanrı'nın varlığının bilinemeyeceğine iman etmislerdir'' diyim, konu iyice bulansın istersen?
ben hayaletlere veya cinlere de inanmiyorum, böyle bir şeyin olmadığını, bu ve buna benzer şeylerin insanların düşüncelerinin ürünü olduğunu söylediğimde, simdi ben bunların yokluğuna mı ''iman etmis'' oluyorum?
''hadi bana tanrının yokluğunu kanıtla'' diyen idealistler geliyor aklıma niyeyse..
ama lenin bunu boşuna söylemedi değil mi?
''tanrının varlığının bilinemeyeceğini söylemekle, tanrının varolduğunu söylemek arasındaki fark çok azdır. tanrının varlığını kabul eden idealistler bunu bilimsel gerçeklerle açıklamadıkları, açıklayamayacakları için bilimsel açıdan bilinemeyeceğini söylerler. bilinemezcileri idealistlere yaklaştıran nokta budur. bilinemezciyi kazıyın, idealisti bulacaksınız''